Kamperen op het De Waard festival

Kamperen voor gezinnen en beginners

Kamperen in april: de Waard festival (+vlog!)

Kamperen in april, in een tentje. Really? Ik kreeg wat glazige blikken toe ik het aan vrienden vertelde. Dit was mijn eerste kampeerweekend van het seizoen, een moment waar ik de hele winter naar uitkijk, dus hup, gaan! Zo´n eerste weekend is altijd fijn, zeker als er een heel festival omheen is met foodtrucks, muziek, kampvuur én veel gezellige mensen. Dus ik vertrok richting het De Waard festival op camping de Paasheuvel, op de Veluwe. Mijn lieve buuf Anneke was zo stoer om mee te gaan.  Ik maakte er ook de eerste vlog!

De Waard festival visual

Oer-hollandse tenten met superfans

Ik ken de Waard als de tent der tenten: de oerdegelijke Hollandse tent die nooit omwaait en nooit wegdrijft. De tent die loodzwaar is, ook. Albatros, zilvermeeuw, stormvogel: allemaal van de iconische tentnamen. De eerste werd al in 1948 gebouwd! Ik had er zelf nooit mee gekampeerd, maar ik was wel benieuwd. De Waard lijkt een heel eigen cultuur te hebben: je gaat niet zomaar met een tent kamperen, je gaat met een de Wáárd kamperen. Best wel tof, zo’n merkbeleving. Ik vond het dan ook leuk dat ik op het veld van het de Waardforum stond: allemaal overtuigde fans met een passie voor hun tent en de Waard lifestyle. Velen hebben zelfs meerdere tenten: één superfan heeft er 40. Wow. (waar laat je dat?)

Lekker sfeertje!
Lekker sfeertje!

Het de Waard festival

Jaarlijks organiseert de Waard dit festival. De nieuwe modellen worden geshowd en als je snel bent kun je zelfs een showmodel met flinke korting aanschaffen. Er is muziek, er zijn foodtrucks, van alles te doen voor kinderen: gewoon een leuk en gezellig familie-uitje. Tevens laten ze zien hoe je zo’n tent opzet, want je bent pas klaar als hij strák staat. Ben ik even blij dat mijn tentje al stond toen ik aankwam. Ik ben al tevreden als een (voor)tent überhaupt overeind staat. Strak, mmmwwwjaah, niet altijd. Met de de Waardpuristen van het forum was dat vast hilarisch geworden. Voor hen.

Slow coffee....
Slow coffee….

Fikkie stoken en slapen bij 4 graden

Een eigen vuurtje hoort helemaal bij deze sfeer. Overdag kon je samen met de Bos Brabander proberen je eigen vuur te maken. Superleuk en veel kinderen waren dan ook geconcentreerd bezig. Dat is pas buitenspelen boys and girls! ’s Avonds zijn we aangeschoven bij het grote kampvuur van het forum. Lekker opwarmen, zodat je klaar bent voor de nacht. Volgens de voorspelling zou het 4 graden worden. Veel laagjes aan, ik was toch wel benieuwd of ik überhaupt zou slapen…. Maar serieus, het was niet koud. Wel fris, niet koud. Een echt goede slaapmat en slaapzak doen dus wonderen. (voor als je op zoek bent: ik sliep op de Loet (10 cm) en in een Alblas slaapzak. Uit eigen ervaring: aanraders, ook bij 4 graden)

Just chilling
Just chilling

Vlog

Ik maakte van deze twee dagen een vlog, een videoverslag. Een sfeerverslag met mooie koffie, kampvuurtjes, net 5 minuten wakker en hoe wij in het enige koepeltentje sliepen tussen de punttentjes. (alsnog sorry daarvoor, forumleden. Ik hoop niet dat het al te erg was 😉 )

Thanks

Ik heb me erg vermaakt tijdens dit eerste kampeerweekend. Ik vind het leuk om te zien dat mensen zo gepassioneerd kunnen vertellen over zowel de nieuwe tenten als de oudere tenten. Mooi als mensen zo trots zijn. Daarom: veel dank aan de mensen van de Waard en de leden van het de Waard forum!

I love kamperen