svr camping de adelaar review
SVR camping de Adelaar in Voorst

Hooi in je haar en zand tussen je tenen

SVR camping De Adelaar in Voorst

Bij het oprijden van de imposante laan met eeuwenoude bomen voel je het al: Camping de Adelaar is een landgoedcamping! Hier ga je kamperen op een mooi stuk culturele historie in een veelzijdige omgeving. De Adelaar ligt in Voorst, tussen de steden Apeldoorn, Zutphen en Deventer. De Adelaar is een echte boerencamping: er wonen twintig bijzondere koeien en op het traditionele boerenerf vind je nog originele details. Kinderen kunnen hier lekker fladderen: spelen tussen de hooibalen, graven en waterpoeltjes maken. Alles met uitzicht op de weides. Karin vertelt je hier alles over haar ervaring bij SVR camping de Adelaar in Voorst!

SVR camping de Adelaar in het kort:

  • Boerencamping op een eeuwenoud landgoed
  • Bij hanzesteden Zutphen en Deventer
  • Grote zandspeelplaats en overdekte speelschuur
  • Oneindig spelen in de hooibalen
  • 20 bijzondere runderen die je van dichtbij leert kennen
  • Familiesanitair en babyruimte aanwezig
boerencamping de adelaar
Kamperen with a view
svr camping de adelaar review
De eeuwenoude boerderij van het landgoed, hier achter ligt de camping

Boerencamping op een landgoed

Camping de Adelaar ligt op landgoed Beekzicht. De boerderij heeft een prachtige gevel en is naar mijn mening de sfeermaker op het terrein. Terecht dat de eigenaren van de Adelaar daar trots op zijn. Al snel ontmoet ik Cobie, zij zorgt samen met haar man Wim voor een gastvrije camping. Dit doen zij al sinds 1988, maar in 2010 maakten zij de keuze om zich meer op de camping te richten en de veestapel wat te verkleinen. Inmiddels kiezen zij bewust voor een bijzonder koeienras: het brandrode rund. Twintig van deze knapperds kom je overal tegen: in de stal en in de weides langs de camping. ’s Morgens geniet je van een kop koffie voor de tent met uitzicht op de weides, waar de koeien hun eigen gang gaan. Cobie is een gepassioneerde campingmevrouw: heerlijk gastvrij en ze weet alles over de historie van het landgoed en het boerenleven. Samen met Wim zorgt zij ervoor dat iedere gast een heerlijke tijd heeft op de Adelaar. Ze weten precies wat iedere plek te bieden heeft, dus overleg even wanneer je bijvoorbeeld graag een schaduwrijke plek wil, of juist een zonaanbidder bent! Op de boerderij wonen ook twee honden en konijnen.

boerencamping met koeien
Een van de brandrode runderen. Een koe met een hartje op zijn hoofd moet wel lief zijn 💜
camping de adelaar voorst
Het gezellige erf. Die hond doet even een dutje overigens 😉

Douchen met uitzicht op de koeien

De camping heeft 50 kampeerplaatsen en een aparte camperplaats met 12 camperplekken. Er zijn twee verzorgde sanitairruimtes, één vooraan het terrein en één bij de speelschuur. De ruimtes zijn nog niet zo lang geleden gerenoveerd. Ze zijn helemaal in boerenthema ingericht, met grote sfeerbeelden, ik vind dat altijd gezellig.  Altijd handig: er zijn familiedouches en een aparte babyruimte aanwezig. Want reken maar dat je ze na een dag spelen op de camping even onder de douche wil hebben…. Voor de douches gebruik je muntjes (5 minuten per muntje). Er is (gratis) wifi aanwezig op de kampeerplekken. De plekken zijn ruim en het terrein is ingedeeld in meerdere velden. De velden zijn omzoomd met heggen, maar de plekken zijn afzonderlijk niet afgescheiden met begroeiing. De auto wordt niet bij de plek geparkeerd, maar op een apart parkeerterrein. Ik vind dat zelf altijd fijn, zo zit ik niet tegen de auto van de buurman aan te kijken en kinderen hoeven niet voortdurend op te letten of er een auto aankomt. Er is 10 ampère elektra aanwezig en je betaalt naar gebruik.

