Eindelijk tijd om lekker te lezen!

Met deze boeken kom je in de kampeerstemming

Boeken voor op de camping

Lezen en de camping: voor mij horen ze echt bij elkaar! Op de camping heb ik de rust om eens rustig een boek te lezen, iets waar ik thuis bijna niet aan toe kom. ’s Avonds lekker voor de tent zitten, de kinderen slapen, drankje erbij en rustig lezen: heerlijk! Ik vind het leuk om iets te lezen dat hoort bij de sfeer op de camping, maar ook voor onze kinderen heb ik ‘campingboeken’. In dit artikel geef ik je een paar boekentips die passen bij je kampeervakantie.

Campinggeluk

Heb je wel eens dat je hardop moet lachen om een boek? Dat had ik bij Campinggeluk. Heerlijk boek, luchtig, vrolijk, fijn voor op je campingstoeltje met je voeten in het gras. Herkenbare situaties in een leuk campingverhaal. Niet te ingewikkeld, prima voor de vakantie 😀

Caravanity – koken op de camping

Femke van Caravanity weet goed hoe ze práchtige en sfeervolle boeken schrijft. Dit boek geeft je handige kooktips, die je natuurlijk gelijk kunt toepassen! Zo kom je nog eens iets verder dan eh, spaghetti met hamblokjes. (guilty as charged)

caravanity kookboek

 

Prentenboek Kamperen!

Onze kinderen zijn allemaal dol op prentenboeken, ze vinden het leuk om rustig te kijken wat ze allemaal ontdekken. ‘Waar is Wally’ kennen ze inmiddels helemaal uit hun hoofd 😀 Dit prentenboek hoort echt bij het kamperen, de platen geven herkenbare kampeersituaties. Leuk!

Nijntje in de tent

Dit boekje is natuurlijk een echte klassieker en hij blijft leuk voor de allerkleinsten. Puck vindt het prachtig, al beseft ze nog niet helemaal dat ze zelf ook in een tentje slaapt 😀

Nijntje in de tent

De verkeerde vriend

Een spannend boek dat zich deels afspeelt op de camping. Vermakelijk (want herkenbaar), maar ook puntje van je stoel!

Verkeerde vriend boek

Alle kinderen naar buiten

 

Dit is handsdown mijn favoriete natuurboek voor kinderen. Ik vind het soms best lastig om buitenspelletjes te bedenken, maar hier staat zoveel ideeën in om in elk seizoen leuke natuuractiviteiten te doen. Ik schreef hier een artikel over natuurboek Alle kinderen naar buiten. 

Boeken kamperen

Heb jij nog leuke boekentips voor op de camping? Ik hoor ze graag, extra inspiratie is altijd welkom! Je kunt een berichtje achterlaten in de comments of op Facebook.

I love kamperen