Natúúrlijk kun je zwanger kamperen

Maar met deze tips maak je het jezelf even makkelijker

Zwanger kamperen

In ons rijke gezin hebben wij 3 kinderen, ik weet dus wat het is om zwanger te kamperen. Alle keren was ik ergens halverwege de zwangerschap op vakantie en voelde ik me goed genoeg om naar het buitenland te gaan. Ik vind ook dat je lekker van de zon kunt genieten, het geeft je weer nieuwe energie en de zon is een belangrijke bron voor de aanmaak van vitamine D.  Zwanger zijn in de warmte op de camping tóch even anders en dan mag je goed voor jezelf zorgen in deze periode. Ik besprak het ook met mijn verloskundige. Hier een paar tips voor zwanger kamperen:

zwanger kamperen

Fit to fly verklaring

Ook al ga je niet vliegen, toch is het handig om een zogenaamde ‘fit to fly’ verklaring te vragen aan de verloskundige en ook je bloeduitslagen of andere medische informatie mee te nemen.  Mocht je ergens medische hulp nodig hebben, hoeft dat niet eerst allemaal onderzocht te worden en hoef je het wellicht ook niet allemaal zelf uit te leggen.

Lekker slapen op de camping

Met een zwaarder lichaam is comfortabel slapen nog belangrijker. Overweeg een écht goede slaapmat (ik heb goede ervaring met bv Human Comfort of de Waard slaapmatten)  in de tent of toch eens een nieuw matras in de caravan? Je rug is je dankbaar en je buik vindt wat extra ondersteuning ook fijn.

zwanger strand
Die maakte ik stiekem in het zand in Frankrijk 🙂

Pas op met de zon

Door de zwangerschapshormonen is je huid extra gevoelig voor de zon. Zo kun je bijvoorbeeld zonnevlekken in je gezicht krijgen, ook wel een ‘zwangerschapsmasker’ genoemd. Dit gaat na de zwangerschap meestal weer weg, maar toch goed om  in elk geval in te smeren en de schaduw op te zoeken.

Door alle hormonen en het extra bloed in je lichaam kun je van de warmte sneller duizelig worden Ik had daar erg last van, zeker tijdens mijn laatste zwangerschap. Goede reden om dicht bij het zwembad te blijven, op een bedje, met een koud drankje. Toch?!

zwanger kamperen
Lekker zwanger op de Kampeer en caravan jaarbeurs in oktober, met Janine van KEK kamperen

Vochthuishouding

Tijdens je zwangerschap is de vochthuishouding in je lichaam anders. Je kunt opeens best anders reageren op warmte, zeker in combinatie met inspanning. Je verliest dan veel vocht (en zout) en als dat even doorgaat kan je lichaam dat zelf niet meer goed reguleren. Drink genoeg, als je je erg slap of duizelig voelt of hoofdpijn krijgt, kan een ORS oplossing helpen. En bij twijfel natuurlijk even bellen met je verloskundige.

Buikje in de zon

Een dikke buik verbrand sneller! Lekker smeren en je buik wat bedekken – een verbrande buik lijkt me niks.

Ik heb een toettoettoeter…

Kaas en vis enzo

Er gaan veel verhalen over wat je nu wel en niet kunt eten, als je zwanger bent krijg je van de verloskundige een prima advies. Als je in het buitenland bent is mijn tip om even extra op te letten bij vage kaasjes van die ene authentieke boer uit dat afgelegen gebied. Of die rauwe vis in dat ene restaurantje aan de haven. Met gezond verstand kom je een heel eind, voor de zekerheid kun je even het lijstje van de verloskundige meenemen. Hier vind je ook informatie trouwens. 

Ga jij zwanger kamperen: geniet van deze bijzondere tijd en elkaar!
Voor als je kindje er eenmaal is, wil ik je graag onze lifesaver op de camping meegeven: een slaaptentje. Ook een handig idee voor een kraamkadootje bedenk ik me nu pas 😉 Fijne vakantie!

slaaptentje baby
Voor je het weet ben je zo aan het kamperen!
I love kamperen