Kinderen geven paard eten op camping
Ga kamperen bij Fien en Teun

De leukste boerencampings voor kids

Fien en Teun campings: Leuk voor kids

Kamperen op een kleinschalige camping én meer leren over de natuur: dat doe je op de Fien en Teun campings! Op negen kindvriendelijke SVR campings kun je de boer helpen in de stal, een speurtocht over de camping doen, groente oogsten in de moestuin of op zoek naar insecten in het hoge gras. Fien en Teun zijn op verschillende manieren dan zichtbaar en met wat geluk kun je ze zelfs live ontmoeten op de camping. Een leuk idee om eens zo’n camping op te zoeken als je met jonge kinderen gaat kamperen. Wij bezochten al eerder een aantal Fien en Teun campings en hier lees je onze tips! 

Kinderen geven lammetjes de fles op een boerderij, de zon schijnt

Fien en Teun campings van SVR

SVR staat bekend om het kamperen bij de boer. SVR heeft meer dan 2000 aangesloten kleinschalige campings in Nederland en de rest van Europa. Vaak horen deze campings bij een boerenbedrijf, of was er voorheen een boerderij gevestigd. Kamperen op zo’n boerencamping is betaalbaar, lekker rustig en je hebt er veel ruimte.

Boerencampings voor kinderen

Niet elke camping is automatisch ook leuk voor kinderen. Dat is nog wel eens een beetje zoeken is onze ervaring. Soms is er gewoon weinig te beleven voor kleintjes. Daarom heeft SVR nu speciale Fien en Teun campings. Dit zijn kleinschalige campings met leuke kinderfaciliteiten, verspreid over heel Nederland, waar je een aantal Fien en Teun activiteiten kunt verwachten. Verwacht geen fulltime animatieteam met kinderdisco, maar meer laagdrempelige spelletjes en een superleuke speurtocht. 

Dit vind je terug op elke Fien en Teun camping:

 • Een Fien en Teun welkomstpakketje
 • Een avonturenboekje met opdrachten die je als gezin kunt doen in de natuur
 • Een boerenspeurtocht over de camping
 • Een leuk fotobord, zodat kinderen als Fien of Teun op de foto kunnen.
 • Kinderen die meedoen ontvangen een boerendiploma

Fotobord Fien en Teun camping

Veel te beleven

Daarnaast biedt elke Fien en Teun camping eigen activiteiten. Bij de ene camping kunnen kinderen helpen in de grote moestuin, terwijl ze bij een andere camping de herten mogen voeren, de pony’s borstelen of marshmallows gaan roosteren bij het kampvuur. Je kunt dus een camping zoeken die past bij jouw kinderen. Soms is er een ‘meet & greet’ met de ‘échte’ Fien en Teun; meestal is dat in een schoolvakantie. Dit kondigt de camping dan zelf aan. De 15 campings liggen verspreid over Nederland.

Dit zijn de Fien en Teun campings:

 • Camping ZomersBuiten, Oude Pekela, Groningen.
 • Het Zwerversnest, Bantega, Friesland
 • Camping Buitenplaats Drenthe, Elim, Drenthe.
 • Camping de Stal, Drijber, Drenthe
 • De Grimberghoeve, Notter, Overijssel. Met een zwembad, die wij even voor je hebben getest 😉
 • Charmecamping & Appartementen De Regge-Vallei, Den Ham, Overijssel
 • Teun’s Hoeve, Balkbrug, Overijssel
 • De Vinkenkamp, Lieren, Gelderland
 • Camping Nieuw Romalo in Voorthuizen, Gelderland (Veluwe). Hier zijn we zelf geweest, lees er alles over!
 • Camping De Gouwe Stek, Bovenkarspel, Noord-Holland. Die was ook superleuk!  
 • Camping de Kolibrie, Warmenhuizen, Noord-Holland. Lekker dicht bij het strand!
 • Midicamping Van der Burgh, Rockanje, Zuid-Holland.
 • Camping Costa Kabrita, Huijbergen Noord-Brabant. Lees onze ervaring hier.
 • Recreatie & Kampeerboerderij Waleuk, Waalwijk, Noord-Brabant
 • Camping Bovensbos, Helden, Limburg. 

Lees snel verder over deze campings!

Fiet en Teun poppen met mensen in roze overalls op camping

Elke Fien en Teun camping is anders

Omdat elke camping zo verschillend is, kun je gerust meerdere Fien en Teun campings bezoeken. Op Charmecamping De Regge-Vallei is er enorm veel plek om lekker te skelteren, hutten te bouwen en te spelen in de ballenbak. Camping Nieuw Romalo heeft een eigen kinderboerderij en maisdoolhof en ligt in een leuke omgeving (Veluwe) waar veel te doen is. Op camping Bovensbos in Limburg was het bijzonder omdat ze er alpaca’s, kleine varkentjes en eekhoorns hebben, maar ook een bescheiden zwembad. 

