svr camping twente grimberghoeve
SVR camping de Grimberghoeve

Boerengolf, pony's en zwemmen in de rivier

SVR camping de Grimberghoeve in Twente

Op de grens van Twente en Salland ligt een boerencamping waar kinderen na een paar dagen niet meer vanaf willen. Logisch, als je de hele dag kunt spelen, vissen en ponyrijden. De Grimberghoeve is een vrij grote camping; voor een boerencamping dan. Met 70 kampeerplekken, veel skelters, een eigen strandje aan de Regge en een 9 holes boerenklompgolf is de Grimberg een leuke boerencamping voor kinderen in Overijssel. Lees even mee met onze ervaring bij SVR camping de Grimberghoeve!

camping grimberghoeve ervaring

De Grimberghoeve in het kort:

  • 70 grote kampeerplaatsen van > 100 m2
  • 4 pony’s: ponyrijden, borstelen en knuffelen mag allemaal
  • boerenklompgolf, digitale speelvloer, boogschieten, springkussens en speeltuintjes
  • zwemmen, spelen, varen en vissen in de rivier
  • Dicht bij de prachtige Sallandse Heuvelrug
  • In de buurt van Hellendoorn en Deventer

Van boerderij naar boerencamping

SVR camping De Grimberghoeve heeft 70 kampeerplaatsen en die zijn heel ruim opgezet. Mooie groene velden aan de bosrand: door de naaldbomen lijkt het soms alsof ik in Oostenrijk loop. Van oorsprong was dit een boerenbedrijf met varkens en koeien. De camping begon met enkele kampeerplaatsen naast de schuren, maar door de inzet van eigenaren Gerrit en Henriette is het inmiddels een stuk gegroeid. De stallen zijn vervangen door sanitairgebouwen en de boerderij is niet meer in bedrijf. Door de betrokken eigenaren, de dieren, skelters en bezoekers voelt het toch als boerencamping.

Fijne faciliteiten

Zelfs een boerencamping met hele fijne faciliteiten: de sanitairruimte doet niet onder voor een exemplaar op een vijfsterrencamping. Overdekt afwassen, ruime douches en zelfs een grote familiedouche, ik vind dat heel fijn en praktisch. De kampeerplaatsen zijn ook in orde: elke plek is meer dan 100 m2 groot, beschikt over 6 ampère (eventueel uit te breiden), eigen watervoorziening en heeft een verhard gedeelte voor onder de (voor)tent. Dat is fijn hoor, als je een natte week treft. De Grimberghoeve heeft een ruim terras, de keuken is op bepaalde dagen open voor een kop koffie met appeltaart. Voor de andere dagen is er zelfbediening: in ‘Het Proathuus’ kun je koffie, limonade, taart en ijsjes halen en de centjes in het spaarvarken doen 😉

camping grimberghoeve ervaring
Grote kampeerplaatsen met speeltuintjes op de velden
sanitair boerencamping grimberghoeve
Mooi en verzorgd sanitairgebouw met grote gezinsruimte
boerencamping voor kinderen twente
Geen boerencamping zonder skelters 🙂

De pony’s van de Grimberghoeve

De deuren van de grote stal staan altijd open: de Grimberghoeve heeft 4 pony’s die worden vertroeteld door de gasten. Op het moment dat wij de camping bezoeken, zijn vier meiden druk met borstelen en opzadelen. Even later nemen ze twee pony’s mee voor een buitenritje. De pony’s lijken alles prima te vinden en tja, als paardenmeisje of -jongen vind je dit prachtig. Ik zou dit vroeger ook mooi gevonden hebben.  Naast de stal staat een heel leger aan skelters en stepjes: vrij te gebruiken door iedereen. In de openbare schuur gaat twee keer per dag de digitale speelvloer aan: deze boerencamping gaat ook gewoon met zijn tijd mee hoor!

boerencamping met pony
Je mag hier zelf één van de vier pony’s poetsen, rijden en spelen. Ideaal voor paardenmeisjes en -jongens!
camping boerengolf
Met een bal en een boerengolfclub ben je zo een paar uur zoet

De camping heeft een grote boerenklompgolf baan met 9 holes. Met dit spel ga je met een club (of eigenlijk: een stok met een klomp) en een bal op pad, elke hole is weer anders. Je loopt door de velden en bossen en je bent een paar uur zoet. Heel leuk om samen met het gezin te doen! Voor wat oudere kinderen en volwassenen is het ook leuk om te gaan boogschieten in het bos. Er loopt ook een wandelpad van 3 kilometer rond de camping.

Vissen op de camping

De camping ligt aan de Regge, een rivier die door de Sallandse heuvelrug loopt. Bij de rivier ligt een eigen zandstrandje en dit loopt rustig af in het riviertje. Ideaal voor kinderen om in te spelen en plonsen. Even verderop kun je ook prima vissen. De camping verhuurt kano’s en het is leuk om de omgeving eens vanaf het water te bekijken. De Regge wordt in de zomermaanden redelijk druk bevaren met kleine bootjes, heerlijk om in het gras te zitten en te aanschouwen wat er allemaal gebeurt op het water.

camping de grimberghoeve ervaring
De Regge, ideaal om te zwemmen, vissen en varen.

boerencamping aan rivier

hooiberghuisje boerencamping de grimberghoeve
De hooiberghuisjes op de Grimberghoeve: geschikt voor 5 personen

Hooiberghuisjes op de Grimberghoeve

De Grimberghoeve heeft twee hooiberghuisjes, zij zijn geschikt voor vijf personen. Eén huisje heeft zelfs een hottub, met uitzicht over de velden en het bos. Wat een luxe op de boerderij…. Er is ook een stacaravan voor de verhuur, dat kan handig zijn als je geen zin hebt om de caravan uit de stalling te halen of de tent op te zetten voor een weekendje.

camping grimberghoeve

Te doen in de regio

De camping ligt dus op de grens van Salland en Twente. Steden als Almelo, Deventer en Enschede liggen op rijstand en zijn heel leuk om te bezoeken. Avonturenpark Hellendoorn ligt heel dichtbij en veel campingkinderen gaan daar een dag heen in de vakantie. In Deventer en Wierden liggen mooie overdekte zwembaden. In het nabijgelegen dorp Rijssen is in de zomervakantie regelmatig een bekende rommelmarkt. Ik vind zoiets als Erve Brooks altijd leuk, een pannenkoekenrestaurant met speeltuin.

Bekijk de Grimberghoeve hier

Fien en Teun camping van SVR

Kamperen op een boerderij is een feest voor kinderen! Grimberghoeve is aangesloten bij SVR, de organisatie waar je meer dan 2000 kleinschalige (boeren-)campings vindt. Met je donateurspas (á € 10,00 per jaar) betaal je een speciaal lager tarief op elke aangesloten camping als je komt kamperen met je eigen kampeermiddel. Grimberghoeve is ook één van de speciale Fien en Teun campings van SVR. Deze bekende boerenkinderen ken je misschien van televisie, YouTube, het theater of hun eigen vakantie- en attractiepark. Op de camping is een speurtocht uitgezet. Door alle vragen te zoeken leer je onderweg meer over de herkomst van ons voedsel en het boerenleven. Er is een leuke beloning en het activiteitenboekje staat vol leuke natuurspelletjes die je samen op de camping kunt doen.

Wil je meer weten over andere Fien en Teun campings, zoals boerderijcamping Varsenerveld in Ommen en camping Nieuw Romalo op de Veluwe? Hier staan ze allemaal voor je op een rijtje!

I love kamperen