Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Op de Caravana 2015

Karin had het druk afgelopen weekenden: eerst bezocht ze de Vakantiebeurs en afgelopen week de Caravana in Leeuwarden. Deze laatste beurs was echt een aanrader voor als je je wil oriënteren op een nieuw kampeermiddel: er stonden heel heel veel campers, caravans en vouwwagens. Daarnaast waren ook de campings goed vertegenwoordigd. Zoals Karin altijd doet op dit soort beurzen: ze maakte een plog!

Een soort tent op wielen
Een soort tent op wielen

Caretta
Dit is een Caretta en ik vind m ontzettend lief. Ik wil hem in het rood. Het is eigenlijk een groot bed en in de achterklep kun je mooi een tv, koelkastje en wat wijnglazen kwijt. Of nou ja, eigenlijk mag je hem zelf helemaal indelen, zie site. Steven heeft er fronsend bij staan kijken. ‘Maar wat héb je hier dan aan?’ ‘Nou gewoon, als een soort tent, maar deze hoef je niet op te zetten en je krijgt ook geen natte billen als het regent’ Afijn, er zijn nou eenmaal dingen die vrouwen wel snappen en mannen niet. Niet alles is praktisch en de Caretta is gewoon vooral leuk.

Charisma for sure
Charisma for sure

Dit zit dan weer aan de hele andere kant van het spectrum. Dit is geen camper, het is geen vrachtwagen en toch is het allebei. Dit zijn campers waar je je hele pensioen in kwijt kunt en waar zelfs het ego van Gordon in past. Ontzettend luxe en toch denk ik dat je al snel in de armoe beland: op welke camping laat je zo’n lange hoge camper? Dat wordt kamperen tussen de vrachtwagens langs de Route du Soleil denk ik. Ik ben verder niet jaloers, dat snapt u.

Koopje.
Koopje.

Dit is het prijskaartje van de Concorde Charisma. Misschien is er nog iets van een beurskorting, het valt te proberen.

Net echt. Bijna.
Net echt. Bijna.

Het thema van de Caravana was Elfstedentocht en dat zeg je overal wel terug. Aan het einde van zo’n beurs wordt lopen toch altijd wel een beetje klûnen.

Drukte bij de Casara Primavera!
Drukte bij de Casara Primavera!

Dit is de Casara Primavera, een ontzettend innovatieve caravan. Achter zit dus een hele ruime klep, wat frisse lucht en ruimte geeft en zo kun je makkelijk laden. Verder is goed nagedacht over de assen en de inrichting. Dat maakt het tot een heel veilige caravan op de weg. Ik hou van dit soort ideeën.

Pauze met folders en appeltaart
Pauze met folders en appeltaart

Na 30 stands met campings even pauze en folders bladeren. Met fryske appeltaart.

Ik moest weer een selfie maken bij de Altea
Ik moest weer een selfie maken bij de Altea

Hier weer de traditionele selfie met de Adria Altea van uw verslaggever. Ik kan het niet laten, ik vind ze te leuk.

Designwedstrijd
Designwedstrijd

Er was een designwedstrijd op de Caravana. Verschillende studenten lieten hun versie van het kampeermiddel van de toekomst zien. Er kon gestemd worden, ik ben benieuwd welke wint én of deze ooit gebouwd wordt. Hier lees je meer over de diverse ontwerpen.

Campers en koffie...altijd goed
Campers en koffie…altijd goed

En na al dat geslenter hebben we NOG STEEDS GEEN geschikte camping voor van de zomer. Maar gelukkig was er goede koffie!

I love kamperen