Kamperen tussen de tulpen

Kleurrijk wakker worden...

Kamperen tussen de tulpen in Noord-Holland

Het is lente! Je hoort de vogeltjes, de bomen worden weer groen: het voorjaar is in volle gang. Daarmee is het ook tijd voor een kleurrijk feestje, de tulpentijd! Het kantoor van I Love Kamper staat in Noord-Holland en wij kunnen elk jaar volop genieten van de vele tulpenvelden in deze periode. Het fijne is dat je hier in alle rust van het weidse uitzicht kunt genieten. Toch even anders dan de Keukenhof 😉 Superleuk dat je nu ook kunt kamperen tussen de tulpen! Er is een leuke bloembollenroute in Noord-Holland samengesteld voor de camper, maar je kunt natuurlijk ook met de caravan of tent op pad!

kamperen tussen de tulpen
Prima kamperen met zo’n kleurrijk uitzicht!

Kamperen tussen tulpen

Verschillende ondernemers hebben gezamenlijk een route gemaakt, waardoor je de omgeving ziet en het mooiste uitzicht over de velden krijgt. Het is een route met in totaal vier overnachtingen, maar je kunt deze natuurlijk naar eigen inzicht indelen. De gehele route vind je hier terug. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om één camping uit te zoeken tussen de bollenvelden en vanuit daar uitstapjes te maken. Hier vind je mooie campings tussen de tulpen!

Starten in Enkhuizen

De bloembollenroute voor kampeerders start bij Camping de Gouwe stek in Bovenkarspel, vlakbij Enkhuizen. Op deze boerencamping worden pioenrozen en agapanthussen geteeld en je kunt daar ook op het blotevoetenpad wandelen. Heel leuk, als je dat nog niet eerder hebt gedaan is dat een aanrader om eens te doen. Vanuit Bovenkarspel rijdt je door de omgeving, waar je uiteindelijk kunt stoppen bij Camperplaats de Tulpentuin op het terrein van tulpenkweker Siem Munster in Slootdorp. Hier worden tulpen geteeld op het veld en in de kassen. Hier kun je een rondleiding doen of wandelen langs het boerenlandpad.  Dan wandel je direct langs de tulpenvelden, wat natuurlijk weer de nodige fotomomenten oplevert. Bij de camperplaats kun je niet terecht met een caravan of tent, dan rij je het beste door naar één van de andere campinglocaties.

kamperen tussen tulpen
Zie je jezelf al wakker worden zo?

Kamperen langs de kust

Na Slootdorp voert de route naar Camping Duinzoomhoeve. Deze camping ligt midden in het bloembollengebied van Julianadorp en vlakbij het strand. Deze boerencamping ligt bij een bloembollenbedrijf met hyacinten, narcissen, krokussen, tulpen en anemonen. (daar moet het echt heel lekker ruiken, kan toch bijna niet anders??) Ook hier kun je meedoen aan een rondleiding door het bloembollenbedrijf. De laatste overnachting is in Castricum bij Boerencamping De Kei. Deze camping hoort bij een veehouderij, gezellig tussen de koeien. Hier worden onder andere tulpen, anemonen, keizerskronen en alliums geteeld. De gasten zijn van harte welkom voor een kijkje in de melkput of de bollenschuur, maar je kunt ook een bezoekje brengen aan Hortus Bulborum.

Campings tussen de tulpen

De campings in de bloembollenroute zijn allen van half april open.  Alle verblijfplaatsen bieden goede voorzieningen zoals water, elektriciteit, douche, toilet, WiFi, loospunt voor toilet en vuil water. De kwekers heten de gasten van de bloembollenroute van harte welkom in hun bedrijf en vertellen de gasten alles over hun product: de bloembollen- en knollen. Dat hoeft trouwens niet alleen in het voorjaar, ook in andere periodes kun je terecht.

Tulpen kijken in Noord-Holland

Naast deze speciale bloembollenroute zijn er meer campings in Noord-Holland waar je volop van het voorjaar en de kleurige bloemen kunt genieten. Al rijdend door de Beemster kom je ook veel tulpenvelden tegen. Bij camping In het fruit in Zuidoostbeemster slaap je tussen de bloesems en de velden zelf liggen binnen 10 minuten fietsen. Ook een idee om strand en bloemen te combineren. Zet je tentje neer bij camping de Watersnip en bezoek daar dichtbij het Land van Fluwel, een ideale buitenspeelplek voor kinderen en waar je alles hoort over het sprookje van de tulp.

campings bij tulpen
Bij Camping In het fruit in Zuidoostbeemster kampeer je tussen de bloesems

 

Kamperen tussen de Tulpen in de Noordoostpolder

We kregen onlangs de tip van kampeerder Mark Kremer: ‘Ook in de Noordoostpolder staat het helemaal vol met bloembollen. Er zijn ook tulpenroutes uitgezet die goed met borden zijn bewegwijzerd en er zijn voldoende leuke campings in of vlakbij de Noordoostpolder. Bijvoorbeeld Camper de Bolderik of Minicamping Schotererf en de camping van staatsbosbeheer in het Kuinderbos.’

Heb jij nog andere leuke tips of ga je nog kamperen tussen tulpen en wil je je ervaring delen?  Mail ons gerust even op info@ilovekamperen.nl of laat een reactie achter op Facebook of Instagram!

I love kamperen