Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

De Waard Tenten overgenomen

Jeetje, dat was wel nieuws: Vrijbuiter ging begin augustus failliet. De winkels bleven wel open en er werd gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart. Daarvan komt nu het eerste (goede) nieuws naar buiten: De Waard Tenten, dat onderdeel was van Vrijbuiter, is al overgenomen door de Sunshine Group. Zij zijn het bedrijf achter merken als Doréma, Alpenkreuzer en Glampinglodges. De medewerkers van De Waard behouden hun baan en dat is natuurlijk heel gunstig voor hen!

De Waard Tenten overgenomen

De winkel van De Waard Tenten in Heerde blijft open. De tenten worden geproduceerd in Tsjechië en de 40 medewerkers ter plaatse behouden ook hun baan. De Sunshine Group neemt ook de zakelijke activiteiten van Vrijbuiter in Roden over.

de waard tenten overgenomen
Dit uitzicht blijft voor vele kampeerders behouden nu de Waard gewoon blijft bestaan!

Ik denk dat het goed nieuws is voor de medewerkers én de gebruikers van de iconische De Waard tenten. Het is een mooi merk met goede kwalitatieve tenten en een hele trotse schare fans. Op elke camping kom je wel een ‘bosuil’ of ‘kuifmees’ tegen, met de bijbehorende trotse eigenaar. Gelukkig blijft de productie behouden!

En de winkels van Vrijbuiter dan?

Wat er nu gaat gebeuren met de winkels van Vrijbuiter is nog niet bekend, zij vallen buiten deze overname. De curatoren zijn nog druk in gesprek hierover en zij hopen er volgende week meer over te kunnen vertellen. Wordt ongetwijfeld vervolgd, ik hoop voor alle medewerkers dat het gaat lukken!

Wil je meer lezen over De Waard Tenten? Ik bezocht eerder het De Waard Festival, wat echt superleuk was.

I love kamperen