voordelen daktent op auto 01
De voordelen van een daktent

Snel, makkelijk en...echt avontuur

5 voordelen van een daktent (zeker nu!)

Dat de daktent steeds meer aan populariteit wint, is niet zo gek. Zeker in een tijd waarin we de behoefte hebben om eropuit te trekken. Een weekendje de natuur in en genieten van de rust. Gemakkelijk en snel, zonder zorgen. En daar is de daktent; het avontuurlijke en wendbare kampeermiddel waar je snel van kan genieten.  Toch verschijnen er nog vaak wat vraagtekens op iemands gezicht wanneer ze horen over een daktent. Een daktent? Daarom bij deze: 5 voordelen van een daktent!

Dit is een blog van Romy en Roy, gepassioneerde daktentkampeerders van Myrooftoptent. Zij trekken er regelmatig op uit en kennen alle ins & outs. De komende tijd gaan zij jou inspireren met hun avonturen!

Hoe werkt een daktent?

Stel je eens voor… Met z’n tweeën til je de ingevouwen daktent (die zo’n 55 kg weegt) op je auto. Terwijl de ene persoon de tent met bouten bevestigd aan de dakdragers, laadt de ander de kampeerspullen, tassen en koelbox in de auto. Binnen een half uur ben je klaar om te vertrekken. Aangekomen op je kampeerplek vouw je binnen een paar minuten je tent uit, je klapt je stoeltje uit en je bent klaar om te genieten. Check onderstaande video en zie met eigen ogen hoe makkelijk het werkt:

 

 

Te mooi om waar te zijn? Zeker niet, dit is ‘just another day’ in het leven van daktentkampeerders. Wie wil dat nou niet? Lees dit artikel en je zult merken waarom het kamperen met een daktent een must is voor op de bucketlist.

Voordelen daktent

  1. Hoog en droog

In een daktent slaap je op het dak van je auto. Je ligt dus niet op een koude, natte, modderige of ongelijke ondergrond. Lekker droog, warm en comfortabel. Dat slaapt wel zo fijn. Je matras en zelfs je dekbed en kussens kunnen in de tent blijven, ook tijdens het rijden. Je vouwt dus niet alleen je tent uit, maar hebt tevens ook direct een opgemaakt bed.

voordelen daktent

bed in daktent
En hup: je bed was al opgemaakt!
  1. Gemakkelijk en snel

Hoe de tent precies uitgevouwen wordt, is afhankelijk van het type daktent. De softcover daktent heeft een regenhoes die de tent tijdens het rijden beschermd. De hoes rits je gemakkelijk los en daarna vouw je de tent in zijn geheel in 1 soepele beweging uit door het trappetje naar beneden te drukken/trekken. Daar zijn geen spierballen voor nodig. Hierdoor heb je geen gedoe met haringen en tentstokken en ben je binnen een paar minuten geïnstalleerd. Ideaal voor als je veel onderweg bent of een korte kampeertrip wilt beleven. Of gewoon voor als je van gemak houdt natuurlijk 😉

voordelen daktent
De daktent staat heel snel. Voor iedereen die wel eens een zware (voor)tent heeft opgezet is dit een verademing 🙂
  1. Een comfortabele slaapplek in de buitenlucht

De meeste softcover daktenten bevatten een matras dat langer is dan 2,30m; wel zo fijn voor de langere mensen onder ons. Zo wordt je lekker uitgerust wakker. Rits het venster open, of slaap alleen met de horren dicht en wordt wakker met de mooiste uitzichten. Sommige daktenten, zoals die van Myrooftoptent, hebben zelfs de mogelijkheid tot een open dakraam om bij een heldere hemel vanuit je bed naar de sterren te staren. Zie je jezelf al liggen?

  1. Vrijheid

Een daktent biedt gegarandeerd een gevoel van vrijheid. Een auto met daktent is zeer wendbaar, waardoor je op plekken komt die voor bv een caravan niet toegankelijk zijn of waar je met een gewone tent geen regelmatige bodem zou hebben om op te slapen.  Een daktent is je privékamer op het dak van je auto. Dat is nog eens ‘a room with a view’.

voordelen daktent
Vanuit je bed kijken naar dit uitzicht. Dát is lekker wakker worden….
  1. Avontuur

Vind de avonturier in jezelf, bepaal je eigen route en zoek jouw unieke kampeerplek. Langs het strand of een meer, in de bergen, op een camping of in de stad; een auto met daktent brengt je overal. De trekhaak en de ruimte in je auto blijven vrij voor andere spullen. Dat maakt een daktent een goede combinatie met vele hobby’s zoals vissen, surfen, fietsen, paardrijden, enz.

voordelen daktent

Ben je overtuigd van de voordelen van een daktent en klaar om het kamperen in een daktent van je bucketlist te strepen? Roy en Romy verhuren hun eigen daktent zodat jij het een keer makkelijk kunt proberen. Bij Myrooftoptent  huur je de softcover daktent zoals beschreven in dit artikel al voor 25 euro per dag! Heb je geen kampeerspullen? Geen probleem. Voor 7 euro per dag beschik je over een compleet Camping Pakket met daarin alles wat je naast de daktent en luifel nodig hebt voor een geslaagd uitje.

I love kamperen