Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Daktentfestival: slapen op het dak van je auto

Slapen in een daktent: klinkt ontzettend avontuurlijk toch? Voor mij past zo’n daktent bij zware Landrovers en ruige Zweedse bossen. Toch lees ik steeds meer over daktenten in Nederland: er komen meerdere merken op de markt en ik zag er ook al één in een kampeerwinkel staan. Je hoeft blijkbaar helemaal geen stoere auto te hebben voor een daktent, dikke kans dat het ook gewoon op jouw gezinsauto kan…. het ziet er dan wel iets minder stoer uit haha. Nu is daar het eerste ‘Daktentfestival‘: van 28 tot en met 30 september kun je in Schipborg (Drenthe) alles leren over daktenten, ervaringen delen én kennismaken met andere daktentliefhebbers.

Kamperen op het dak van je auto

Ik heb er zelf nog nooit in geslapen maar ergens snap ik het wel.  Het heeft wel iets handigs: je slaapt van de grond af en kunt bijna overal verblijven. Een auto heb je meestal toch al bij je, dus waarom niet combineren? Bovendien heb je geen last van de modder bij een regenbui 😉 Je hoeft ook geen grote 4WD te rijden: de oude Trabantjes hadden zelfs al daktentjes. Toch heb ik ook wel veel vragen: kan elke auto elke tent hebben? Haal je hem er makkelijk af als je niet gaat kamperen? Verbruik je opeens veel meer benzine? Zet je het makkelijk op? Moet je een halve berg beklimmen om in de tent te komen? Genoeg om nog verder te onderzoeken dus.

daktentfestival 2018

Daktentfestival

Met al die vragen kun je terecht op het Daktentfestival. In het laatste weekend van september komen liefhebbers en kenners bijeen op camping de Vledders in Schipborg. Tijdens het festival wordt de zaterdag gevuld met een aantal activiteiten, zoals een ATB toer, een green laning toer voor terreinwagens, een workshop over daktentkamperen, etc. Kinderen kunnen onder begeleiding paard- of ponyrijden en kunnen brood maken bij het kampvuur. Zaterdag staat een gezamenlijk avondeten op het menu, gemaakt op open vuur in dutch ovens.  

Je kunt er alles leren over de tenten en over de verschillende merken. Ook zijn er daktenten te huur, dus als je er serieus een overweegt is dit een goede manier om het eens uit te proberen. Dan heb je verder ook een leuk weekend: de Vledders ligt midden in de natuur en in het door UNESCO erkend Geopark de Hondsrug. De Drentsche Aa stroomt op een paar honderd meter afstand voorbij, op fiets- en wandelafstand liggen een handvol karakteristieke brinkdorpen en de steden Groningen en Assen liggen op een kwartier rijden.>

Via de site van het Daktentfestival kun je jouw plek reserveren en eventueel ook een daktent huren. Heb jij wel eens in een daktent geslapen? Ik ben wel benieuwd naar jouw mening.

I love kamperen