camping de kolibrie
SVR camping de Kolibrie

Landschapscamping aan de Noord-Hollandse kust

SVR camping de Kolibrie in Noord-Holland

Het leuke van boerencampings vind ik dat ze kleinschalig en persoonlijk zijn. SVR camping de Kolibrie in Warmenhuizen is met 120 plekken geen minicamping, maar als je hier aankomt merk je al snel dat dit toch een kleinschalige en gezellige camping is met een enthousiaste familie aan het roer. Er zijn dieren, in de vakanties komen er veel kinderen en er is zelfs kleinschalige animatie van de helden Maan & Sterre. De camping ligt in de kuststreek van Noord-Holland, met het strand om de hoek. Dat maakt het tot een leuke boerencamping voor kinderen. Lees even mee met onze camping de Kolibrie ervaring in Warmenhuizen!

SVR camping de Kolibrie in het kort:

 • Ruime landschapscamping in Noord-Holland
 • Dichtbij het strand (5 kilometer) en recreatiegebied
 • In de zomervakantie gezellige animatie met knutselen en spelletjes
 • Schommels, trampolines, skelters en glijbanen op de velden
 • Gratis spelen bij speelpark De Zwaan
 • Geiten en kippen (en verse eitjes!) aanwezig
svr camping de kolibrie noord holland
Gezelligheid bij camping de Kolibrie

De zandbak op de camping

 

Landschapscamping

Van oorsprong was camping de Kolibrie een tuinderij: dat is in deze omgeving niet zo verwonderlijk. Wanneer je hier gaat fietsen in dit gedeelte van West-Friesland kom je langs lange velden met kolen en andere groenten. De familie Hink begon met een paar kampeerplekken naast de boerderij, maar gastvrijheid kroop waar het kon gaan en sinds 2009 is de tuinderij vervangen door de kampeerplaatsen. De eigenaren vinden het belangrijk dat iedereen op de camping de ruimte heeft: dat blijkt uit de grote kampeerplaatsen en de ruim opgezette velden. De plaatsen zijn maar liefst 12 bij 20 meter!

kolibrie warmenhuizen

kindvriendelijke boerencamping in noord-holland
Op bijna elk veld staan speeltoestellen zoals glijbanen, trampolines en een zandbak. En natuurlijk veel ruimte om gewoon lekker te rennen

Boerencamping Voor kinderen

In de vakanties wordt SVR camping de Kolibrie door veel gezinnen bezocht. Zij kiezen voor de combinatie van een kleinschalige camping, het strand en de mogelijkheden in de regio. De vrolijke Maan & Sterre vormen het animatieduo tijdens de zomervakantie. Samen met de kinderen gaan zij knutselen en spelletjes doen en elke week is er een ander thema. Ik vind het superleuk bedacht. De animatie is op bepaalde tijden in de ochtend, vaak kiezen gezinnen er voor om in de ochtend nog even lekker op de camping te blijven (zo hebben papa en mama ook even ‘rust’) en in de middag op pad door de omgeving. Er zijn speeltoestellen, skelters, zandbakken, schommels en trampolines op de camping, maar op zo’n 10 minuten fietsen ligt Speelpark de Zwaan. Dat is een hele grote speeltuin waar je als gast van de Kolibrie gratis (als je een week komt kamperen) of met flinke korting gebruik van mag maken. Daar ben je zo een hele middag zoet!

boerencamping noord holland
Het sanitairgebouw is modern en ruim
afwassen op de camping
Gezellige aankleding, daar hou ik altijd van 🙂

Faciliteiten op de camping

De Kolibrie heeft twee sanitairgebouwen, beide ruim opgezet. Het hoofdgebouw heeft bovendien een grote familiedouche en kindertoiletten. ’s Morgens kun je bij de receptie gebakken broodjes en eitjes van de campingkippen halen, lekker vers 🙂 De camping is ingedeeld in grote velden en je parkeert niet bij de kampeerplaats maar op verschillende eigen parkeerplekken die dicht bij de velden liggen. Zoals gezegd zijn sommige plaatsen wel meer dan 150 m2 groot. Er is een indoor-recreatieruimte voor de kinderen en over de hele camping is gratis wifi aangelegd. Op de camping wonen twee geiten en veel kippen, de gasten zijn welkom om gezellig even bij de dieren op bezoek te komen. Wil je eens kamperen zonder de tent op te zetten? Er zijn trekkershutten op de camping aanwezig. Lees hier meer over de faciliteiten.

boerencamping met dieren
Hij woont ook op de Kolibrie, met zijn vriendje en de kippen
campingwinkel noord holland
’s Morgens lekker vers brood en eitjes halen
svr camping de kolibrie ervaring
Alle ruimte op de velden, ook in de zomervakantie. De auto parkeer je niet bij de kampeerplek.

Te doen in de omgeving van camping de Kolibrie

Dit gedeelte in Noord-Holland is populair bij toeristen, er is dan ook heel veel te doen. Neem lekker de fietsen mee, op fietsafstand kun je hier al veel bereiken. Het strand van dit gedeelte in Noord-Holland staat bekend om de hoeveelheid zonuren, de betaalbaarheid én het is er niet overdreven druk! De volgende dingen zijn aanraders:

 • Recreatiegebied Geestmerambacht. Hier is een groot zwemmeer, er is een mountainbikepad (ook geschikt voor kinderen) en een klim-klauterbaan.
 • Speelpark de Zwaan, kampeerders mogen hier met korting naartoe
 • Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna
 • Schagen en Alkmaar zijn heel leuk om te winkelen of naar de markt te gaan
 • De Klimduin in Schoorl is altijd een feestje
 • Land van Fluwel, een groot avonturenparadijs in Sint Maartenszee
 • Het Kabouterpad in Schoorl is heel leuk voor kleintjes
Bekijk de camping hier

Boer zoekt gast – Over de SVR

Kamperen op een boerderij is een feest voor kinderen! Bij SVR zijn 2000 echte boerencampings aangesloten. Het zijn vaak kleine campings bij een (voormalig) boerenbedrijf, zoals een melkveehouderij, geitenboerderij of tuinbouwbedrijf. Veel van deze campings zijn echt gericht op kinderen: ze worden betrokken bij de dieren en activiteiten en leren zo over de natuur en het boerenleven. SVR zorgt dat kamperen bij de boer leuk én betaalbaar is. Door je aan te melden als donateur ontvang je korting bij alle SVR campings en krijg je toegang tot een overzicht met alle aangesloten campings in Nederland en heel Europa. Voor de SVR bezoek ik dit seizoen de leukste boerencampings voor kinderen! Hier lees je bijvoorbeeld meer over boerderijcamping Varsenerveld in Ommen en camping de Grimberghoeve in Twente. 

boer zoekt gast svr

 

I love kamperen