minicamping
Gezellige details overal 🙂
svr camping de adelaar
Sfeervol sanitair

Hooi in je haar en zand tussen je tenen

In de vakanties wordt de Adelaar drukbezocht door gezinnen met kinderen. Op het kampeerveld wandel ik naar een grote zandspeelplaats: iets waar mijn jongens zich uren verliezen in hun eigen speelwereldje. Hier staan ‘graafmachines’ en ze kunnen met zand en water hun eigen kastelen bouwen. Kinderen met zwemdiploma én hengel kunnen bij de vijver lekker vissen of slootdiertjes vangen. Deze vijver is afgezet met een hek, zodat kleine kinderen daar niet bijkomen (dat scheelt weer wat grijze haren). Op een boerencamping ontbreken natuurlijk zelden skelters en camping de Adelaar heeft dan ook een serieus skelterschuurtje! Maar het meest opvallende is de overdekte speelschuur: een ruimte van 400 m2 waar ‘spelen op de boerderij’ tot leven komt en waar ieder kind met stro in het haar uit zal komen. Er zijn vier grote trampolines, een zandhoek, minigolf, hooibalen en veel speelgoed. In de speelschuur hebben kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte en dat is heel fijn wanneer je samen op vakantie bent!

minicamping met speeltuin
Eén emmertje water halen… Eindeloos met zand spelen!
speelschuur
De speelschuur met zandhoek, trampolines en hooibalen.
minicamping voor gezinnen
Stoeltje neerzetten en genieten maar!

In de omgeving van camping de adelaar

Vanaf de camping wandel je direct het bos in en natuurlijk kun je hier eindeloos fietsen. Zutphen en Deventer zijn echt hele leuke steden om een keer te bezoeken. In een van de schuren is een informatiehoek ingericht met heel veel folders van leuke uitjes in de omgeving. Het lijkt me sterk dat je dáár niets kunt vinden….

Een paar gezinstips in de regio:

Blotevoetenpad op Landgoed Buitenpost: voel het zand tussen je tenen, heel leuk om met het hele gezin actief op pad te gaan

Julianatoren in Apeldoorn: heerlijk park voor kinderen

Recreatiegebied Bussloo: Dit ligt op fietsafstand van de camping, Handdoek mee en lekker zwemmen op warme dagen!

Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn: een heerlijk park voor kleintjes met dieren, speelattracties, bezoek van mascotte Binky en hutten bouwen.

Op vakantie bij Camping de Adelaar

Je kunt spontaan langskomen bij camping de Adelaar, maar zeker in de vakanties is reserveren wel een goed idee. Veel plezier op deze fijne boerencamping en doe Wim en Cobie de groeten!
Bekijk de camping hier

camping de adelaar
Welkom!
landgoed camping
De oprijlaan met eeuwenoude bomen

Boer zoekt gast – Over de SVR

Kamperen op een boerderij is een feest voor kinderen! Bij SVR zijn 2000 echte boerencampings aangesloten. Het zijn vaak kleine campings bij een (voormalig) boerenbedrijf, zoals een melkveehouderij, geitenboerderij of tuinbouwbedrijf. Veel van deze campings zijn echt gericht op kinderen: ze worden betrokken bij de dieren en activiteiten en leren zo over de natuur en het boerenleven. SVR zorgt dat kamperen bij de boer leuk én betaalbaar is. Door je aan te melden als donateur ontvang je korting bij alle SVR campings en krijg je toegang tot een overzicht met alle aangesloten campings in Nederland en heel Europa. Voor de SVR bezoeken we dit seizoen de leukste boerencampings voor kinderen! Hier lees je bijvoorbeeld meer over SVR camping de Gouwe Stek (met blotevoetenpad!) en camping Nieuw Romalo in Voorthuizen (met maisdoolhof!)

boer zoekt gast svr

 

I love kamperen