Kamperen bij Europa-Park

Zo werkt dat

Kamperen bij Europa-Park: leuk overnachten langs de A5

Ken je Europa-Park? Dat is een groot pretpark in Duitsland. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Ik had er tot twee jaar geleden nog nooit van gehoord, maar we zijn er nu al twee keer geweest. Het ligt heel fijn op de route naar bijvoorbeeld Italië of Zwitserland, direct langs de A5 in het Zwarte Woud. Europa-Park heeft een eigen camping waar je 24 uur per dag kunt aankomen, dus het is een prima overnachtingsadres! Maar ik vind het park ook een hele leuke bestemming en door er te kamperen kun je vrij voordelig overnachten en het eventueel combineren met het prachtige Zwarte Woud. Hier lees je meer over kamperen bij Europa-Park!

kamperen bij europa park
Kamperen met uitzicht op de achtbanen 🙂

Grootste pretpark van Duitsland

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Dit voorjaar werd het park weer uitgeroepen tot leukste uitje over de grens door de ANWB. Het thema van het park is -je raadt het al- Europa. In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Er zijn meer dan 100 attracties en shows, waarvan 13 goede achtbanen. Wij hadden telkens aan één dag niet genoeg (nou heb ik een paar achtbaanmonsters thuis die alles graag uitproberen), dus we bleven er overnachten. Dat kan op de camping bij Europa-Park. Deze ligt op vijf minuten wandelen van de ingang.

Kamperen bij Europa-Park

Op de camping kun je terecht met camper, caravan en tent. Voor de camper en caravan zijn er ruime parkeerplaatsen. Het is eigenlijk een hele grote camperparkeerplaats. Verder zijn er mooie grasvelden waar de tenten kunnen staan. Wat ik zelf superleuk vind is dat ook de camping met een thema is ingericht. Op het Camp-Resort waan je je in een oude western, met cowboys, paarden en de saloon. Dit is tot in hele kleine details doorgevoerd en ik hou daar wel van. Het sanitair is bijvoorbeeld helemaal in deze sfeer ingericht. Het restaurant is echt een saloon, van de aankleding tot de cowboymokken waar je je koffie krijgt geserveerd.

camping bij europa park
Alles is in wild west thema ingericht
kamperen bij europa-park
Er is altijd plek, ook in het hoogseizoen

Het handige is dat je 24 uur per dag de camping op kunt, of deze kunt verlaten. Wanneer je onverhoopt in de file hebt gestaan en laat arriveert is dat dus geen probleem. Er is altijd plek voor je wanneer je met de caravan, tent of camper komt. Europa-Park beschikt over veel ruimte en ze kunnen altijd weer een extra terrein openen als het erg druk blijkt te zijn. De camping is afgesloten met een slagboom en je kunt middels de automaat altijd betalen en naar binnen. Ook wanneer je op doorreis bent en weer vroeg op pad wil, hoef je niet te wachten tot er een keer een receptie open gaat. Het gebruik van stroom en water zijn inbegrepen bij de prijs, er zijn genoeg centrale tappunten. Er is gratis goede wifi. Ik heb de camping zelf als veilig ervaren, er is altijd wel beweging en veel kampeerders en ik heb er geen gekke dingen zien gebeuren.

overnachten duitsland europa park
Je kunt 24 uur per dag in- en uitrijden

Prijzen camping

Je kunt zelf kiezen hoe lang je blijft en je kunt zelfs per uur betalen. Voor 24 uur betaal je momenteel € 35,00 per nacht, maar je kunt ook bijvoorbeeld alleen overdag parkeren voor € 2,50 per uur met een maximum van € 10,00. De meest actuele prijzen voor de Europa-Park camping vind je hier. 

Het sanitair is dik in orde. Alles ziet er leuk uit, maar het is ook schoon. Er zijn voldoende toiletten en douches en aparte wasgelegenheden. Ook zijn er gezinsruimtes met douche en toilet. In de ochtend kun je bij de saloon verse broodjes halen of ter plekke meedoen met het ontbijtbuffet.

sanitair europa park
Ook het sanitair is natuurlijk in thema! Mét handige familiedouches

Camp-Resort

Op hetzelfde terrein ligt ook het Camp-Resort, direct naast de camping. Hier staan -ook weer in thema-  tipitenten, huifkarren en blokhutten om in te overnachten. Wij sliepen eerder in een blokhut met 6 slaapplaatsen, leuk om een keer te doen. Hier kun je niet 24 uur per dag aankomen, dus daar is iets meer planning voor nodig. Wel heel leuk wanneer je geen zin hebt om de tent op te zetten, want het is er heel sfeervol.

tipi duitsland
Slapen in een tipi! Leuk als je geen zin hebt om de tent op te zetten

Pretpark Duitsland Europa-Park

Dan ben je op de camping, hup door naar het pretpark. Vanaf de camping zie je de achtbanen al liggen (en je hoort elke paar minuten mensen even gillen bij de ‘drop’ haha). Ik vind het park geschikt voor kinderen van alle leeftijden, ook de kleintjes. Er is een heel gedeelte (in Ierland thema) ingericht voor kleintjes, zelfs voor baby’s. Er zijn daar ook rustige ruimtes om je kindje even te voeden of te laten bijkomen van de drukte. Voor oudere kinderen en volwassenen is het gewoon een heel tof park met alles er op en er aan. Shows, achtbanen, lekker eten, gave aankleding, eigenlijk alles dat je bij zo’n park op dit niveau mag verwachten. Hier lees je onze praktische tips voor een bezoek aan het park. 

achtbanen europa park
Achtbanen zover je kunt kijken…

achtbanen europa park

achtbanen duitsland

pretpark duitsland
Ook leuk voor kleintjes…
mascotte ed euromaus
Met Ed Euromaus, de mascotte van Europa-Park

overnachtingscamping duitsland óf het zwarte woud bezoeken

Natuurlijk kun je hier één of twee dagen stoppen, maar je kunt er ook makkelijk een week verblijven. Het park ligt in Rüst, in het Zwarte Woud. Vanaf de camping kun je uitstapjes maken naar de bossen en meren van deze Duitse regio. Om je een beeld te geven: deze regio staat bekend om de natuur, de koekoeksklokken en natuurlijk Schwalzwalder Kirschtorte: kersentaart. Er ligt voor 30.000 kilometer aan wandelpaden en er zijn veel meren waar je in de zomer ook lekker kunt zwemmen en andere watersporten kunt doen. Dorpen in de buurt als Ettenheim en Mahlberg geven je heel snel dat echt Duitse sfeertje met regionale huizen en pleinen. Je kunt ook doorrijden naar de Titisee (dat is nog wel ongeveer 3 uur verder) , een bekende plek voor veel Nederlanders. Ook handig: wanneer je een ticket voor 2 dagen koopt, mag je deze binnen een week gebruiken. Dus je kunt een dag in het park doorbrengen, dan een paar dagen iets anders en vervolgens weer met datzelfde kaartje nog een keer het park bezoeken. Ga jij ook kamperen bij Europa Park? Veel plezier alvast!

Bekijk Europa-Park en de camping hier

 

 

I love kamperen