De caravan stallen in Frankrijk

Dat scheelt geld en tijd!

Caravan stallen in Frankrijk

Stel, je gaat elk jaar naar Frankrijk of Spanje op vakantie. Caravan aanhaken, een lange dag (of wel twee) rijden en na een fijne vakantie doe je weer precies hetzelfde op weg naar huis. Dat kán ook anders: de caravan stallen in Frankrijk. Dat scheelt je elk jaar tijd, want je kunt lekker doorrijden. Daarnaast bespaar je flink op brandstofkosten en eventueel ook tolkosten. Maar dan moet je wel een betrouwbare stalling zien te vinden! (en ook nog een beetje Frans spreken ;-))  En daar hebben we een goede tip voor, want Dries van Caravanstalling in Frankrijk heeft nauw contact met Franse stallingen en zorgt dat jouw caravan daar veilig staat. We stelden hem wat vragen, want we denken dat dit handig kan zijn voor veel kampeerders.

Caravan stallen in Frankrijk

Veel kampeerders gebruiken de caravan alleen maar voor die drie weken in de zomervakantie, eigenlijk best gek dat we dan telkens heen en weer rijden. Het lijkt ons namelijk best fijn om de reis gewoon met 130 km per uur te kunnen afleggen. Fr Assistance Caravanstallingen werkt momenteel met 25 Franse stallingen. Deze stallingen liggen vooral in het midden en zuiden van Frankrijk, waaronder in de populaire vakantieregio’s Ardèche, Drôme, Provence en Dordogne. Er zijn stallingen dicht bij de Autoroute du Soleil, de snelweg A7, in de regio Valence / Montelimar. Dit lijkt ons een handige plek, want dan kun je vanaf daar makkelijk kamperen in de Ardèche, maar een ander jaar bijvoorbeeld kiezen voor Spanje of de Cote d’Azur.

caravan stallen in frankrijk
De locaties van de verschillende stallingen

Vliegen naar de camping

De communicatie verloopt via Dries van Fr Assistance, dus in het Nederlands. Je geeft bij hem aan wanneer je de caravan wil brengen en halen en hij zorgt dat alles op tijd voor je klaar staat. De kosten liggen ongeveer gelijk met die in Nederland, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de locatie. De contractduur is meestal flexibel: zo kun je ook in de meivakantie heen rijden en de caravan tot de zomervakantie in Frankrijk laten. Dan betaal je voor een paar maanden.

Sommige stallingen brengen zelfs de caravan naar de juiste plek op de camping, dat is helemaal lekker! Even opbouwen en tadaa, klaar. In dat geval kun je natuurlijk ook vliegen naar je vakantiebestemming! Dan hoef je geen lange reis meer met de auto te doen, maar kun je wel lekker kamperen.

caravanstalling in frankrijk

Onderhoud van je caravan in Frankrijk

Wij laten zelf om het jaar een onderhoudsbeurt doen, maar als de caravan in Frankrijk staat is het natuurlijk niet handig om daarvoor naar Nederland te rijden. Fr Assistance regelt dat bij sommige locaties direct met de stallinghouder. In andere gevallen zoeken ze een geschikt onderhoudsbedrijf in de regio. Fr Assistance assisteert hierbij en regelt de communicatie voor je.

Verzekering bij caravanstalling in Frankrijk

Je kunt de caravan gewoon hier blijven verzekeren, bijvoorbeeld via ANWB. Bij andere verzekeringen even de voorwaarden checken en doorgeven dat de caravan in Frankrijk gestald wordt. Een verzekering kan dan een extra clausule opnemen in het contract. Ga er niet van uit dat de stallingshouder verzekerd is voor het gebouw, een aansprakelijkheidsverzekering voor de caravan met storm- en diefstaldekking is wel aan te raden.

Een paar andere praktische punten:

– Betaling doe je in de meeste gevallen direct aan Fr Assistance in Nederland. Wel zo makkelijk. Bij sommige stallingen betaal je rechtstreeks aan de stallinghouder, maar daar ontvang je natuurlijk informatie over dan.
– Gasflessen dienen verwijderd te worden uit de caravan, maar kunnen vaak ter plaatse achtergelaten worden.
– Sleutels mogen mee terug naar Nederland.

Op 123frankrijk.nl, ook van Dries, vind je informatie over verschillende vakantieregio’s. Veel plezier in Frankrijk!

I love kamperen