camping nieuw romalo review
Boer zoekt gast

De leukste boerencampings voor kinderen

Boer zoekt gast- leuke boerencampings voor kinderen

Op bezoek bij de kalfjes, spelen in het gras, geiten aaien of helpen bij het kaasmaken: op een boerencamping voor kinderen is van alles te beleven. Het is soms wel even zoeken naar de juiste camping: niet alle boerencampings zijn op kinderen gericht. Daarom ging we op zoek naar de leukste kindvriendelijke boerencampings van de SVR in Nederland, onder de noemer ‘Boer zoekt gast’. Hier zie je een overzicht van de campings tot nu toe!

Boer zoekt gast

Boer zoekt gast: dat spreekt voor zich! De boerencamping ligt van oorsprong op het terrein van een boerenbedrijf, maar we komen regelmatig tegen dat de camping inmiddels de hoofdactiviteit is. Een boerencamping is meestal klein, het aantal plaatsen varieert meestal ergens tussen de 5 en 50 plaatsen. Vaak zijn er dieren aanwezig: klein vee zoals geiten en kippen. Maar bij een boerderij in bedrijf bijvoorbeeld ook een stal vol koeien (en kalfjes), of een paar pony’s. Dát vinden kinderen heerlijk! Ook andere activiteiten zoals een blotevoetenpad en boerengolf kom je tegen. Elke boerencamping is anders en dat maakt het zo leuk. In de vakanties zijn er vaak veel kinderen en is er soms zelfs kleinschalige animatie. Op een boerencamping beleven kinderen echt de natuur en het buitenleven. Wanneer zij op pad kunnen met de boer vertelt hij ze meer over de dieren en het boerenleven. Hoe bijzonder is het als je een kalf geboren ziet worden? 

svr camping gortmeule limburg ervaring
Op een boerencamping ontmoeten kinderen de dieren en leren veel van ze!

Camping De Gouwe Stek – Bovenkarspel

Een camping met zo’n 50 plaatsen. Deze camping heeft een blotevoetenpad, trampolines, een groot klimkasteel, konijnen én een blij varkentje. Voorheen werden hier bloemen gekweekt, nu staan er wel nog prachtige pioenrozen maar is de camping het belangrijkste. Deze boerencamping ligt in Noord-Holland. Hier lees je ons verslag van De Gouwe Stek in Bovenkarspel. 

boer zoekt gast
Op veel boerencampings kom je leuke dingen tegen: zoals dit blotevoetenpad!

Camping de Gortmeule – Horst

Op deze minicamping beleef je het ouderwetse Limburgse boerenleven. De prachtige boerderij wordt echt in ere gehouden. Je vindt hier een prachtige moestuin (met in de juiste tijd lekkere asperges), speeltuintjes, een boerenschuur om in te spelen en heel belangrijk: pony Pita. Lees hier het verslag van de Gortmeule in Horst. 

Camping Nieuw Romalo – Voorthuizen

Nieuw Romalo is ooit begonnen als kleine camping en door een verhuizing beschikken zij nu over een prachtig nieuw terrein met gloednieuw sanitair. Toch hebben ze nog steeds de boerencamping sfeer: klein, overzichtelijk en vrijheid voor kinderen. Er is veel kleinvee en zelfs een kameel! Kinderen mogen altijd komen kijken in de stal van boer Loek: een stierenhouderij. Bijzonder: er is een grote speeltuin met maisdoolhof. Lees hier het verslag over SVR camping Nieuw Romalo in Voorthuizen op de Veluwe. 

camping nieuw romalo review

Camping De Adelaar – Voorst

Een boerencamping op een prachtig landgoed: wat een bijzondere locatie! Ooit was dit een melkveehouderij, nu zijner wel nog 20 koeien maar de rest van de enorme stal is omgebouwd tot speelschuur. Daar komt niemand zonder stro in de haren uit! Buiten kunnen ze uren met zand graven of vissen in de vijver. De Adelaar ligt in de buurt van de hanzesteden, leuke omgeving! Lees hier het verslag over camping de Adelaar in Voorst voor Boer zoekt gast.

svr camping voor kinderen boer zoekt gast
Lekker spelen met alle ruimte.

Camping Varsenerveld – Ommen

Varsenerveld is een boerencamping waar kinderen echt op avontuur kunnen. Ze kiezen een van de vele skelters en hup, daar gaan ze. De minigeiten zijn favoriet: kinderen mogen ze de hele dag aaien en vertroetelen. ‘Voeren met de boer’ is favoriet: om 17.00 uur luidt de bel en gaan alle kinderen met boer Hendrik-Jan op pad: eieren rapen, geiten voeren en het paard aaien. Dicht bij het leuke dorp in het veelzijdige Vechtdal. Lees hier meer over het bezoek aan camping Varsenerveld. 

camping boerengolf
Boerengolf spelen op de Grimberghoeve

Camping de Grimberghoeve – Overijssel / Twente

Een camping met een boerengolfterrein, pony’s die je eindeloos mag borstelen en vertroetelen, leuke hooiberghuisjes en een digitale speelvloer. De camping ligt aan een riviertje waar je kunt zwemmen, kanoën en vissen. Genoeg te doen, op de grens van Twente en Salland. Hier lees je over ons bezoek aan camping de Grimberghoeve. 

Camping Oldenhove – Ede Veluwe

Een kleine camping met grote speelweide, voetbalveld en vanaf volgend jaar ook kleinvee en een speciaal peutergedeelte. De enthousiaste eigenaren verzorgen zelf kleinschalige activiteiten Ook kunnen kinderen hier vissen in de visvijver. Op de veelzijdige Veluwe, dus ook daar verveel je je geen moment. Lees alles over ons bezoek aan camping Oldenhove. 

boerencamping met dieren
Hij woont ook op de Kolibrie, met zijn vriendje en de kippen

Camping de Kolibrie – Warmenhuizen Noord-Holland

Een landschapscamping aan de kust van Noord-Holland! Na deze vakantie weet jouw kind precies wie ‘Maan en Sterre’ zijn. Spelen kan op de camping én gratis op nabijgelegen Speelpark De Zwaan. Op de fiets ben je in een mum van tijd op het strand. Lees alles over ons bezoek aan de camping de Kolibrie! 

Je vindt de Boer zoekt gast campings hier:

Leuke boerencampings voor kinderen

Boer zoekt gast: Kamperen op een boerderij is een feest voor kinderen! Bij SVR zijn 2000 echte boerencampings aangesloten. Het zijn vaak kleine campings bij een (voormalig) boerenbedrijf, zoals een melkveehouderij, geitenboerderij of tuinbouwbedrijf. Veel van deze campings zijn  gericht op kinderen: ze worden betrokken bij de dieren en activiteiten en leren zo over de natuur en het boerenleven. Er zijn ook speciale Fien & Teun Campings, die helemaal in het teken staan van twee kleine boerenkindjes.
SVR zorgt dat kamperen bij de boer leuk én betaalbaar is. Door je aan te melden als donateur ontvang je korting bij alle SVR campings en krijg je toegang tot een overzicht met alle aangesloten campings in Nederland en heel Europa.

Binnenkort bezoeken we nog meer kindvriendelijke boerencampings van de SVR voor ‘Boer zoekt gast’. Dan lees je het vanzelf weer hier of op de Facebookpagina! 

 

I love kamperen