Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014 – De Plog

Afgelopen zaterdag ging ik naar de Kampeer- en Caravan jaarbeurs 2014, want íemand moet die gemiddelde leeftijd toch een beetje naar beneden halen daar. Ik was er om 10.30 uur en om 16.30 uur sleepte ik mezelf (op hakken, why oh why?) en een tas met folders en boekwerken mee naar de parkeergarage. Dus, ik heb me uitermate vermaakt.

kamperen ilovekamperen italie espresso utrecht caravan

Italiaanse Sferen

Het thema was Italië. Er was een Italiaans pleintje nagebouwd, hier dan met espressokarretje en fonteintje. Om het af te maken liep er ook ergens een Italiaanse accordeonspeler. Zo een die dan achter je aan plakt: ciao bella, hoe heette jij, ciao amore. Die hoorde er ook bij. Althans, dat hoop ik toch. Anders moeten ze iets aan het toegangsbeleid gaan doen.

Vrolijk tentdoek op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014

Weet je nog dat ik me afvroeg waarom alle voortenten op een gemiddelde camping antraciet en/of grijs zijn? Ten Cate vroeg zich dat ook af en komt met de Freedom Collections. Kun je je eigen tent ontwerpen. Afbeelding uploaden, tent kiezen en gaan! Nou ja, zo makkelijk is het nog niet, het is vooral nog een concept. Maar echt innovatief nagedacht, ik zie zoveel mogelijkheden! Op de beurs kon je gelijk meedoen, ontwerp je eigen tent. Dat was vooral heel veel gedoe, maar wel een 10 voor het bedenken Ten Cate! Ik hoop dat de dealers het overpakken en echt met hele gave voortenten gaan komen. Weg met alle grijze voortenten!

ten cate freedom collections blog ontwerp je eigen tent voortent tipi kamperen

Even een versnapering

Haha, Doréma! Wij hebben nog een appeltje te schillen ja!

kampeer caravan beurs dorema voortenten kamperen

 

Ha! Weer koffie! Die mensen van Doréma zijn natuurlijk gewoon hele leuke mensen, die ook nog verstand hebben van wat ze doen. Een luifel kan niet tegen wind, zegt ie. Nou, eh, dat weet ik inmiddels, maar kom, de koekjes zijn lekker en jullie kunnen er ook niks aan doen. Bovendien heb ik nu nokbogen, mij kan niks meer gebeuren. Even goede vrienden!

dorema beurs luifel voortent kamperen caravan

Gezellige voortent

Bij Isabella tenten had ik een eyeopener. Zij hadden hele gezellige voortenten gemaakt. Ik vind de doorsnee campinglamp zó ongezellig, want er zit meestal blauw ledlicht in en laten we eerlijk zijn: daar knapt niemand van op. ‘Romantisch samen bij het ledlicht’, said nobody, ever. Bij Isabella hingen gewoon schemerlampen. Draadje met gloeilamp, gezellig kapje erover, klaar! Ik heb het Steven nog niet verteld, maar dit doen wij volgend jaar ook. Wat die keukenrol daar doet weet ik ook niet.
Lamp op event

Nog zo´n inzicht! Een opbergrek aan je dwarsstok (of hoe dat ook heet). Alles lekker van de grond af en geen dingen om over te struikelen. Ik vraag me af of er ook kleine Abeltjes in passen als ze lastig zijn. Ik heb m gekocht!
opbergrek isabella voortent caravan

Ronde vormen

Uw persoonlijke I love kamperen trendwatcher voorspelt voor de komende jaren ronde voortenten en luifels. Geen puntdakjes meer, ronde vormen moeten het zijn volgens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014. Misschien heeft dat iets te maken met ingestorte luifels waar geen water van afloopt. Misschien.

kamperen ronde voortent luifel caravan

Caravan voor op het verlanglijstje

Deze caravan had ik direct gekocht, als ik serieus in de markt was voor een nieuwe caravan. Heel slim nagedacht over de ruimte. Ik lig hier op het vaste bed, dan heb je dus ook nog een zitje én een stapelbed. Ruime keuken en dan ook nog 1300 kilo, waardoor wij deze mogen trekken met ons rijbewijs. Hippe kleurtjes, ik was onder de indruk. Dit was de 495 QSK uitvoering, mocht u direct naar de dealer willen rennen.

