Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Opblaasbare zitzak: is dat wat?

Chill je bil op een SeatZac. Haha als ik zo’n uitspraak zie moet ik al lachen. Wij hebben zo’n opblaasbare zitzak en gebruiken hem vaak op de camping. Want: het weegt niks om mee te nemen en het zit in een heel klein pakketje. Er is dus altijd wel een plekje voor. Niet alleen op de camping is hij handig, ook naar een festival of het strand kan hij mee. Het vullen moet je even doorhebben, maar dan is het binnen een minuut klaar. Hij wordt namelijk gevuld met lucht. En dan: chillen! Overweeg jij er ook een? Hier lees je onze SeatZac ervaring. 

seatsac ervaring

Opblaasbare zitzak

Zo’n zitzak is gemaakt van een soort parachutestof en weegt in het pakketje een halve kilo. Je kunt hem klein opvouwen en dat is wel handig als je reist met je tent of caravan: past er altijd wel ergens bij. Eenmaal uitgevouwen bestaat de zak uit 2 compartimenten. Je vult ze beide door de grote opening open te houden en, eh tja, wat is het, de zak horizontaal te bewegen. Een soort zitzakdans…. Belangrijk: laat de lucht niet weer ontsnappen. Dus: zak open, bewegen, zak dicht en nog een paar keer. Als ze beide gevuld zijn rol je het uiteinde op en klaarrrr. Dit ziet er de eerste paar keer debiel uit (de campingbuurman keek me wat fronsend aan), maar als je het door hebt is die zak zo klaar. Deze gast laat het beter zien:

SeatZac ervaring

De kinderen spelen er graag mee en ook wij hangen er graag op. Handig campingding. Op het strand zag ik ze ook al overal liggen, grappig hou dat werkt. De kinderen spelen er natuurlijk op (met 2 jongens gaat dat niet echt zacht), de buitenzijde is al snel wat beschadigd, maar de binnenkant is stevig genoeg om dat te overleven.

SeatZac ervaringen

Voordelen SeatSac

  • Licht en klein, dus past altijd wel ergens in de tas
  • Staat supersnel
  • Lekker chillen

Nadelen

  • Niet te hard opblazen, dan springt ie bijna uit zn vel als je er op gaat zitten

Ze zijn er in allerlei blije kleurtjes. Leuk ding! Je haalt hem bijvoorbeeld bij bol.com of bij Kampeerwereld Hendriks voor 3 tientjes en daar heb je genoeg lol van. Hij doet het ook leuk als vaderdag kado, hier lees je trouwens meer kadotips voor kamperende mannen.

I love kamperen