daktent huren veluwe
Op avontuur!

Een weekendje Veluwe in een daktent

Kamperen in een daktent: wild spotten op de Veluwe

Op een comfortabele manier genieten van de mooie natuur in eigen land. Wie wil dat nou niet? Nederland heeft zóveel te bieden, maar je moet wel een beetje de plekjes kennen. Daar gaan we je bij helpen: gastbloggers Romy en Roy gaan er vaak op uit met hun daktent. Alleen al de daktent zelf is avontuur, maar zij helpen je bij het vinden van gave kampeerplekken. Die ene camping met uitzicht op het grootste wild van ons land? Kennen ze. Ontdek al het moois dat tijdens een kampeervakantie in eigen land te beleven is en trek erop uit voor een avontuurlijk en rustgevend weekend (of langer natuurlijk) in de natuur. Lees meer over wat je kunt doen tijdens een avontuurlijk weekend: kamperen in een daktent op de Veluwe!

daktent veluwe

Kampeerweekend Veluwe in een daktent

Roy en Romy gingen op pad met hun eigen daktent en belandden op natuurcamping de Groenendaal in Loenen. Een echte aanrader voor de kampeerder die de rust van de natuur wil opzoeken, maar met het comfort van een lekker bed en een tent die binnen een mum van tijd op staat. Natuurcamping de Groenendaal is een kleinschalige maar unieke camping waar je niet meteen je buurman hoeft te begroeten als je je tent uitrolt met slaap in de ogen. In plaats daarvan grote kampeerplekken, speelruimte voor de kids, veel privacy en een prachtig ver uitzicht over de heide en de bosrand. De camping ligt aan de rand van natuurgebieden de Loenermark, de Veluwezoom en het het Deelerwoud. Genoeg te ontdekken in de omgeving; te voet of op de fiets. Ook de mooie Posbank, Het Nationaal Park De Hoge Veluwe en de gezellige dorpen Hoenderloo (stop zeker bij ‘Ijs van Co’ voor het lekkerste softijs van Nederland!), Loenen en Eerbeek zijn te bereiken via talrijke fietspaden. Ook de actieve genieter komt aan zijn trekken dus. Er is genoeg te beleven!

wild spotten veluwe

Verrekijker mee

Als we onze daktent uitgevouwen hebben en onze stoeltjes uitgeklapt zijn, installeren we ons met de verrekijker in de aanslag. Grote kans dat de Schotse Hooglanders met hun jong vlak bij je tent (wel met een hekje ertussen natuurlijk) staan te grazen. Zelfs overdag heb je hier kans om wild te spotten vanuit je luie stoel. Rond schemertijd wordt je kans echter nog groter. Wij zien meerdere malen een roedel herten en zelfs een aantal wilde zwijnen voorbijkomen. Zo gaaf! Safari in eigen land. Zo’n daktent maakt dat safari gevoel helemaal compleet. Om wild te spotten heb je in deze omgeving echt geen getraind oog nodig. Wel een beetje geluk misschien… 😉 Zodra je je een beetje rustig houdt en de dieren de kans geeft om zich tevoorschijn te toveren, zal het zich als een film voor je neus afspelen. Vanuit de wildobservatie hut op de camping beleef je het ultieme rustgevoel om in alle stilte te genieten van de omgeving. Een wandeling (je kan een mooie ronde van ongeveer 3,5 km lopen rond de heide waar de camping op uitkijkt) is ook een aanrader. Ogen op je rug en gluren door de bosjes maar. Reuze spannend, voor jong en oud. Wil je toch liever met een expert op pad? Dat kan ook! Onder andere op 31-7-2020 en 15-8-2020 kan je op natuursafari in het Deelerwoud onder begeleiding van een gids in een een kleine groep van maximaal 7 personen. Dat duurt zo’n 2 uur.

daktent huren veluwe

’s Avonds gaan de barbecue en de vuurkorf aan. Zo blijven we lekker warm. Marshmallows erbij; hartstikke gezellig. Daarna lekker warm en vol ons bedje opzoeken. De wekker wordt op tijd gezet om bij zonsopgang even naar buiten te spieken. Wie weet weet staat er wel een hertje naast je tent. Klaar voor weer een mooie en actieve dag in de omgeving.

Op onderzoek uit..

Fietsroutes, wandelroutes, mountainbikeroutes en ruiterroutes op de Veluwe zijn volop te vinden! Maar er is meer: uitkijktorens, campings, musea, watermolens, kastelen en gezellige dorpen en steden. De Veluwe heeft het allemaal. Hopelijk kunnen we er snel weer volop van genieten. Voor nu kan je alvast inspiratie opdoen en wegdromen op www.visitveluwe.nl of bekijken wat er nog wel mogelijk is. Veel plezier!

 

Daktent huren

Roy en Romy schrijven regelmatig over hun daktentavonturen. Hier lees je meer over de voordelen van een daktent! Wil je ook eens kamperen in een daktent op de Veluwe? Huur een daktent, zodat je eens kunt proberen of dat iets voor je is.  Dat kost echt geen kapitalen: al voor 25 euro per dag en 125 euro voor een hele week. Laat de tent monteren op (gehuurde) dakdragers op je eigen auto, de Veluwe is om de hoek, dus je avontuur kan snel beginnen.

I love kamperen