Europa-Park uitgeroepen tot leukste uitje over de grens

En jij kunt er kamperen naast de achtbaan

Europa-Park uitgeroepen tot ‘ANWB Leukste uitje over de grens’

Afgelopen week ontving Europa-Park de ANWB-award voor ‘Leukste uitje over de grens’. Leden van de ANWB konden eind vorig jaar voor de negende keer stemmen voor de verkiezing van het ‘Leukste uitje’. Voor de tweede maal kon ook een stem uitgebracht worden in de categorie ‘Leukste uitje over de grens’. Europa-Park won hier, net als vorig jaar, de gouden award, vóór Irrland (zilver) en Disneyland Parijs (brons). 

Leukste uitje over de grens

In totaal stemden ruim 43.000 ANWB-leden op het uitje dat zij het meest waarderen. Bij de vaststelling van de podiumplaatsen zijn niet alleen het aantal stemmen bepalend maar ook de scores op de verschillende onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod). Europa-Park scoorde van de parken in het buitenland op alle onderdelen de hoogste punten en is daarmee de winnaar van 2019.

Bij de uitreiking! vlnr Ed Euromaus, Danielle Etienne (ANWB) en Michael Mack (directeur/eigenaar Europa-Park)

Michael Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park nam de award in ontvangst van Danielle Etienne, manager van ‘het Land van ANWB’. Hij bedankte iedereen die op Europa-Park heeft gestemd. “Afgelopen jaar is ons Hollandse themagebied voor een groot deel afgebrand. In 2020 komen we terug met een nieuw stukje Nederland in ons park. De prijs van Nederlands grootste vrijetijdsorganisatie is dan ook een geweldige opsteker”.

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ wordt jaarlijks georganiseerd door ‘het Land van de ANWB’, het onderdeel van de ANWB dat zich toelegt op ‘vrije tijd’. Met duizenden ideeën op de site is het dé plek waar iedereen in Nederland terecht kan voor het perfecte dagje, avondje uit of weekendje weg. Veel leden bezoeken de laatste jaren ook attractieparken over de grens en daarom is besloten vorig jaar ook een ‘over-de-grens-categorie’ toe te voegen.

europa-park achtbanen

Onze ervaring

Wij bezochten Europa-Park ook! Het is een leuk park voor zowel kleine als wat grotere kinderen, met een grote camping op 5 minuten wandelen van de ingang. Door de ligging in Zuid-Duitsland langs de A5 is het ook een handige tussenstop op weg naar Italië of Zwitserland. Hier lees je onze ervaring! 

europa park nieuw 2019
Kamperen naast de achtbaan!
I love kamperen