Daktent Festival
Daktentfestival Nederland

17 september alles over de daktent in Drenthe

Alles over de daktent op Daktentfestival Nederland

Het Daktentfestival Nederland is dé plek om alles te weten te komen over de daktent, de laatste modellen te zien en in contact te komen met ervaren daktentgebruikers. Op zaterdagmiddag 17 september 2022 vind de gratis toegankelijke bezoekersmiddag plaats. Speciaal voor mensen die meer willen weten over kamperen met een daktent.
Daktentfestival bezoekers

De Daktent is in trek

De populariteit van de daktent neemt gestaag toe. Niet alleen is dit interessant voor een nieuwe doelgroep; Mensen die nooit eerder kampeerden zien de daktent als een eenvoudige manier om hun vrije tijd in te vullen met meer mobiliteit en vrijheid. Maar ook automerk Suzuki gebruikt een  daktent in hun tv-reclame en sportgigant Decathlon ontwikkelde zelfs hun eigen daktenten. 
De laatste jaren ontdekken steeds meer mensen de mobiele en flexibele manier van kamperen op het dak van je eigen auto, weet Ivar van der Leij, organisator van het Daktentfestival Nederland. “Mensen willen meer rondreizen, maar hebben niet altijd budget voor een camper. Een daktent is dan een gunstig alternatief en het geeft mensen een ultiem gevoel van vrijheid. Inmiddels durf ik te zeggen dat de daktent een blijvend en serieus kampeermiddel is, dat zich schaart tussen tent, vouwwagen, caravan en camper. ”
Daktent gewone auto Meisje

Kampeerervaring met daktent

De derde editie van het Daktentfestival Nederland vindt plaats in Schipborg (Drenthe) van 16 – 18 september. Op zaterdagmiddag 17 september is de gratis toegankelijke bezoekersmiddag voor mensen die meer willen weten over deze manier van kamperen. Het Daktentfestival is een kampeerweekend waar daktentkampeerders ervaringen uitwisselen. “Het festival is opgezet om kampeerders te laten kennismaken met ervaren gebruikers van een daktent van diverse merken en modellen. Want wie kan je het beste over de voor- en nadelen vertellen van het kamperen met een daktent dan de gebruiker zelf?”, aldus Ivar.
Ontbijten daktentfestival

Bezoekersdag tijdens het Daktentfestival

Het festival is uitverkocht voor deelnemers (die komen kamperen in hun daktent), bezoekers zijn welkom op zaterdag 17 september tussen 14.00 en 17.00 uur om van alles te weten te komen over daktentkamperen. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden via de website www.daktentfestival.nl, vóórdat je toegang tot de camping krijgt. Er zullen demonstraties worden gegeven hoe een daktent wordt opengeklapt en aan welke technische voorwaarden je auto moet voldoen om een daktent te kunnen opbouwen. Verder zijn er verschillende thema’s waar je vragen over kunt stellen, zoals hoe je kunt gaan daktentkamperen met je kinderen, hoe je een juiste keuze maakt welk model geschikt is voor jou en wat je moet doen wanneer je b.v. wilt gaan winterkamperen in een daktent.
Daktent bij meer

Daktentfestival Nederland

Bezoekersdag op zaterdag 17 september 2022 tussen 14.00 en17.00 uur
Camping de Vledders, Schipborg, Drenthe
www.daktentfestival.nl voor toegang

Check hier de aftermovie van het Daktentfestival 2019

Wil je meer weten of daktenten? Wij schreven er hier en hier meer over!

Wil je meer weten of daktenten? Wij schreven er hier en hier meer over!

I love kamperen