Kamperen in de natuur

Midden in de Alde Feanen!

Natuurkampeerterrein de Reidplum – Friesland

Af en toe vind ik het heerlijk om heel basic te kamperen. Een tentje, slaapmat en een slaapzak midden in de natuur. Daar knap ik echt van op! Ik vind het fijn om de natuur te horen door het tentdoek en in de frisse buitenlucht te slapen. ’s Morgens ben ik dan vroeg op om de zonsopkomst mee te maken. Ik probeer een aantal keren per jaar zo’n ‘reset-avontuur’ in te plannen en in mei verbleef ik tijdens een weekend in Nationaal Park De Alde Feanen op natuurkampeerterrein de Reidplum.

De Reidplum

Op natuurkampeerterrein de Reidplum kun je alleen terecht met een tentje. Je kampeert op een open stuk gras, waar met planten een soort afscheidingen gemaakt zijn. Het veld is omringd door bomen. Het is er heel sfeervol en het fijne is dat je direct De Alde Feanen in wandelt. Ga het poortje door en hup, je staat direct op een wandelpad door het gebied. In dit gebied zitten veel ooievaars en meer dan 100 soorten broedvogels en 400 soorten planten. Doordat het op de Reidplum zo rustig is, zul je verschillende vogelgeluiden horen (en hopelijk kunnen onderscheiden, dat is leuk!).

Mijn plekje voor de nacht

de reidplum

De Reidplum heeft nette faciliteiten: schone toiletten en je kunt er binnen lekker warm douchen en ook even je telefoon opladen. Er is een koelkast voor algemeen gebruik, wat erg handig kan zijn. Er staan verschillende picknicktafels, die je ook bij de tent mag plaatsen.

Kamperen met kampvuur

Wat is een kampvuur toch altijd gezellig en fijn. Op de Reidplum is een grote vuurplek waar je zelf een vuurtje mag maken. Geheid dat je medekampeerders bij je aansluiten en zo ontstaan vaak de mooiste gesprekken. Toen ik er was, was er een flink vuurtje gemaakt. Drankje erbij en lekker opwarmen samen. Een voordeel van het kampvuur is dat je geen last hebt van knutjes: kleine mugjes die behoorlijk irritant kunnen zijn. Deze kun je in het voorjaar treffen in dit waterrijke gebied.

Deze leukerd stond iets verderop het terrein. Van de eigenaren, want op het kampeerterrein kun je alleen met een tent terecht.
Gezellig bij het kampvuur

De Alde Feanen ontdekken

Vanaf het kampeerterrein zijn verschillende wandelroutes beschikbaar. Ook kun je een kano huren, vanaf het water heb je weer een heel ander perspectief op het gebied. In de Alde Feanen is dat zeker de moeite waard. Het meest leer je als je met een gids het gebied in trekt. Ik schreef eerder over De Alde Feanen en de leukste plekken om te bezoeken, dat lees je hier.

Vroeg opstaan met mooi weer is zó de moeite waard…Dit zie je op ongeveer 15 minuten van het kampeerterrein.

Meer informatie over de Reidplum lees je hier. Reserveren is nodig, dus plan je bezoek vooraf (en geniet van de voorpret 😉 )
Wil je met een caravan of camper of ander kampeermiddel komen? Dan is camping de Stjelp in dezelfde regio een aanrader, daarover lees je hier mijn tips. 

I love kamperen