camping varsenerveld ervaring
SVR camping Varsenerveld in Ommen

Boer zoekt gast

SVR camping Varsenerveld – Ommen

Een boerencamping waar kinderen méér dan welkom zijn, dat is fijn! Camping Varsenerveld ligt in Ommen, het hart van het Vechtdal in Overijssel. Een ruim terrein waar kinderen in de vakanties voorrang hebben, zeker wanneer ze op hun skelter rijden. Wij bezochten deze camping in de zomervakantie met onze peuter en we hebben er warme herinneringen aan. Boerderijcamping Varsenerveld is aangesloten bij de SVR en ‘boeren’ Gezina en Hendrik-Jan weten wat gastvrijheid is. Lees even mee met onze ervaring bij SVR camping Varsenerveld in Ommen.

camping varsenerveld
Puck was al snel tevreden in de zandbak. Lekker spelen met alle ruimte.

Over SVR camping Varsenerveld in Ommen:

  • Avontuur voor kinderen
  • Er wonen koeien, geitjes, kippen en een pony op de boerderij
  • ‘Voeren met de boer’ is een feestje
  • Spelen met skelters, de zandbak en de glijbaan
  • Samen met de campingburen Max Verstappen kijken in de Deel
  • Gelegen in het veelzijdig Vechtdal

Varsenerveld tussen de velden

Over een lange oprijlaan rijden we van de weg naar een uitnodigend en verzorgd boerenterrein. De kleurige bloembakken zorgen voor een vrolijke aankomst. Boerderijcamping Varsenerveld heeft 25 kampeerplaatsen (allen met 10 ampère) en deze liggen rondom de boerderij en de bijgebouwen. De velden zijn, zoals meestal op een boerencamping, ruim opgezet. Boer Hendrik-Jan zaait overal een wildbloemenmengsel wat in de lente en zomer zorgt voor een prachtige bloemen op het erf en langs de weilanden. De koeien (met hun kalfjes) en de pony lopen daar ook! Wie wil kan direct naast de weide kamperen, dan heb je regelmatig gezelschap van de nieuwsgierige pony.

Sport kijken in De Deel

Het verwarmde sanitairgebouw ligt centraal in één van de bijgebouwen en hiervoor zijn geen muntjes nodig. Er is een familiedouche met een babybadje, deze is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wifi is gratis toegankelijk op de hele camping. In ‘De Deel’ is een gezamenlijke binnenruimte ingericht, waar met regelmaat de campinggasten samen naar Max Verstappen of de Tour de France kijken. Maar je kunt er ook even warm en droog de krant lezen op een regenachtige dag.

 

svr camping voor kinderen
De kinderen beleven de dieren van dichtbij en leren zo over de natuur
Varsenerveld ruime plekken geitjes
Ruime kampeerplekken, voor ieder kampeermiddel!

Voeren met de boer

Geen gebrek aan dieren op camping Varsenerveld: de dwerggeitjes zijn bij onze kleine Puck direct favoriet. Verder zijn er grotere geiten en kippen. De pony is heel lief, al is zo’n dier wel erg indrukwekkend als je nog maar twee jaar oud bent. De lieve kalfjes drinken bij mama in de wei, ik realiseerde me dat ik dat eigenlijk zelden nog meemaak. Ze slurpen en smakken er vrolijk bij 🙂 In de vakanties mogen de kinderen de dieren voeren met Hendrik-Jan. Dat is het moment dat alle kinderen zich verzamelen: het hoogtepunt van de dag! Alle dieren krijgen te eten en de kinderen helpen als boerenknechtjes in de stal en op de weides. Ze mogen zelf eieren rapen en met hooi sjouwen. Hendrik-Jan maakt er een feestje van, met aan het einde een verrassing voor de goede helpers. Toen wij op de camping verbleven werd er een klein geitje geboren, dat is op zich natuurlijk al een hele beleving.

camping met dieren
Voeren met de boer: voor veel kinderen het hoogtepunt van de dag!

camping met geitjes
Dit snoetje 💜💜 Deze dwerggeitjes mag je de hele dag aaien

‘Beleef het maar’

In de jaren zeventig begonnen de ouders van Gezina hier een kleine camping met slechts enkele plaatsen. Natuurlijk was de boerderij gewoon in bedrijf, de camping was slechts bijzaak, zoals dat voor veel boerencampings in die tijd het geval was. Sinds begin jaren negentig is Varsenerveld geheel gefocust op de camping. Bovendien heeft er een flinke verduurzamingsslag plaatsgevonden om de CO2 footprint van de camping te verkleinen. Ga je ook nog eens duurzaam op vakantie (met je elektrische auto, want er is ook een oplaadpunt).

