acsi kleine campings
ACSI Klein & Fijn kamperen

Handig kampeergidsje voor kleine campings

Klein & fijn kamperen gids

Op kleine campings hangt vaak een heel gemoedelijke sfeer: eigenaren die persoonlijk betrokken zijn bij de camping, vaak mooie plekken in de natuur en met een beetje geluk ook heel goed betaalbaar. Maar je moet die campings wél even weten te vinden. Ik help je een eind op weg met mijn site, maar daarnaast kun je ook het ACSI Klein en Fijn gidsje gebruiken. Daarin vind je kleine campings met maximaal 50 plaatsen, in bijna alle landen van Europa. Ik gebruikte het gidsje voor het eerst tijdens mijn reis naar Zweden.

acsi klein en fijn gids ervaring

Campinggids en app

Ik doe bijna alles online, van bankieren tot een reis boeken. Een papieren campinggids is dan niet mijn eerste keuze. Maar wanneer je onderweg bent, is het zeker handig om even snel te bladeren. De ACSI Klein en Fijn gids bestaat uit een boek met een vermelding van alle campings en een aparte ‘mini atlas’ zodat je ook op de kaart naar de campings kunt zoeken. De campings zijn geselecteerd op sfeer, kwaliteit en gemoedelijkheid. Een team van inspecteurs bezoekt elk jaar de campings om te beoordelen of zij nog aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo weet je dat de kwaliteit in orde is. Bij de twee campings die ik bezocht is dat in elk geval zeker het geval!

Er hoort ook een app bij de gids. Bij aankoop krijg je een code waarmee je de app gratis op je telefoon zet. Dat heb ik eerst maar even gedaan. Dat kun je trouwens het beste thuis doen (of met een goede wifiverbinding), omdat je de kaarten (landenpakketten) moet downloaden in de app. Dat doe je liever niet via je databundel, want een pakket is makkelijk 80 MB.

acsi klein en fijn gids ervaring

Klein en fijn kamperen gids

De gids zelf werkt zoals ik het ooit van mijn ouders leerde. De campings zijn per land ingedeeld en achterin kun je op plaatsnaam zoeken. Via de kaart kun je kijken wat er in jouw gewenste gebied te vinden is, om vervolgens in de gids te kijken welke camping dat is. Via de app werkt dat ongeveer net zo, je klikt dan op de kaart de camping aan en krijgt gelijk alle informatie over de camping. Korte omschrijving, prijs, aantal sterren, dat soort dingen. Bij de gids ontvang je aan kortingskaart en die geeft je op veel campings korting in het laagseizoen. Met een aanschafprijs van € 15,95 haal je dat er wel uit als je meerdere nachten gebruik maakt van de korting.

acsi kleine campings ervaring

In Zweden viel het me op dat er veel Nederlanders op de camping stonden. De reden: korting via de ACSI pas. Jaja, Hollanders…. Het werkt dus supergoed! Je koopt de gids (inclusief app en kortingskaart) gemakkelijk hier. De campings die in Zweden bezocht, camping Falkudden in Zuid-Dalarna en camping Mycklaflons in Småland, staan ook in het gidsje.

ACSI heeft nog meer uitgaves, zoals de ‘normale’ campinggids met álle aangesloten campings (en dus niet alleen de kleine campings). Ook hier krijg je dan met die pas korting op de campings in voor- en naseizoen. Is dat wat voor je? Die zie je hier. 

 

I love kamperen