camping nieuw romalo review
SVR camping Nieuw Romalo

Verdwalen in het maisdoolhof en knuffelen met Olga de kameel

SVR Camping Nieuw Romalo – Voorthuizen

Een boerencamping met een maisdoolhof, kinderhelicopters, hooiberghutten en een kameel: dat klinkt veelbelovend. Ik ben met veel plezier op bezoek geweest bij SVR camping Nieuw Romalo in Voorthuizen. Echt een ontdekking: een knusse boerencamping, maar dan wel één met grote avonturen voor de kinderen, hele leuke eigenaren, veel dieren en van alles te doen in de omgeving. Leuk voor een weekend, maar hier kun je ook rustig langer blijven met het gezin. Waarschijnlijk willen ze niet meer weg hoor… Lees hier meer over onze ervaring met camping Nieuw Romalo op de Veluwe!

camping nieuw romalo review

boerencamping veluwe
Fijne kampeerplaatsen met uitzicht op jouw spelende kindje!

Camping Nieuw Romalo in het kort:

  • Overzichtelijke boerencamping met 25 plaatsen
  • Maisdoolhof en grote buitenspeeltuin op het terrein
  • Spiksplinternieuw sanitairgebouw
  • Olga de kameel én kleinvee aanwezig
  • Bezoek de ‘dikbil’stieren in de stal
  • Een SVR camping en dus heel betaalbaar
  • Op de Veluwe is héél veel leuks te doen

Kamperen bij een maisdoolhof

Camping Nieuw Romalo voelt inderdaad als ‘nieuw’ wanneer ik daar arriveer. Ik rij een rustig gelegen, ruim en netjes aangelegd terrein op. Het meest opvallend zijn het grote maisdoolhof en de enorme speeltuin met helikopters, trampolines en auto’s. Wow, wat een superplek! Camping Romalo bestaat al vele jaren, maar het bedrijf is enige tijd geleden verplaatst naar deze ruimere locatie. Dit gaf de volgende generatie de kans om mee te denken over de toekomst van het bedrijf en dat werd ‘Nieuw Romalo’. Loes en Jeroen hebben een frisse kijk op een boerencamping en samen met de ouders van Loes maakten ze er een heerlijke plek voor gezinnen van.

Het maisdoolhof en de speeltuin zijn ook voor een dagje te bezoeken. Ze zijn zo leuk dat deze zelfs als schoolreisje bezocht worden. Wat een mazzel dat je hier als kleine campinggast de hele dag lekker kunt rondrennen! Als campinggast betaal je eenmalig een bedrag en dan mag je onbeperkt gebruik maken van de binnen- en buitenspeeltuin én van het maisdoolhof. Het maisdoolhof is meestal vanaf eind juni open, dan is het doolhof volgroeid. Het doolhof blijft tot de herfstvakantie. Het kampeerveld ligt overigens niet direct naast de grote speeltuin, zodat je toch lekker rust en ruimte hebt als kampeerder.

boerencamping met skelters
Op een boerencamping horen skelters. Hier is altijd wel iets dat past 😀

speeltuin voorthuizen

maisdoolhof voorthuizen
De grote speeltuin

Samen aan de nasi

De camping heeft 25 ruime kampeerplaatsen en deze liggen rondom een gezellig speeltoestel met zand en een glijbaan. De kleinste campinggasten weten dit natuurlijk in no time te vinden. Zelf kun je samen een balletje gooien op de jeu de boulesbaan. Camping Nieuw Romalo vind ik een ideale locatie voor gezinnen in de vakanties, omdat er zo veel te doen is. Maar in het laagseizoen kun je hier ook goed terecht, lekker rustig genieten en fietsen over de Veluwe. In de vakanties worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals een spelletjesdag of samen met de andere kampeergasten lekker nasi eten of BBQ’en. Gezellig, wie wil mag aanschuiven!

