Grillen en chillen

Met een Cadac Camp Chef

Cadac Camp Chef ervaring

Loop een rondje op een willekeurige camping en je ziet overal skottelbraais: handige kooktoestellen voor buiten waar je veel meer mee kunt dan alleen barbecueën. Als wij ergens langer verblijven nemen we al jaren onze Cadac Safari chef mee. Hamburgertje grillen, aardappeltjes bakken, dat soort dingen. Voor een korter verblijf is de Cadac Camp Chef misschien een ook een tip voor jou: lichtgewicht (want: 4 kilo), makkelijker mee te nemen, prima voor 2 personen en voordelig!

cadac camp chef
Klein en fijn

Makkelijk koken op de camping

Heel culinair ben ik meestal niet tijdens de vakantie. Gewoon makkelijk is meestal ons motto, geen uren ingewikkeld koken. We zijn te druk met zwemmen en Uno spelen 🙂 Als we een paar dagen weg gaan is zo’n kleine grill echt voldoende. Deze Camp Chef plaats je op een verhoging (of op de grond), er zitten 4 inklapbare pootjes onder. De bakplaat heeft 2 zijden: voor grillen en bakken. Een eitje bakken in de ochtend en je hamburgertje grillen tijdens zonsondergang: easy does it.

cadac camp chef ervaring
Easy does it

Uit de wind!

Handig van de skottelbraais vind ik dat je ook gewoon een pan kunt plaatsen. Bij onze Safari kan dat alleen met de grootste pannen helaas, maar deze compacte brander kan ook je theewater in een kleiner pannetje verwarmen. Een aandachtspunt is wél dat je de brander uit de wind plaatst, anders waait je vlammetje uit. En dan zit je net zoals ik even te wachten tot je daar achter komt 😀 ‘pompidommmmm’ Uit de wind gaat het prima.

Je kunt deze Camp Chef natuurlijk gewoon aan je gasfles aansluiten. Zoals altijd krijg je een draagtas erbij, geen losvliegende onderdelen in je (voor)tent… Volgens mij zijn skottelbraais zo populair omdat je ze voor veel doelen kunt gebruiken, deze dus ook. En ze zijn telkens uit te breiden, zo kun je bij deze ook een paella pan kopen, dan kun je makkelijker eenpansgerechten maken. Het is het kleinste zusje uit de hele Cadacreeks en daardoor ook voordelig. Bij Cadac zelf te koop, maar vergelijk prijzen ook even hier. 

Eet smakelijk!

Cadac heeft aan mij gevraagd om deze Camp Chef te testen, je krijgt altijd mijn eerlijke mening!

I love kamperen