daktentkaravaan
Daktentkaravaan

Op pad met andere daktentfans

Daktentkaravaan: op pad met andere daktentfans

Het is een soort ‘We zijn er bijna’, maar dan stoer: De Daktentkaravaan. Tijdens deze avontuurlijke trips ga je met een groep daktentkampeerders op pad. Samen leg je dezelfde route af en ontmoet je elkaar, misschien wel bij een bijpassend kampvuur. Kampeer jij graag in een daktent en heb je zin in het delen van ervaringen? Dan is de Daktentkaravaan iets voor jou!

daktentkaravaan

Daktent: kampeertrend

De daktent bestaat natuurlijk al jaren, maar sinds een jaar of drie zie ik dit steeds populairder worden. Ze worden veel verkocht en het is een fijne, laagdrempelige manier om vaker naar buiten te gaan. Een daktent kun je namelijk op bijna elke auto plaatsen en is dus ideaal voor mensen die bijvoorbeeld geen caravan, vouwwagen of grote tent willen of kunnen meenemen. De daktent klap je in een paar minuten uit en je kunt makkelijk ‘off grid’ kamperen. Dat is avontuur!

daktentreis daktentkaravaan
Onderweg kom je misschien nieuwsgierige bewoners tegen…

Daktentkaravaan

Daktentkampeerders vinden het leuk om ervaringen uit te wisselen, dat blijkt ook bijvoorbeeld wel uit het Daktentfestival dat altijd heel snel volgeboekt is. Maar nu kun je dus iets verder gaan: samen met andere daktentfans op pad tijdens een Daktentkaravaan. Zoals ze het zelf zeggen: “Samen een mooie route afleggen, met eigen auto en een daktent. Soms wat langer en dan weer wat korter. Maar elkaar telkens weer ergens treffend om ervaringen uit te wisselen. Ervaringen opgedaan onderweg, maar ook de ervaring van het zelf reizen met een daktent”

daktent reis

Drie landen dicht bij huis

De Daktentkaravaan is een initiatief van Dutch Adventure Tours, Femkes Rooftop Tents en Autodaktenten.be. Drie gepassioneerde bedrijven met ieder hun eigen expertise. Samen willen ze iedereen het dak op krijgen van de auto, naar buiten en samen het avontuur tegemoet gaan. De eerste Daktentkaravaan staat gepland voor 24 april: De Drie landen dicht bij huis tour. Tijdens deze vierdaagse bezoek je België, Luxemburg en Nederland. Is het iets voor jou? Je hoeft overigens géén 4WD te hebben voor deze trip.  Kijk hier voor meer informatie. 

I love kamperen