SVR Noord Holland de Gouwe Stek
SVR Camping de Gouwe Stek Bovenkarspel

Kamperen tussen de bloemen!

SVR camping De Gouwe Stek in Bovenkarspel

Een boerencamping tussen de bloemen waar je zónder schoenen de meeste lol beleeft: dat is de Gouwe Stek! Deze SVR camping ligt in Bovenkarspel in Noord-Holland. Een camping waar kinderen leren over de natuur, samen met jou een kampvuur mogen bouwen en helpen met de dieren verzorgen. Met een beetje mazzel plukken ze appels en kun jij even later genieten van appeltaart met uitzicht op de Noord-Hollandse velden. Een minicamping met karakter!

SVR De Gouwe Stek in het kort:

  • Boerencamping in Noord-Holland
  • Kwekerij met pioenrozen
  • Kleinvee, trampoline’s en klimkasteel
  • Uniek blotevoetenpad op de camping
  • Dicht bij Enkhuizen met Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum
  • In het voorjaar kampeer je met enig geluk tussen de tulpenvelden

SVR camping gouwe stek ervaring

SVR camping gouwe stek ervaring
Een lekker klimkasteel!
boerencamping met trampolines
En natuurlijk de trampolines!

Boerencamping in Noord-Holland

De Gouwe Stek is opgericht door Trude en Nico en bestaat sinds 2005. De camping hoort bij een bedrijf dat pioenrozen kweekt: dat zijn mijn absolute lievelingsbloemen! Hier staan ze in een veld rondom de camping en een klein deel komt ook daadwerkelijk in bloei zodat de gasten er van kunnen genieten. Dat moet echt een kleurrijk geheel zijn!  Natuurlijk kunnen Trude en Nico je alles vertellen over het kweken van bloemen, maar ook over fruit, landbouw en natuur. Die kennis delen ze graag met hun gasten en dat vinden zij ook zo leuk aan het runnen van de camping. Dat hoort ook wel bij een boerencamping, toch? Volgend jaar nemen dochter Karin en haar man Michiel de activiteiten over. In het voorjaar zie je in deze regio veel bollenvelden en soms zie je deze zelfs vanaf de camping. De camping maakt onderdeel uit van een bloembollenroute, een route die je met camper of auto kunt afleggen en waarmee je tussen de tulpen kunt kamperen.

SVR camping gouwe stek ervaring

SVR camping gouwe stek ervaring
Skelters horen er bij op een boerencamping!

Een ruime Gouwe Stek

De camping begon met 5 plaatsen, maar is inmiddels gegroeid tot zo’n 50 plaatsen. Op de Gouwe Stek heb je als kampeerder lekker de ruimte en op veel plaatsen lekker vrij uitzicht! De camping is verdeeld in ruime velden. Deze velden hebben heggen als afscheiding en elke plek heeft flinke leefruimte voor de deur (100-120 m2). Elk kampeerveld heeft een eigen speeltoestel in het midden, zodat je vanaf je luie stoel kunt zien waar de kinderen lekker spelen. Naast de kampeerplekken zijn er 4 pipowagens: authentieke wagens met allen een eigen verhaal. De ene reisde echt met het circus mee, de ander werd gebruikt als postwagen. De eigen sfeer en inrichting van de wagens is behouden en nu kun jij er een nachtje in slapen.

Pipowagen de gouwe stek
Pipowagen ‘De dikke deur’

Pipowagen de gouwe stek

Lekker wakker worden

Op de camping worden in de vakanties verschillende activiteiten georganiseerd, zoals pannenkoekenavond, bingo of gezamenlijk kampvuur. De ‘konkelboet’ is een overdekte openbare ruimte waar je even rustig een boek kunt lezen of bij de houtkachel kunt kruipen met slechter weer. Er zijn twee sanitairruimtes (gebouwd in sfeervolle huisjes) met douches en toiletten en er zijn ook familiebadkamers aanwezig. Je verse warme broodjes bestel je van tevoren en die worden gewoon bij de caravan of tent geleverd. Dát is lekker wakker worden!

SVR camping gouwe stek ervaring
Het sanitairhuisje – dat ziet er gezellig uit toch?

