Schip camping de paal
Onze ervaring met camping de Paal

Kamperen voor gezinnen en beginners

Camping de Paal – onze ervaring

Dit jaar vertrokken wij niet naar zonnig Italië of stralend Frankrijk: met een kleine baby leek het me wel zo relaxed om in Nederland te blijven. Dat was het ook: normaal vertrekken we ergens in de nacht met een lading broodjes, koffie, kleffe koekjes en vuilniszakjes voor jeweetmaarnooitopdeachterbank. Nu waren we na anderhalf uur op de bestemming: ook wel eens lekker! We boekten een plekje op camping de Paal in Bergeijk. Een kinderfeestje in de Brabantse bossen!

Camping de paal

Kindercamping

De Paal is een vijfsterren camping, gericht op gezinnen. De Paal is een grote camping. Serieus, groot en er zijn veel kinderen. Daarom is deze camping niet voor iedereen denk ik, het moet wel een beetje ‘je ding’ zijn. Want de eerste avond wandelde ik zo rond 18.45 uur nietsvermoedend naar het winkeltje, maar belandde in een soort Kalverstraat. Even twijfelde ik of dit wel geschikt voor ons was, maar aangezien álle kinderen naar 1 punt renden had ik al snel door dat om 19.00 uur de show van de Viva clowntjes begon. Dit is tevens het kinderhoogtepunt van de dag en verder heb ik het gevoel van overdreven drukte niet meer zo ervaren.

De paal welkombord
Welkom!

Camping de Paal ervaring

Viva clowntjes en animatieteam

Die Vivaclowntjes zijn de helden van de camping: elke avond zingen en dansen ze met gemak een heel theater vol. Animatie op professioneel niveau hoor! Zelfs mijn ‘we-zijn-niet-zo-van-het-dansen’ jongens vonden het erg leuk. Gedurende de dag zijn er activiteiten, begeleid door een animatieteam en ingedeeld voor verschillende leeftijdscategorieën. Echt voor iedereen is iets bedacht, al denk ik dat het voor kinderen van een jaar of 12 wel klaar is. De Paal richt zich meer op jongere kinderen.

Camping de paal theater viva clowns
Het theater met de Viva Clowntjes. Elke dag weer vol!
kinderboerderij camping de paal
De kinderboerderij

Kamperen in het bos

De Paal ligt in de bossen. Er zijn voornamelijk veldjes gemaakt, waar je dus onder de bomen kampeert. In het midden van de velden staan speeltoestellen. Ik vind dat leuk omdat ze snel contact maken met de ‘buren’ en ik kan ze vanaf mijn ligstoel in de gaten houden 😉 Op een wat jonger gedeelte van de camping liggen de velden met privésanitair en de ‘Paalcasa’s’, op deze velden sta je niet direct tussen de bomen. Parkeren doe je niet bij de kampeerplek: aan de randen van de camping zijn parkeerplaatsen gemaakt. Deze liggen dicht bij de velden, dus niet ver lopen. Ik vind dit ontzettend fijn: de kinderen konden zich vrij bewegen en je bent geen kampeerruimte kwijt als parkeerplaats.

Vliegeren op de camping
Lekker vliegeren op ons veld
Lopen over camping de paal
Kamperen op een ander gedeelte, meer tussen de bomen
Eekhoorns zijn ook op de camping
Hier kom je ook gewoon eekhoorntjes tegen 🙂

Biebelebontse Paalbergen

De wat? Bij ons heette deze plek gewoon ‘de zandbergen’. Dit is een grote zandvlakte, met water en speelfaciliteiten. Prima plek voor mijn jongens: vrij rennen en rotzooien is echt aan hen besteed. Hoe druk het soms ook kan zijn op de camping: hier was het altijd heerlijk stil en ‘zen’. Ik ging graag met de kinderen hierheen: zij gingen scheppen, dammetjes bouwen, zandkorrels tellen en ik kon hier even wegdromen. Een bijzondere en relaxte plek midden op de camping.

Springkussen camping de paal
Overzicht van de Biebelebontse Paalbergen: midden op de camping
Jongens die rotzooien in het strand
Lekker rotzooien met zand en water: hier worden mijn jongens dus heel gelukkig van

Schip op het strand

Zwemmen en dieren aaien

Het centrum van de camping zie je gelijk bij binnenkomst. Hier ligt het restaurant, een voor campingbegrippen grote supermarkt, het theater, speeltuin en ruime kinderboerderij. Ook ga je hier het zwembad in: een groot binnenbad met apart speelbad voor kleintjes. Direct daarnaast ligt ook het buitenbad met glijbanen. Schoon, netjes en er lopen alerte medewerkers.

camping de paal zwembad
Overdekte waterspeeltuin voor kleintjes
zwembad de paal
Bij mooi weer kun je hier lekker buiten zwemmen!
Binnenzwembad op de camping
Het binnenzwembad

Kampeerplaatsen en huuraccommodaties

Tja, waar wil je staan? De camping heeft verschillende kampeerplaatsen: comfortplaats (100 m2) en supercomfortplaats (150m2). Verschil is dat je bij supercomfort dus een eigen badkamer hebt. Ik wilde dat wel proberen met een baby’tje van een paar maanden…superfijn. Je hebt een eigen ruimte met toilet, douche en wastafel waar je ook kunt afwassen. Ik vind het geen absolute must, maar dit voelde wel écht luxe. Zeker met de vele regen die wij hadden.

Prive sanitair
Het is net Lord of the Rings: de ingang naar het privésanitair
Toilet op de camping
Je eigen badkamer naast de caravan of tent!

De huuraccommodaties staan verdeeld over de camping tussen de kampeerplaatsen, dus niet allemaal op een kluitje. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, bv een Paalhuissie (die aan de Biebelebontse Paalbergen hebben een mooi uitzicht) , Paalcasa of Paaltent of -cottage. Nou ja, kijk  hier zelf maar even.

Paalcasa te huur
Dit zijn ‘Paalcasa’s’
Campign de paal huuraccommodatie
Een Paalhuissie aan de Biebelebontse Paalbergen

Mam, gaan we weer…? Ja!

Dus ja, ik ben enthousiast over de Paal. Zijn er ook dingen niet leuk? Zoals gezegd moet het wel een beetje bij je passen. Wij waren er echt midden in het hoogseizoen en dan is het op sommige tijdstippen gewoon druk in dat centrum. We hadden niet echt fijn weer, bij langdurige regen wordt de zandgrond natuurlijk wel modderig, hoewel de velden overigens geen zwembad werden.

De omgeving is ook aardig, gezellige dorpjes zoals Eersel  (in de zomer veel markten) en Eindhoven is ook in de buurt. Tip: ga eens eten bij ‘Bij de Neut’, kwartiertje rijden vanaf de camping. Leuk restaurant en goede bestemming met kinderen (ook handig bij slechter weer).

We hebben een fijne vakantie gehad en we deden zelfs iets wat ik echt zelden doe: we hebben alweer geboekt voor volgende zomer! Het beviel, zo dichtbij en de jongens voelden zich vrij en fijn. Mocht je ook willen: de Paal is zo’n camping die al maanden van tevoren volgeboekt wordt in de populaire weken. Misschien zien we je daar?

I love kamperen