SVR Camping de Gortmeule in Horst

Pony's, ganzen en spelen in de Limburgse natuur!

SVR Camping de Gortmeule Horst

In Noord-Limburg staat een prachtige boerderij met een bijzonder erf. De camping is mooi, maar bij sommige campings zorgen de eigenaren en medewerkers dat er iets extra’s is. Ken je dat? Dat je terugdenkt en eigenlijk direct weer aan het contact met die mensen denkt. SVR camping de Gortmeule in Horst (Noord-Limburg) is zo’n plek. Het is een kleine camping met 20 kampeerplaatsen. Je vindt er pony’s, ganzen, eenden, fruitbomen en een moestuin. Kinderen gaan al snel op stap met ‘boer’ Ton en hij leert ze met geduld en aandacht graag over de natuur. In deze regio is veel te beleven, maar grote kans dat de kinderen gewoon lekker op de camping hutten willen bouwen of eindeloos op de trampoline willen spelen. Kun jij mooi aan dat ene boek beginnen. Lees even mee over ons bezoek aan SVR camping de Gortmeule!

SVR camping de Gortmeule in het kort:

  • Minicamping met persoonlijke aandacht
  • Kleinvee, fruitbomen en moestuin
  • Uniek ontvangst met huisgemaakte vlaai van Fien
  • 20 plekken met véél ruimte
  • Neem vooral wat streekproducten mee naar huis
  • svr camping gortmeule limburg ervaring
    Welkom bij de Gortmeule!

Kronkelende wegen leiden door de Limburgse dorpen en zodra je uitstapt hoor je alleen nog maar vogeltjes in de bomen. De Gortmeule ligt heel rustig met weidse uitzichten: je zit hier midden in het aspergegebied. De boerderij van Landgoed de Gortmeule is al sinds 1915 in de familie en wordt met veel liefde onderhouden. Al snel maak je kennis met Ton en Fien Hoeijmakers – zij begonnen in 1991 met de SVR camping. Eerst hadden zij 5 kampeerplekken, maar dat is inmiddels uitgebreid tot 20 stuks. Je kunt terecht met caravan, tent of camper en er is een chalet. Ben je met een kleintje en wil je een bijzondere ervaring? Ga dan eens in het ‘kabouterhuisje’ slapen. Een minihuisje (ooit een ‘kotje’ waar een varken kon slapen) waar alleen een luchtbed in past, maar uniek voor wie nog in kaboutertjes gelooft. Het sanitair op de camping is eenvoudig maar schoon. Warm water is inbegrepen bij de prijs, wel zelf -old school- even toiletpapier meenemen.

svr camping gortmeule limburg ervaring
De boerderij is al meerdere generaties in de familie en wordt met liefde onderhouden.

Ontvangst met huisgemaakte vlaai

Dit heb ik nog nooit meegemaakt: elke kampeergast die voor het eerst camping de Gortmeule bezoekt, wordt in de boerderij getrakteerd op koffie en vlaai. De vlaai wordt vers gebakken door Fien met producten van het landgoed. Ik had een échte kersenvlaai, Limburgstyle. Lekkerrrrrr! Onder het genot van een kop koffie vertellen Ton en Fien over de camping en geven ze je tips over de omgeving. Wat een uniek ontvangst! Ton en Fien zijn ‘erfambassadeurs’, zij zorgen dat het traditionele boerenerf behouden blijft en zij delen deze visie en kennis graag met hun gasten. Gepassioneerde mensen met veel kennis over de natuur en de regio en ze kunnen er zo blij over vertellen… ik kan persoonlijk heel gelukkig worden van zulke mensen. Het is overigens natuurlijk niet verplicht…

 

svr camping gortmeule limburg ervaring
Alle ruimte op de kampeervelden.
svr camping gortmeule limburg ervaring
Bloemenvelden, speciaal aangelegd voor de bijen en andere insecten.

Voor kinderen

Ik vind het belangrijk dat er op een boerencamping genoeg te doen is voor mijn kinderen. Hoogtepunt van deze camping vinden zij de pony’s! In de weide naast de camping staan 3 pony’s en we hebben de mazzel dat er zelfs twee veulentjes zijn. We mogen ze rustig aaien en ze zijn heel vriendelijk. De jongens helpen Ton ook met het voeren van de ganzen, kippen en eenden. De grote trampoline is altijd een succes en onze jongste dame vermaakt zich in de speeltuin met de zandbak en schommel. Bij mooi weer kunnen ze hier ook lekker met water spelen. Bij wat minder weer is er ook een binnenruimte met sjoelbak en tafeltennistafel. Niet schrikken als er iets over je hoofd vliegt: de schuur is ook het domein van de zwaluwen, die hier mogen nestelen.

svr camping gortmeule limburg ervaring
Lekker tutten met pony Pita!
svr camping gortmeule limburg ervaring
Op de camping wonen ook ganzen, kalkoenen, eenden, pauwen en kippen.

Naast de boerderij staat de boomgaard met hoogstambomen. De peren en appels worden weer gebruikt om huisgemaakte producten te maken. Er zijn prachtige moestuinen aangelegd en Ton vertelt zo graag aan kinderen (en aan geïnteresseerde volwassenen, zoals ik 😉 ) hoe alles groeit en zo leren mijn jongens gelijk hoe belangrijk bijen voor ons zijn.

In de omgeving

In Noord-Limburg is genoeg te doen. Veel mensen komen hier om te fietsen, bijvoorbeeld door de Peel. Leuk is ook een aspergefietstocht! Veel kleine bezoekers gaan naar Irrland, dat ligt om een half uur rijden vanaf de camping. Irrland is een avonturenboerderij waar kinderen heerlijk ravotten, met dieren spelen en er zijn verschillende attracties. Ook leuk voor kinderen: Aardbeienland. Dit is een sprookjesachtig themapark waar je alles leert over aardbeien. De kasteeltuinen bij Arcen zijn ook in de buurt.

boerencamping limburg
Trampolines ontbreken zelden op een boerencamping: ook hier zijn ze populair!
kabouterhuisje camping
Het Kabouterhuisje, heel klein maar ik denk dat dit een superleuke herinnering kan zijn voor ukjes.
Neem iets lekkers mee voor thuis. Met liefde gemaakt met producten van het landgoed.

 

Camping de Gortmeule is dus een fijne plek voor kinderen met interesse in dieren en de natuur. Door de mooie en veelzijdige omgeving is dit een prima camping om Noord-Limburg te ontdekken! Van tevoren reserveren is wel gewenst – en het is belangrijk om je SVR pasje mee te nemen.

Boer zoekt gast – Over de SVR

Kamperen op een boerderij is een feest voor kinderen! Bij SVR zijn 2000 echte boerencampings aangesloten. Het zijn vaak kleine campings bij een (voormalig) boerenbedrijf, zoals een melkveehouderij, geitenboerderij of tuinbouwbedrijf. Veel van deze campings zijn echt gericht op kinderen: ze worden betrokken bij de dieren en activiteiten en leren zo over de natuur en het boerenleven. SVR zorgt dat kamperen bij de boer leuk én betaalbaar is. Door je aan te melden als donateur ontvang je korting bij alle SVR campings en krijg je toegang tot een overzicht met alle aangesloten campings in Nederland en heel Europa. Voor de SVR bezoek ik dit seizoen de leukste boerencampings voor kinderen! Hier lees je bijvoorbeeld over De Gouwe Stek in Noord-Holland.

boer zoekt gast svr

I love kamperen