Dethleffs c'go 495 ervaring recensie

Maar kijk, er is nog iets heel handigs: Dit is de buitenkant, bij het stapelbed. Lenny heeft dan dus straks zijn eigen ingang! Hoeft ie mij niet te storen als ie uit geweest is, zo hup zn nest in! Oh, je kunt er ook de fietsen in kwijt, dat is misschien ook makkelijk. Hoef je niet met zo’n gammel fietsenrek te sjouwen.
dethleffs c'go 495 recensie ervaringen kamperen caravan kampeerbeurs

Taart op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Kijk, de abonnees staan in de rij bij het KCK terras, want abonnees krijgen gratis koffie en taart op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014. Wij staan er ook, want abonnee en gratis koffie en taart. Hoofdredacteur Ed Lodewijks staat iedereen welkom te heten en dat al 4 dagen lang. ‘Is er nog wel taart? Is er al plek? Wat duurt het lang’ En blijven lachen! Ik vind Ed een held. Hoi, Ed!

Oh en Ed, ik zeg het maar vast, ik ga deze caravan winnen. Spreek je bij de prijsuitreiking Ed! Boks!

anwb kck ed lodewijks kampeerbeurs utrecht

 

Over the top op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014
caravisio knaus beurs

Is het een jacht? Waar is de duikplank? Nee, het is een Caravisio! De caravan of the future! Een conceptcaravan, dus niet echt te koop. Een aantal bedrijven hebben hun creatieve mensen bij elkaar gezet en een ontzettend coole over the top conceptcaravan gemaakt die niet zou misstaan op de Miljonairsfair. Leuk om te zien hoe het ook kan. John de Mol kan ‘m betalen maar hoeft ‘m niet, Andy van der Meyden wil ‘m graag maar mag ‘m niet, zo’n ding is het een beetje. Er stonden hele gladde meneren bij. Je mocht er wel in, moest je wel sloffen aan. Oh, nou doei!

caravisio kampeerbeurs utrecht

Dat zeg ik, cool ding.

In m’n element

Adria4Four blog kamperen ervaring design your own caravan

Kijk, ik schreef er al over en nu kon ik m in het eggie zien en voelen: de Altea4Four. Whoa, heel gaaf. Dit is natuurlijk een speciale uitvoering en zeker niet standaard, maar ik hoop dat het een aanzet is naar meer creatieve buitenkantjes.
Adria4Four design your own caravan blog ervaring

Kijk dan! Heel gaaf. De binnenkant is erg klein. De 4Four is wat mij betreft meer 4two, tenzij je graag met je kinderen in 1 bed slaapt. De kleuren zijn natuurlijk optioneel en dat maakt hem met zo’n 21.000 euro tot een vrij prijzige caravan met deze ruimte, maar deze innovatiekosten moeten natuurlijk wel terugverdiend worden. +100 voor het idee Adria!

Down Under

Kijk dan! Ik zie Sydney! Iemand was geïnspireerd door het Operahouse! Deze tent heeft een miljoenmiljard prijzen gewonnen maar werd uiteindelijk niet in productie genomen. Je kunt er wel 1 speciaal laten bouwen.

Ysin Opera House tent kampeerbeurs

All you need is the Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014

Ahhh, dit is toch wel de meest bekende caravan van Nederland, denk ik. Vroeger hoopte ik dan dat er voor mij ook een onbekende aanbidder was, en dat ik dan zou zeggen “Nee ik heb echt geen idee wie dat kan zijn”, en dat het dan de knapste jongen van de school was… Nou ja, nu kun je het allemaal leuk in scene zetten, want hij is gewoon te huur. 

All you need is love caravan huren

En zo zijn jullie ook weer op de beurs geweest, alle hoogtepunten gezien! Ik heb weer zat inspiratie op gedaan! Wil je nou meer weten van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs? Kijk dan zeker even hier, want inmiddels hebben we jaren aan ervaring opgedaan en kunnen we je er alles over vertellen!

I love kamperen