costa kabrita ervaring
Camping Costa Kabrita

Kamperen bij de dieren in Brabant

Camping Costa Kabrita-onze ervaring

Camping Costa Kabrita: het klinkt als een Spaanse strandvakantie. Maar dit keer hoef je niet zo ver te reizen, deze gezellige camping ligt in Huijbergen, Noord-Brabant. Een ideale mix van het Brabantse land, bosrijke stukken én de Zeeuwse kust binnen acceptabele afstand. Maar op de camping is zo veel te beleven dat je echt niet elke dag op pad hoeft. Ik sliep een nachtje op Costa Kabrita en hier lees je meer over deze verscholen plek met bijzondere accommodaties!

Costa Kabrita in het kort:

 • Kleinschalige camping bij geitenbedrijf
 • Kamperen en bijzondere accommodaties
 • Fien en Teun camping: doe de speurtocht en leer over het buitenleven
 • Veel dieren aanwezig: geiten, alpaca’s, konijnen, cavia’s, vogels
 • Speelplaatsen op de velden en in het bos
 • Gelegen in bosrijk gebied
 • Onderdeel van SVR, betaal lager tarief met de donateurspas

costa kabrita accommodaties

kindercamping svr
In de vakanties is dit een fijne camping voor kinderen: genoeg te doen! De camping organiseert ook leuke kleinschalige activiteiten.

Tijdens mijn reis naar Costa Kabrita verbaas ik mij al over de omgeving. Ik ben op weg naar Brabant, maar aan het landschap en de plaatsnamen te zien zit ik toch ook dicht bij de Zeeuwse ‘vibe’. Dichterbij rijd ik vooral door bosrijk gebied, die afwisseling blijf ik toch het mooie aan Nederland vinden. Aangekomen op de camping word ik welkom geheten door Marie-Louise, de eigenaresse. Na een bezoek aan de camping zal iedereen onthouden wie zij is, als vrolijke verpersoonlijking van Brabantse gastvrijheid 🙂 We lopen samen een rondje over de camping.

Costa Kabrita heeft, naast kamperen met je eigen kampeermiddel, ook diverse originele accommodaties.
blote voetenpad costa kabrita
Er is van alles te doen op de camping, waaronder dit sympathieke blotevoetenpad en daarachter een speelplek tussen de bomen.

Kamperen bij de dieren

De camping is speels ingedeeld en dus niet in strakke velden. De camping slingert om het boeren (geiten-)bedrijf van de familie en heeft zelfs een eigen gedeelte in het bos. Je kunt hier dus kamperen tussen de bomen, maar de meeste plaatsen vind je op een van de grasvelden. Er zijn veertig kampeerplaatsen, geschikt voor caravans, campers, vouwwagens en tenten. Alle plaatsen zijn ruim (ca 100 m2), er is afwisseling tussen toeristische plaatsen en een aantal vaste kampeerders. Vooraan de camping kijk je uit op een springkussen en kleine speeltuin, achteraan ligt in het midden het dierenveld. De geiten en alpaca’s komen gelijk even kijken, ze zijn aaibaar zacht! Je mag hier in hun verblijf om ze te aaien of voeren en uiteraard zijn ze vriendelijk.

alpaca op camping
De alpaca’s zijn zoooo zacht 🙂

Er zijn vele skelters, fietsen en andere speeldingen aanwezig. Kinderen kunnen gebruiken wat ze willen, zoals op veel boerencampings is er een losse en vrijblijvende sfeer. In het voor- en naseizoen zal het hier rustig zijn, maar in de vakanties spelen hier de hele dag kinderen. En terecht, want er is veel te beleven.

Ingerichte Karsten tent huren

Wanneer je de camping op wandelt, vallen direct de huuraccommodaties op. Costa Kabrita onderscheidt zich met originele plaatsen om te slapen: Finse kota’s, chalets, ruime safaritenten, treelodges (waarbij je echt ín de bomen slaapt) en zelfs een dome waar je vanuit je bed naar de sterren kunt kijken. Ik hou het zelf liever bij het ‘echte’ kamperen en slaap een nachtje in de de site van Costa Kabrita.

karsten tent huren brabant
De ingerichte Karsten tenten staan op vlonders: nooit last van regen of kou.

