Onze ervaring bij It Wiid

Kamperen aan het water!

Ervaring camping It Wiid – Friesland

Ik ga altijd zo graag naar Friesland! Veel water, mooi uitzicht en ik heb daar altijd een gevoel van ruimte. Camping It Wiid is een superaanrader voor als je van watersporten houdt- ook met kinderen. De camping ligt in Eernewoude, midden in Nationaal Park Alde Feanen. Vanaf je stoeltje voor de tent kijk je naar skûtsjes, je pakt een terrasje in Dokkum of gaat wandelen met Freek Vonk. Hierbij onze ervaring met camping It Wiid!

Kamperen aan het water

It Wiid is een vrij grote camping en heeft verschillende kampeervelden. De plekken zijn ruim en hebben geen afscheiding. De mooiste plekjes zijn wat mij betreft die op de landtong: daar sta je direct aan het water en is altijd iets te zien. De karakteristieke skûtsjes en plezierbootjes zorgen altijd wel voor reuring. Met mijn kinderen vind ik  het veel te spannend aan het water, ik zou geen seconde rustig zitten. Dus kozen we voor een plek op een veld dichter bij de ingang van de camping. Voordeel is dat we hier dicht bij de speeltuin en het zwembad zaten.

camping it wiid ervaring
Vanaf je bed naar de bootjes kijken!
Speeltuintjes in de buurt, altijd goed.

Suppen en optimistjes

Het water kun je hier niet missen: je kunt op de camping verschillende boten huren en als je wilt kun je je eigen sloepje ook meenemen en hier te water laten. Wij hebben geen boot (en ik krijg zweethandjes als ik er zelf 1 moet besturen), maar je kunt hier ook kiezen voor een kano of gaan suppen. En dat vind ik dan wel tof. In de zomer organiseert de camping zeilcursussen voor kinderen, waarbij ze elke dag een aantal uren samen in een optimistje het water op gaan.

it wiid
Vanaf je stoeltje vissen, kan ook natuurlijk. Doe kinderen als-je-blieft een reddingsvestje aan als ze niet kunnen zwemmen.

Broodjes en Fryske Dúmkes

Van een 5 sterrencamping mag je goede faciliteiten verwachten. Het winkeltje heeft uiteraard verse broodjes en je kunt er Friese lekkernijen kopen. Wij hebben ’s avonds lang in het zonnetje gezeten op het terras bij het eetcafe. Het sanitair was prima en schoon en ik waardeer de kinderdouches altijd, het maakt spitsuur in de douche altijd wat makkelijker 🙂

Broertjes gaan broodjes halen
kindersanitair
Kinderdouches

De camping heeft ook een openlucht zwembad, met glijbanen en andere speelfaciliteiten voor kinderen. Helaas was het niet echt zwemweer toen wij er waren, maar op warme dagen lijkt dit me wel fijn, zeker met kleinere kinderen.

Kleintjes vinden dit volgens mij altijd feest.

 

Varen met Freek Vonk

Wij houden altijd wel van dorpen en activiteiten in de regio en hier vonden we dat ook. Veel dorpjes waar je prima kunt winkelen (Grou is leuk). Vanaf het bezoekerscentrum van de Alde Feanen kun je met een bootje een audiotour van Freek Vonk doen, die vertelt over de dieren en omgeving. Deze kun je volgen via je smartphone. Geef toe: natuur wordt voor kinderen nog iets leuker met Freek erbij 🙂 Vanaf de camping ben je trouwens ook snel bij de veerboten richting Ameland en Schiermonnikoog: eilanden die je prima in 1 dag kunt bekijken.

Al met al vind ik It Wiid een leuke camping waar je de sfeer van Friesland echt meekrijgt. Kleine kinderen vermaken zich echt wel een hele vakantie lang, pubers moeten wel zelf in actie komen om wat te gaan doen. Als je van watersporten houdt is dit een superaanrader, maar ook landrotten zoals ik verblijven hier fijn.

Ken jij camping It Wiid? Deel je ervaring met duizenden andere kampeerders op de Facebookpagina!

I love kamperen