Kamperen tussen de tulpen

Kleurrijk wakker worden...

Kamperen tussen de tulpen in Noord-Holland

De lente hangt al in de lucht! Vanmorgen hoorde ik de vogeltjes, langzaam zie ik wat groen ontstaan: voorjaar komt eraan. Daarmee begint ook weer een kleurrijk feestje, de tulpentijd! Ik woon in Noord-Holland en geniet elk jaar volop van de vele tulpenvelden in deze periode. Het fijne is dat je hier in alle rust van het weidse uitzicht kunt genieten, meestal sta ik gewoon alleen bij een veld. Toch even anders dan de Keukenhof 😉 Superleuk dat je nu ook kunt kamperen tussen de tulpen! Er is een speciale bloembollenroute in Noord-Holland samengesteld voor de camper, maar je kunt natuurlijk ook met de caravan of tent hier verblijven en op pad!

kamperen tussen de tulpen
Prima kamperen met zo’n kleurrijk uitzicht!

Kamperen tussen de tulpen

Verschillende ondernemers hebben gezamenlijk een route gemaakt, waardoor je de omgeving ziet en het mooiste uitzicht over de velden krijgt. Het is een route met in totaal vier overnachtingen, maar je kunt deze natuurlijk naar eigen inzicht indelen. De gehele route vind je hier terug. De bloembollenroute voor kampeerders start bij Camping de Gouwe stek in Bovenkarspel, vlakbij Enkhuizen. Op deze boerencamping worden pioenrozen en agapanthussen geteeld en je kunt daar ook op het blotevoetenpad wandelen. Heel leuk, als je dat nog niet eerder hebt gedaan is dat een aanrader om eens te doen. Vanuit Bovenkarspel rijdt je door de omgeving, waar je uiteindelijk kunt stoppen bij Camperplaats de Tulpentuin op het terrein van tulpenkweker Siem Munster. Hier worden tulpen geteeld op het veld en in de kassen. Hier kun je een rondleiding doen of wandelen langs het boerenlandpad.  Dan wandel je direct langs de tulpenvelden, wat natuurlijk weer de nodige fotomomenten oplevert (ik ben vast niet de enige die ongeveer met de camera vergroeid is). Bij de camperplaats kun je niet terecht met een caravan of tent, dus dan kun je een plekje op een van de overige locaties zoeken en later eventueel de route weer oppakken.

kamperen tussen tulpen
Zie je je al wakker worden zo?

Na Slootdorp voert de route naar Camping Duinzoomhoeve. Deze camping ligt midden in het bloembollengebied van Julianadorp en vlakbij het strand. Deze boerencamping ligt bij een bloembollenbedrijf met hyacinten, narcissen, krokussen, tulpen en anemonen. (daar moet het echt heel lekker ruiken, kan toch bijna niet anders??) Ook hier kun je meedoen aan een rondleiding door het bloembollenbedrijf. De laatste overnachting is in Castricum bij Boerencamping De Kei. Deze camping hoort bij een veehouderij, ik vind dat altijd gezellig tussen de koeien. Hier worden onder andere tulpen, anemonen, keizerskronen en alliums geteeld. De gasten zijn van harte welkom voor een kijkje in de melkput of de bollenschuur, maar je kunt ook een bezoekje brengen aan Hortus Bulborum.

De campings in de bloembollenroute zijn allen van half april open.  Alle verblijfplaatsen bieden goede voorzieningen zoals water, elektriciteit, douche, toilet, WiFi, loospunt voor toilet en vuil water. De kwekers heten de gasten van de bloembollenroute van harte welkom in hun bedrijf en vertellen de gasten alles over hun product: de bloembollen- en knollen. Dat hoeft trouwens niet alleen in het voorjaar, ook in andere periodes kun je terecht.

Tulpen kijken in Noord-Holland

Naast deze speciale bloembollenroute zijn er meer campings in Noord-Holland waar je volop van het voorjaar en de kleurige bloemen kunt genieten. Al rijdend door de Beemster kom je ook veel tulpenvelden tegen. Bij camping In het fruit in Zuidoostbeemster slaap je tussen de bloesems en de velden zelf liggen binnen 10 minuten fietsen. Ook een idee om strand en bloemen te combineren. Zet je tentje neer bij camping de Watersnip en bezoek daar dichtbij het Land van Fluwel, een ideale buitenspeelplek voor kinderen en waar je alles hoort over het Sprookje van de tulp. Op mijn andere site lees je trouwens nog meer tips om te doen, zoals een leuke wandeling. 

campings bij tulpen
Bij Camping In het fruit in Zuidoostbeemster kampeer je tussen de bloesems

Heb jij de genoemde route gereden of deze campings bezocht en wil je je ervaring delen?  Mail me gerust even op info@ilovekamperen.nl of laat een reactie achter!

I love kamperen