Achter op de camping staan twee compleet ingerichte Karsten tenten. Alles is aanwezig en ik kom aan met alleen een tas: het lijkt wel een hotelkamer 🙂 Ik heb de Karsten 3600 ter beschikking en deze geschikt voor vier personen. Naast de tent staat een bijzettent voor nog eens twee personen dus ook met een groter gezin kun je hier terecht. De tenten staan op een vlonder en hebben daarvoor een eigen deels overdekte veranda waar je de meeste tijd zult doorbrengen. Daardoor kun je hier zowel bij warm weer als een regenachtige week goed terecht. Je maakt verder gebruik van het sanitairgebouw op de camping.

 

karsten tent keuken

ingerichte karsten tent
Gezellig ingericht en met echte bedden: zo kom je tot rust

De tent is functioneel maar zeker ook knus ingericht. Je hebt een complete campingkeuken met koelkastje en kooktoestel (inclusief pannen, bestek, borden etc), eettafel en -stoelen, luxe loungestoelen en, heel fijn, echte bedden met matras en lekkere dekbedden. Ook alle beddengoed is aanwezig.

karsten tent gezin
Hier kun je ’s avonds heerlijk je boek lezen en genieten van de rust!

Binnen heb ik het ‘glamping’gevoel. Een mooi kleed, gezellige verlichting, warme dekens, veel kastruimte, accessoires: het zit ‘m hier in de bijzondere details. ’s Avonds doe ik de lampjes op de veranda aan en ga lekker een boek lezen. Na een goede nacht ontbijt ik ’s morgens buiten met uitzicht op de nog wakker wordende alpaca’s.  Ik vind het leuk dat deze tenten op de kampeervelden staan, in dit geval tussen de caravans, een retro camper en klein trekkerstentje. Dat vind ik toch het echte kamperen.

tunneltent huren
De Karsten tenten staan tussen de kampeerders en je hebt uitzicht op het speelveld en de dieren. Wanneer je met kinderen kampeert, is dit een overzichtelijke plek om ze in de gaten te kunnen houden.
De sanitairvoorzieningen zijn ruim en schoon.

In de omgeving van Costa Kabrita

Costa Kabrita ligt gunstig voor verschillende uitstapjes. Het dorp Huijbergen ligt op loopafstand, hier kun je makkelijk een ontbijtje scoren en andere boodschappen doen. Andere leuke ideeën:

 • Pak de fiets voor urenlange tochten door de bossen van de Wouwse Plantage en de Kalmthoutse heide
 • Bezoek de verrassende stad Bergen op Zoom
 • Pak de auto voor een bezoek aan Middelburg of de Zeeuwse stranden (en bijvoorbeeld Neeltje Jans)
 • Shoppen in Antwerpen, Brugge of Gent
 • Een midgetgolfbaan, zwembad en manege liggen in de buurt

Marie-Louise kent de omgeving op haar duimpje en kan je tips geven over alle verborgen plekjes.

Fien en Teun camping van SVR

Costa Kabrita is aangesloten bij SVR, de organisatie waar je meer dan 2000 kleinschalige (boeren-)campings vindt. Met je donateurspas (á € 10,00 per jaar) betaal je een speciaal lager tarief op elke aangesloten camping als je komt kamperen met je eigen kampeermiddel. Costa Kabrita is ook één van de speciale Fien en Teun campings van SVR. Deze bekende boerenkinderen ken je misschien van televisie, YouTube, het theater of hun eigen vakantie- en attractiepark. Op de camping is een speurtocht uitgezet door de bossen. Door alle vragen te zoeken leer je onderweg meer over de herkomst van ons voedsel en het boerenleven. Er is een leuke beloning en het activiteitenboekje staat vol leuke natuurspelletjes die je samen op de camping kunt doen.

Wil je meer weten over andere Fien en Teun campings? Hier staan ze allemaal voor je op een rijtje!

fien en teun camping svr
Fien en Teun zijn overal op de camping te vinden, hier kun je met ze op de foto!
I love kamperen