Kamperen met het hele gezin

Ook Camping De Vinkenkamp op de Veluwe heeft een (verwarmd!) zwembad én kleinschalige animatie. Ideaal voor de wat grotere broers en zussen van de Fien & Teun-fans, die zich kunnen uitleven op de airtrampoline. Bij Recreatie & Kampeerboerderij Waleuk is het helemaal feest met een dierenweide, een natuurspeeltuin, een bloemenpluktuin, een maīsveld(doolhof) en een weiland met buffels. Voor zon, zee en strand is Landschapscamping De Kolibrie bijzonder geschikt. Deze camping ligt op fietsafstand van het strand. Mocht iedereen uitgespeeld zijn op de camping, dan ligt er nog veel standplezier in het verschiet.

Klompengolf en moestuinen

Bij de Grimberghoeve is het klompengolf heel leuk en zit je langs een beek waar kinderen bij mooi weer lekker kunnen zwemmen. Ook hebben ze er pony’s die je mag verzorgen, dat vinden veel kinderen leuk. De Gouwe Stek in Noord-Holland heeft een eigen blotevoetenpad over de hele camping, dat is ook leuk om als gezin te doen. Camping de Stal is lekker groene camping in Drentje en een ideale uitvalsbasis voor veel kinderuitjes in Drenthte. Ook een uitstekende plek om samen met je campingvrienden te skelteren. ZomersBuiten in Goningen heeft een enorme moestuin waar je als campinggast uit mag plukken, mits het natuurlijk de juiste tijd is. Af en toe gaat de eigenaresse dan met de kinderen koken met producten uit de tuin. 

Fik stoken en Alpaca’s aaien

Op Buitenplaats Drenthe in Elim kun je lekker voorlezen of broodjes bakken bij het vuurtje en ze hebben een prachtige natuurlijk speelplaats. In Brabant kun je slapen met uitzicht op de alpaca’s bij Costa Kabrita. Daar kunnen de kinderen ook in het bos op onderzoek uit. Bij Midicamping Van der Burgh zijn veel dieren aanwezig. Daar mogen de kinderen ook ponyrijden en in vakanties zijn er leuke extra activiteiten. Deze camping ligt in Rockanje, vlak bij de Zeeuwse kust dus daar is ook heel veel te beleven.

Klein maar fijn

Als je liever op een echte minicamping kampeert dan is Minicamping Het Zwerversnest een goed idee. Deze camping heeft 15 plaatsen, ligt vlakblij het Tjeukemeer en er is speeltuin, skelters en je kunt bij de vuurplaats marshmallows roosteren. Bij Teun’s Hoeve is het nóg kleinschaligers, met 10 kampeerplaatsen voor tenten op een zorgboerderij. Het is een fantastische plek voor kinderen die veel van dieren houden. Er is zelfs een kattencafe!

Speurtocht op elke Fien en Teun Camping

Op elke Fien en Teun camping is een speurtocht te doen. Er is op een slimme manier voor gezorgd dat de speurtochten onderling net wat verschillen. Er is dus voor iedereen wel iets leuks te vinden, ga lekker op onderzoek uit op de websites van de campings. 

Kinderen op de skelter op een camping

Donateur worden van SVR

Wanneer je deze Fien en Teun campings gaat bezoeken (of andere SVR campings), vergeet dan niet om donateur te worden van SVR voor 10 euro per jaar (of lid van de I Love Kamperen Club!). Je ontvangt dan namelijk gelijk korting op je verblijf middels een ledenpas. De hoogte van de korting verschilt per camping, maar meestal heb je een paar nachten dat tientje alweer terugverdiend. Daarnaast heb je via de site heb je een makkelijk overzicht van zo’n 2000 aangesloten kleinschalige campings, ontvang je twee keer per jaar een kampeermagazine, kun je gratis de SVR Vakantiebeurzen bezoeken en ontvang je in de mail leuke campingtips. Als je lid wordt van de I Love Kamperen Club, wordt je automatisch ook donateur van SVR, maar heb je daarnaast nog véél meer andere voordelen. Check hier alles over de I Love Kamperen Club!

Paarden eten, mensen staan erbij, lekker weer

Over Fien en Teun

Degenen die kinderen tussen de twee en acht jaar hebben, kennen Fien en Teun vast wel. Het zijn twee Hollandse boerenkindjes die allerlei avonturen beleven op de boerderij van hun ouders. Ze leren kinderen spelenderwijs meer over de herkomst van ons voedsel en de natuur. Ze zijn bekend van hun televisie- en theatershows, maar inmiddels hebben ze ook een eigen dag-attractiepark Avonturenboerderij Molenwaard, Vakantiepark Molenwaard (waar je niet kunt kamperen), een eigen bioscoopfilm, boeken, oneindig veel YouTube video’s en meer. Ook hun pony Stip en de schaapjes Mike en Molly komen steeds vaker voorbij. Dat komt allemaal uit de ‘stal’ van Van Hoorne Entertainment. 

Voorleesboek Fien en Teun gaan kamperen

Voorleesboek over kamperen

Inmiddels is er ook een leuk voorleesboek van Fien en Teun in kampeerstijl. De plaatjes zijn zo leuk, voor thuis maar ook zeker voor het slapengaan op de camping. Het heet, hoe toepasselijk, ‘Fien en Teun kamperen op de boerderij’ en we verkopen deze al een tijdje in onze webshop!

I love kamperen