Geen muntjes

Nieuw Romalo heeft een prachtig nieuw sanitairgebouw met voldoende toiletten en douches. Er is zelfs een ruime familiedouche (wie vaker mijn reviews leest weet dat ik dat super kan waarderen) Je hebt geen muntjes nodig voor de douche! Je kunt bij het gebouw ook overdekt afwassen en er is een gezamenlijke ruimte waar je even rustig een krantje kan lezen of informatie over de omgeving kunt verzamelen. Nog een pluspunt: de wifi op de hele camping is gratis. De camping is aangesloten bij de SVR en hanteert hele voordelige prijzen. Met zulke faciliteiten is het wel aan te raden even te reserveren!

boerencamping veluwe
Op de camping wonen ook schapen, pony’s en natuurlijk kippen
nieuw romalo sanitair
Een nieuw sanitairgebouw met mooie faciliteiten.
camping nieuw romalo voorthuizen
Mijn kinderen hebben geen flauw idee waar die groene cel voor is. ‘Om te béllen?!’

Kameel op de camping

Heb je wel eens een kameel op de camping gezien? Hier wel. Kameel Olga woont hier al jaren en is gewend aan nieuwsgierige kleine vriendjes. Tijdens mijn bezoek was ze zelfs in verwachting, dus waarschijnlijk lopen er spoedig twee van deze lieverds rond! Ook zijn er pony’s, hertjes, schapen en er scharrelen kippen over het terrein. Die komen graag even bij je buurten 🙂

De stieren van Nieuw Romalo

In de grote stal staan echte dikbillen: dit is het stierenbedrijf van vader Loek. Hij is opgegroeid op de boerderij en heeft altijd een kalverbedrijf gehad. Op de nieuwe locatie heeft hij zich helemaal toegelegd op zijn passie: luxe stierenveehouderij. Je mag altijd in de stal komen kijken hoe deze stieren met veel liefde worden gehouden. Chillen op dikke lagen stro voor deze zwaargewichten! Beetje dubbel maar wel de realiteit: in de winkel kun je eerlijk en luxe vlees kopen. Een walhalla voor wie van serieus BBQ’en houdt…

camping met kameel veluwe
Lieve Olga met haar (eerdere) baby’tje!
stieren veluwe
Hoiiiii! Altijd nieuwsgierig 🙂

Slapen in een hooiberg

Aan de buitenrand van de camping staan prachtige huuraccommodaties: de hooiberghuisjes. Dat zijn ontzettend originele huisjes voor twee tot 6 personen. Ze hebben een eigen keuken en badkamer. Vanaf de ‘hooizolder’ (lees: vanuit je bed!) kijk je zo over de landerijen en ’s morgens drink je een eerste kop koffie op het terras voor de deur. In de weide lopen nieuwsgierige koeien en er spelen talloze vogels in het veld. Voor wie geen eigen kampeermiddel heeft is dit een bijzondere plek om te overnachten. Ook leuk als opa en oma bijvoorbeeld een nachtje willen komen slapen terwijl jullie op de camping verblijven!

Hooiberghut Veluwe
De leuke hooiberghuisjes!

Nieuw Romalo huisje van binnen

Te doen in de buurt van Nieuw Romalo

Met zoveel leuks hoef je de camping eigenlijk niet af hoor, maar er is natuurlijk nog meer te beleven in deze regio. De Veluwe heeft prachtige fiets- en wandelpaden en een bezoek aan het Nationaal Park is in elk seizoen weer anders. Een paar tips voor andere bezienswaardigheden in de regio van camping Nieuw Romalo:

Bekijk de camping hier

 

Fien en Teun camping van SVR

Kamperen op een boerderij is een feest voor kinderen! Nieuw Romalo is aangesloten bij SVR, de organisatie waar je meer dan 2000 kleinschalige (boeren-)campings vindt. Met je donateurspas (á € 10,00 per jaar) betaal je een speciaal lager tarief op elke aangesloten camping als je komt kamperen met je eigen kampeermiddel. Nieuw Romalo is ook één van de speciale Fien en Teun campings van SVR. Deze bekende boerenkinderen ken je misschien van televisie, YouTube, het theater of hun eigen vakantie- en attractiepark. Op de camping is een speurtocht uitgezet door de bossen. Door alle vragen te zoeken leer je onderweg meer over de herkomst van ons voedsel en het boerenleven. Er is een leuke beloning en het activiteitenboekje staat vol leuke natuurspelletjes die je samen op de camping kunt doen.

Wil je meer weten over andere Fien en Teun campings, zoals camping De Gouwe Stek(met blotevoetenpad!)? Hier staan ze allemaal voor je op een rijtje!

I love kamperen