svr camping veluwe de oldenhove
SVR camping de Oldenhove

Vrijheid op de Veluwe

SVR camping de Oldenhove

SVR camping de Oldenhove is een gezellige boerencamping in Ede. Niet al te groot, de camping heeft 50 kampeerplaatsen en kinderen hebben lekker de ruimte. De Oldenhove was één van de eerste SVR campings en draait dus al wat jaren mee, maar de huidige eigenaren investeren jaarlijks in vernieuwing. Het resultaat is een bescheiden, knusse camping met veel persoonlijke aandacht. Een groot voetbalveld, speeltoestellen, visvijver en de bekende filmavond maken het wat mij betreft tot een leuke kampeerplek voor gezinnen. Lees even mee met onze ervaring bij SVR camping de Oldenhove in Ede (Veluwe).

svr camping de oldenhove ervaring

SVR camping de Oldenhove in het kort:

  • Groene, bescheiden camping op de Veluwe
  • 50 kampeerplaatsen
  • Visvijver, speeltuin, voetbalveld en skelters
  • In de zomervakantie oa filmavond en pannenkoekenavond
  • Veelzijdige omgeving

Dol op kleintjes

Wat maakt een camping gezellig? Ik bezoek veel campings, soms zijn het de faciliteiten, de ligging of de gasten. Bij de Oldenhove zijn het onder andere de eigenaren. Ze zijn erg gastvrij en dól op kinderen. Dat moet je natuurlijk wel een beetje in je hebben, als campingeigenaar, maar toch is dat niet bij elke camping zo duidelijk aanwezig. Hier wel: Ab en Hennie vinden het leuk als er gezinnen komen kamperen. De pannenkoekenavond en filmavond tijdens de zomervakantie organiseren zij met liefde. Komende winter investeren zij in een nieuw kampeerveld, speciaal gericht op kleine kampeerders van 0 tot 4 jaar. Met speciale speeltuintjes die passen bij de peuterleeftijd. Ook komt er een dierenweide met kleinvee. Hoe leuk!

svr camping ede kinderen

svr camping ede kinderen
Dit speeltoestel is zo groot dat er voor iedereen wel iets leuks te vinden is 🙂

Lekker je gang gaan

De camping is verdeeld in verschillende velden. Er zijn open kampeervelden met zicht op een speeltoestel, deze zijn geschikt voor gezinnen. Er zijn ook wat meer beschutte plaatsen, voor kampeerders die van meer privacy houden. De auto wordt op een aparte parkeerplaats gezet, ik vind dat altijd fijn omdat er dan geen auto’s over de velden rijden en dat voelt toch wat veiliger voor rondrennende kinderen. Voor kinderen is er een groot speeltoestel, trampolines, een groot voetbalveld en iets verderop ligt een visvijver. Leuk voor kinderen én volwassenen natuurlijk. Het sanitairgebouw is modern en er zijn speciale kinderfaciliteiten: een gezinsdouche en kindertoilet. Afwassen kun je lekker overdekt doen. De wifi is op de hele camping gratis, voor het douchen gebruik je een muntje.

oldenhove ede
Liever veel privacy of op een ruim veld met zicht op de kleintjes?
Afwas toiletgebouw
Lekker binnen afwassen 🙂

Op de schommel de oldenhove

Te doen in de omgeving

De camping ligt in Ede en de Veluwe is natuurlijk heel veelzijdig. Er start een wandelroute vanaf de camping de Oldenhove (voor de geocachers onder ons: er ligt een heel toepasselijke cache bij de camping 🙂 ) Leuke dingen om te doen in de omgeving:

In drukke periodes is het aan te raden om te reserveren. Donateurs van de SVR betalen het speciale kortingstarief. Veel plezier op camping de Oldenhove en doe Ab en Hennie de groeten! Zoek je meer boerencampings voor kinderen? Kijk dan ook even hier. 

svr camping veluwe
De koeien van de buren kijken rustig mee 🙂
boerencamping veluwe
Lekker met de skelter over het grote terrein met de boerderij

svr camping glijbaan

Boer zoekt gast

Boer zoekt gast: Kamperen op een boerderij is een feest voor kinderen! Bij SVR zijn 2000 echte boerencampings aangesloten. Het zijn vaak kleine campings bij een (voormalig) boerenbedrijf, zoals een melkveehouderij, geitenboerderij of tuinbouwbedrijf. Veel van deze campings zijn  gericht op kinderen: ze worden betrokken bij de dieren en activiteiten en leren zo over de natuur en het boerenleven. SVR zorgt dat kamperen bij de boer leuk én betaalbaar is. Door je aan te melden als donateur ontvang je korting bij alle SVR campings en krijg je toegang tot een overzicht met alle aangesloten campings in Nederland en heel Europa.

boer zoekt gast svr

 

I love kamperen