van nature klikt het
Boek: Van nature klikt het

Natuurfotografie voor kinderen

Fotografie op de camping – boek voor kinderen

Ik hou zelf veel van fotograferen – en uiteraard doe ik dat ook veel op de camping. Naast de fotografie voor mijn werk – onder andere deze site – ben ik ook graag bezig met natuurfotografie (of nou ja, ik lig graag tussen de blaadjes om die ene paddenstoel van onderen te bekijken enzo) en natuurlijk de kinderen een beetje voordelig op de foto krijgen (nee niet neplachen!). Mijn oudste vindt foto’s en video’s maken ook wel interessant. Hoe leuk om samen op pad te gaan op de camping en zo beter naar de natuur te kijken? Een tip voor kinderen die graag foto’s maken: het boek ‘Van nature klikt het’ van Bart Stornebrink.

Over Van nature klikt het

  • Boek over fotografie voor kinderen
  • Makkelijk uitgelegd
  • Thema natuur
  • Gezellig samen op pad, op de camping of het bos in!

Sluitertijd, ISO waarde en ruis: de technische kant van fotografie is soms lastig uit te leggen. In dit boek wordt dit eenvoudig gemaakt, met vooral veel voorbeelden. Hierdoor leren ze een basis, maar het gaat vooral om leren kijken en natuurlijk de lol van op zoek gaan naar een mooi plaatje. Ik denk zelf dat dat het belangrijkste is, die techniek kom later allemaal wel. Er staan uiteraard veel foto’s in met voorbeelden van bijvoorbeeld een lange en korte sluitertijd. Zo kun je het verschil zien en gaan leren waar je voor kiest in een bepaalde situatie. Dat is echt uitproberen.

fotografie voor kinderen boek van nature klikt het

Hoe fotografeer je een vlinder?

Het thema is uiteraard de natuur. Hoe maak je een foto van een vogel, vlinder of kikker? Door zon onderwerp te kiezen leren kinderen welke instelingen er bij dit thema horen en zien ze voorbeelden. En dan natuurlijk snel zelf op pad. Je hoeft trouwens geen ingewikkelde camera te hebben, zelfs op de smartphone of compactcamera kun je al aan de slag met veel van de tips. ‘Van nature klikt het’ is geschreven voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar die willen fotograferen.

Bart Stornebrink is schrijver en geeft jaarlijks veel workshops aan kinderen en volwassenen. Een deel van de opbrengst van dit boek komt ten goede aan Stichting KidzKlix. Daarmee kan deze stichting workshops aanbieden aan kinderen die minder toegang hebben tot de natuur, of kinderen met een beperking.

Is ‘Van nature klikt het’ ook iets voor jou en je kind?

Bekijk of koop het boek hier

Dit is trouwens ook een leuk boek: Alle kinderen naar buiten, met veel (heel veel) tips voor spelletjes, knutsels en andere doe-dingen. (Speciaal voor wie af en toe ook even geen inspiratie meer heeft ūüėČ )

 

 

 

I love kamperen