Gezina en Hendrik-Jan hebben graag persoonlijk contact met hun gasten en weten bovendien alles over de regio. Het Vechtdal is enorm veelzijdig en Gezina weet je enthousiast te maken voor veel leuke adressen. Op de camping heerst een open en gezellige sfeer. Gezina omschrijft het zelf: “Hier komen gasten die wel van een beetje reuring houden.” Dat ben ik met haar eens.

Varsenerveld Schommels

boerencamping met pony
De pony is best groot als je zelf nog maar twee jaar bent 🙂
boerencamping skelters overijssel
Overal skelters en speelgoed: heerlijk de ruimte om te spelen.

Slapen in het Bakhuuske

De 25 kampeerplaatsen zijn groot met voldoende ruimte voor de ‘deur’. Voor wie zonder eigen kampeermiddel op camping Varsenerveld wil verblijven zijn er ook twee accommodaties. Het ‘Vakantiehuis is geschikt voor twee tot zes personen. Deze is in 2022 gerenoveerd en heeft een mooie veranda op het zuiden. Je kunt ook kiezen voor de trekkershut. Deze ligt centraal op de camping en heeft een eigen keuken en twee slaapkamers voor in totaal vier personen. Voor het sanitair maak je gebruik van de gemeenschappelijke ruimte.

Varsenerveld hooischuur kinderen
Kids kunnen zich eindeloos vermaken op deze boerencamping!
Overal bloembakken en alles fleurig en netjes. Puck helpt wel even met het onderhoud 🙂
kalfjes bij hun moeder
De kalfjes lopen lekker in de wei, bij hun moeder. Lief!

In de omgeving van Varsenerveld

De regio van Ommen staat bekend om de vele activiteiten. Niet voor niets zijn hier zoveel leuke campings bij elkaar gevestigd. Vanaf camping Varsenerveld zijn de hanzesteden Zwolle, Kampen en Deventer goed te bereiken. Ommen heeft een gezellig plein met terrassen. Tijdens de vakantie is het natuurlijk leuk om te zwemmen, in Balkbrug ligt een aantrekkelijk zwembad in de bossen en ook Ommen heeft een eigen zwembad. Allemaal op een kwartiertje rijden van de camping. Tips van Gezina zijn de Koesafari in Ommen en activiteitenboerderij Roke’s erf in Arriën, met een klompenpad, boerenbosgolf en een maïsdoolhof. Gezina heeft veel flyers en kan je van passende tips voorzien voor leuke (kindvriendelijke) adressen in de omgeving. Op de site van het Vechtdal kun je alvast beginnen met de voorpret.

eitjes rapen bij de kip op camping
Verse eitjes! Deze mogen de kinderen zelf rapen.

SVR camping Varsenerveld is een leuke camping voor kinderen tot een jaar of 10. De combinatie met de omgeving maakt dit een fijne bestemming, ook voor een langer verblijf. Reserveren is zeker in de vakanties aan te raden, want inmiddels weten veel gezinnen Varsenerveld te vinden. Je kunt via de site reserveren. Veel plezier!

Bekijk de camping hier

 

Kamperen bij de boer met kinderen

Kamperen op een boerderij is een feest voor kinderen! Varsenerveld is aangesloten bij SVR, de organisatie waar je meer dan 2000 kleinschalige (boeren-)campings vindt. Met je donateurspas (á € 10,00 per jaar) betaal je een speciaal lager tarief op elke aangesloten camping als je komt kamperen met je eigen kampeermiddel.

Wil je meer weten over andere leuke boerencampings voor kinderen, zoals camping Nieuw Romalo (met kameel en maisdoolhof) en camping De Gouwe Stek (met blotevoetenpad)? Hier staan ze allemaal voor je op een rijtje!

 

 

I love kamperen