KCJ header
Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022

Wij waren erbij! Lees ons verslag!

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022

De afgelopen dagen hebben we ons heerlijk ondergedompeld in alle kampeerinspiratie op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022. Onze stappenteller heeft overuren gedraaid, we hebben veel mooie dingen gezien en vrolijke kampeerders gesproken. Ben je niet geweest? Geen paniek, want hier laten we je gewoon even zien wat je hebt gemist op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022.

Kampeer Duurzaamheidsprijs Voor tent van Spijkerbroeken

Dit jaar werd voor het eerste de Kampeer Duurzaamheidsprijs 2022 uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om verduurzaming in de kampeerbranche te belonen en stimuleren. Goede zaak natuurlijk! Karsten Tenten bleek het meest duurzame innovatieve kampeerproduct hebben; De circulaire Blueline tenten worden gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken, waarmee het Karsten per tent wel 50 duizend liter water bespaart! Ook werken ze in het atelier op zo’n manier dat ze geen CO2 uitstoten, wordt het snijafval van het kuipgrondzeil hergebruikt en zijn de ritsen van gerecycled plastic. Dat is niet mis, en de tent ziet er nog mooi uit ook! Het is even anders dan het vertrouwde beige tentdoek, maar het heeft een frisse uitstraling, en hiermee wordt je kampeervakantie nog duurzamer 😉

Kampeer Duurzaamheidsprijs 2022 Karsten Jeans tent
De Blueline tent gemaakt van oude jeans! En natuurlijk weer prachtig ingericht met de spulletjes van Human Comfort. Willen wij zo mee op vakantie!

Duurzame CaMper Ventje

Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 viel ook Camperbouwer Ventje in de prijzen. Zij wonnen de prijs voor duurzaam camperproduct vanwege het interieur van de camper. Ze gebruiken namelijk alleen écht hout (geen geperste meubelpanelen met veel lijm), schapenwol als isolatie en er ligt een zonnepaneel op het dak. Het ging hierbij wel om de elektrische variant van de camperbus. Ook zorgt Ventje er voor dat mensen die moeilijk aan werk komen, onder wie vluchtelingen uit Oekraïne, hebben meegebouwd aan de campers.

Kampeer Duurzaamheidsprijs 2022 Ventje Beste Duurzame camperproduct
Er was veel aandacht voor Ventje. En da’s niet gek, want deze camperbus zit vernuftig in elkaar!

Elektrische trend op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022

Hoewel de beurshallen nog vol staan met rijen glimmend witte caravans en dito campers-oude stijl, is er deze Kampeerbeurs ook veel ruimte voor duurzaamheid en de energietransitie. Zo kon je bij Bovag een testrit maken in een combinatie met caravan en elektrische auto, waarna je ook nog tips kreeg om je vakantie-mindset iets bij te stellen: niet kilometervreten, maar genieten van slow travel (gezien de laadpauzes onderweg).

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 Bovag elektrisch caravantrekken
Met deze combinatie reed Bovag van Parijs naar Utrecht, en dat ging prima!

Ook waren en genoeg shiny camperbusjes waar je gewoon een stekker in kon stoppen! De echte grote campers zijn nog niet goed elektrisch te krijgen, en dat heeft veel te maken met het gewicht van de accu’s en het maximale gewicht dat je mag rijden met een B-rijbewijs. Tijdens het ‘Beter op kampeerreis-Congres’ – wat ook tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 te bezoeken was-, gaf de branche aan zich hard te willen maken van het verhogen van dat maximale gewicht. Wellicht komt daar binnenkort verandering in…

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 Tonke Elektrische Camperbus

Ook op kleine schaal waren er veel leuke snuisterijen te vinden. Hou je van back to basic-kamperen, dan zijn deze opvouwbare zonnepanelen wel iets voor jou. Zet ze gezellig naast je tent en je kunt toch je elektrische fiets opladen (of je waterkoker aanslingeren als je niet op kampvuur mag koken 😉

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 zonnepanelen
Kan je niet zonder je Nespressootje, maar wil je toch graag zonder elektriciteit kamperen, dan gooi je deze gewoon in de kofferbak!

Veel camperbusjes op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022

Camperen is hot. Tenminste, dat bleek uit de drukte in hal 7, waar het een giga camperbusjesparadijs was. Bij de camper-werkplaats werden live twee bestelbussen omgebouwd tot camper, en konden geïnteresseerde bouwers terecht met vragen. En aan inspiratie geen gebrek, want het was echt smullen van de slimme inrichtingen en je vergapen aan de mooie materialen.

Kampeerbeurs 2022 Camperbusjes ombouwen

Caravanparade

Ok, genoeg over campers. Tijd voor caravans. De keuze was natuurlijk reuze! Hier zie je de opvallendste exemplaren op een rijtje!

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 Caravans groot en klein
Als je op zoek bent naar een caravan (ook als je ‘m tweedehands wilt kopen) de beurs is de ideale plek om je te oriënteren om te kijken wat bij je past: Heel klein, of juist heel groot!

Caravan met Hefdakje

Deze rakker, de Eriba Feeling, vonden we erg leuk. Het is namelijk een caravan mét hefdakje. Superhandig, want dat kunnen de kids ‘naar boven’ om te slapen. En overdag klap je het bed omhoog tegen het dak aan. Hier zouden we wel eens mee op vakantie willen!

Kampeerbeurs Utrecht 2022 Eriba Feeling Slaapdak Hefdak
Dit soort cross-overs; een caravan met camperhefdakje, zijn natuurlijk helemaal leuk en eigenlijk heel logisch. We houden dit soort ontwikkelingen zeker voor je in de gaten!