 

Konijnen en een hangbuikzwijntje

Ik vind een boerencamping altijd leuk, maar ik vind het wel fijn als er genoeg te doen voor kinderen. Dat zit bij deze camping zeker goed. Er zijn konijnen en cavia’s, kippen én een heerlijk hangbuikzwijntje. Die knort natuurlijk alle aandacht naar zich toe 😉 De trampoline’s zijn altijd favoriet, evenals een groot kasteel met klimtouwen. Onder begeleiding mag op de camping een eigen kampvuur gemaakt worden bij de vuurplaats. Marshmallows, komt u maar! Heb je een kleine visser in huis? Er is een ruime vissteiger waar ze rustig een hengeltje kunnen uitgooien.

Blotevoetenpad Gouwe Voeten

Het meest bijzondere op de camping vind ik het blotevoetenpad. Dit pad loopt door een eigen natuurlijk ingericht terrein naast en over de camping. Het is een veelzijdig stuk natuur, trek je schoenen uit en ga op onderzoek uit! Je komt over schorspad, bruggetjes, palen en water. Onderweg leren kinderen (en jij ook, let maar op) over kruiden, fruitbomen en de natuur. Alle zintuigen doen mee! Het hele pad is een uitje op zich, je doet er met elkaar wel zo’n 2 uur over. Het blotevoetenpad wordt ook gedaan door mensen buiten de camping en soms mag je als campinggast wel eens mee op speciale missie: het pad wandelen in het donker mét uitleg van Trude is een heel unieke beleving….

Deze video maakte ik voor mijn andere site I love Noord-Holland over het blotevoetenpad:

 

blotevoetenpad noord-holland
Het blotevoetenpad loopt langs en over de camping

Minicamping met zwembad?

De Gouwe Stek heeft zelf geen zwembad, maar als je de weg oversteekt wandel je zo het Streekbos in. Hier ligt een grote recreatieplas waar je met goed weer fijn verkoeling kunt zoeken. In het meertje kun je zwemmen en er is een groot zandstrand bij. Zwembroek aan en gaan! Voor oudere kinderen is het Klimbos hier een aanrader, maar je kunt er ook midgetgolfen of het kabouterpad wandelen. Ook leuk: ga op vaarexcursie met een fluisterbootje!

SVR camping gouwe stek ervaring
Het zwemmeer in het Streekbos, op 5 minuten wandelen van de camping

Te doen in de regio

In Noord-Holland is veel te doen voor gezinnen. Havenstad Enkhuizen ligt op zo’n 10 minuten rijden en hier vindt je Sprookjeswonderland, een charmant familiepark voor kinderen tot een jaar of 10. Het Zuiderzeemuseum is een interactief buitenmuseum, je wandelt hier door een authentiek Nederlands dorp in de tijd van de Zuiderzee. Dit museum staat bekend om de leerzame activiteiten voor kinderen. Hoorn en Medemblik liggen op redelijke afstand, het is leuk om eens met de stoomtrein mee te gaan. Maar wees niet verbaasd als de kinderen helemaal niet weg wíllen: dat maken ze vaker mee op de Gouwe Stek!

Fien en Teun camping van SVR

Kamperen op een boerderij is een feest voor kinderen! De Gouwe Stek is aangesloten bij SVR, de organisatie waar je meer dan 2000 kleinschalige (boeren-)campings vindt. Met je donateurspas (á € 10,00 per jaar) betaal je een speciaal lager tarief op elke aangesloten camping als je komt kamperen met je eigen kampeermiddel. De Gouwe Stek is ook één van de speciale Fien en Teun campings van SVR. Deze bekende boerenkinderen ken je misschien van televisie, YouTube, het theater of hun eigen vakantie- en attractiepark. Op de camping is een speurtocht uitgezet. Door alle vragen te zoeken leer je onderweg meer over de herkomst van ons voedsel en het boerenleven. Er is een leuke beloning en het activiteitenboekje staat vol leuke natuurspelletjes die je samen op de camping kunt doen.

Wil je meer weten over andere Fien en Teun campings, zoals camping Nieuw Romalo (met Maisdoolhof) of camping De Grimberghoeve? Hier staan ze allemaal voor je op een rijtje!

I love kamperen