Rare snuiter

In de categorie ‘You love them or hate them’: De caravans van Carpento. Wij vonden het wel geinig, maar we hoorden ook mensen zeggen ‘Wat is dat nou voor een raar ding?’
De Carpento caravans zijn klein en licht, dat is een groot voordeel. Deze caravans worden verkocht bij een dealer die ook boten verkoopt. En daar heeft-ie ook wel wat van weg. Maar of deze blijft drijven…?

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 Carpento Caravan
Deze Carpento 310 weegt netto 540 kilo. Misschien juist wel handig voor achter een elektrische auto?

Ook stoere mannen kunnen naar de Kampeer en Caravanbeurs 2022

Dat caravans eigenlijk best wel heel cool kunnen zijn bewijst deze Patakam Gekko. Deze off-road caravan volgt je vrolijk door de blubber, over ruig terrein en pakt zelf een riviertje mee waar nodig. Met een zonnepaneeltje helemaal van nu, natuurlijk 😉 Wel verplicht je baard laten staan!

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 gekko caravan
Op de beurs was ie helemaal schoon, maar zo hoort-ie natuurlijk niet. Deze hoort onder de modderspetters te zitten (achter een 4×4).

Gogo GaDget Caravan

Naast hééééle kleine caravans, heb je uiteraard ook héééle grote joekels. En wie kan dat beter dan Tabbert? Maar Tabbert schudde nog wat leuks uit zijn mouw; namelijk de ‘Slide-out wand’. Daarmee wordt je caravan in een klap een balzaal en heb je er een vierkante meter of 2 bij. Je moet wel ff een tractor kopen om ´m te kunnen trekken.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 Tabbert Cellini
Go Go Gadget Caravan! ´Schuif jij de muur even uit, lieverd? Dan doe ik de haringen!’

Vouwwagen Feest op de Kampeerbeurs 2022

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 Vouwwagens
De vouwwagens van Campooz en Holtkamper. Beiden waren een aanwezig met een hele vouwwagen vloot. Als je op zoek bent, is de beurs echt de ideale plek om ze te vergelijken!

Vouwwagens worden steeds populairder. Het is een goedkoper alternatief, je kampeert met veel ruimte en de nieuwe modellen zetten razendsnel op. Zo had Holtkamper een zelfopblaasbare vouwwagen staan. Mooi om te zien en lekker relaxed tijdens de vakantie. Je gaat gewoon even zitten, terwijl de tent zichzelf opzet. We hebben er een filmpje van gemaakt die je kunt bekijken bij onze hoogtepunten op Instagram! Verder zien de vouwwagens anno 2022 er gewoon mooi uit. Kijk zelf maar!

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 Vouwwagens en tenten de Waard
Links zie je een vouwwagen van Alpenkreuzer in een geinig groen, met een mooi vormgegeven minitentje ernaast. Rechts de tenten van De Waard. Want uiteraard was er ook veel aanbod van tenten!

Kies je volgende bestemming op de Kampeerbeurs Utrecht

Tussen al het kampeermiddel-geweld was er ook tijd voor een praatje met campingeigenaren. Een flink aantal campings en bestemmingen presenteerden zich ook op de beurs. Wij waren zelf vaak te vinden bij de stand bij onze vrienden van de SVR. Daar hebben we veel vrolijke kampeerders gesproken en dat is altijd goed voor de inspiratie op onze website!

Kampeerbeurs SVR Campings
Campinginformatie direct van de campingeigenaar zelf!

Caravanity Klusplein

Tussen alle nieuwe, blitse kampeermiddelen, was daar gelukkig ook het Caravanity Klusplein. Daar was ruimte voor de oude besjes. Mooie oude besjes, moeten we zeggen, want de Caravanity Klusteams waren daar vijf dagen lang druk met het schilderen, verbouwen, opbouwen en inrichten van hun kampeerhuisjes. Mensen konden er terecht voor tips en inspiratie. En echt, je krijgt meteen zin om je caravan te schilderen of gordijntjes te maken!

Kampeerbeurs Utrecht 2022 Caravanity Klusplein
Hoe mooi al die nieuwe caravans en campers ook zijn, er gaat toch bijzonder veel charme uit van zo’n eigenhandig opgeknapte caravan of camper!

Kids waren meer dan welkom op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022

Onze eigen kinderen hadden dit jaar pech, want de mama’s moesten hard aan het werk (en de kinderen hadden natuurlijk een miljoen clubjes en partijtjes enzo), maar kinderen kunnen zich prima vermaken op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022! Zo was er het Fien & Teun-plein waar de kinderen oud Hollandse spelletjes konden doen. Fien & Teun kwamen zelfs nog eventjes langs! Ook konden de kinderen Kubb spelen of Jeu de Boules. Maar goed, uiteindelijk is er natuurlijk niet veel leukers dan in daktenten klimmen of in caravans gluren, dus neem ze gerust mee, die apen!

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022 Kinderen zijn welkom
We hebben dit maar niet aan onze eigen kinderen laten zien. Beter van niet.

Wil je meer zien van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022?

Als je nog geen genoeg hebt gekregen van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022, dan raden we zeker even aan om op onze Instagram account even de Stories in de hoogtepunten te checken. Daar staat een uitgebreid verslag van vijf dagen Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022. Hier vertellen we nog even de vijf beste reden om naar de Kampeerbeurs in Utrecht te gaan. En wil je graag meer weten over een bepaald kampeer product? Laat het ons dan zeker even weten via Facebook of Instagram!

I love kamperen