Caravantrekker header
Caravantrekkers

Auto's om je caravan op bestemming te krijgen!

Met de caravan op pad? Kies de juiste auto!

Een caravan is je eigen appartementje op wielen, waardoor je altijd je eigen spullen mee hebt en je de makkelijk de mooiste kampeerplekken kunt bezoeken. Maar kan jouw auto die sleurhut wel naar de bestemming trekken? Voordat je een caravan koopt – of een nieuwe auto – is het belangrijk om een auto te kiezen die de caravan kan trekken. Sommige auto’s zijn hier beter voor geschikt dan anderen. Daarnaast dien je aan wettelijke gewichten en regels te voldoen. Hier leer je er meer over.

Caravan met auto ervoor

Wettelijke eisen voor caravantrekkers

Wil je een auto kopen, die geschikt is voor het trekken van de caravan? Dan is het belangrijk dat jij je goed in dit onderwerp verdiept. Niet iedere auto is geschikt voor het trekken van een caravan en sommige auto’s kunnen maar caravans tot een bepaalt gewicht meetrekken. Verdiep je dus in de mogelijkheden, voordat je per ongeluk een auto koopt, die jouw type caravan niet kan en mag trekken. Allereerst kun je op het kentekenbewijs van de auto terugvinden welk maximaal gewicht de auto mag trekken. Dit zie je vaak online ook bij de bijzonderheden van te koop aangeboden auto’s terug.

Sommige caravans zijn zo zwaar, dat je een ander type rijbewijs nodig hebt als bestuurder. Heb je een B-rijbewijs? Dan mag het totale gewicht van de auto en de caravan bij elkaar niet meer zijn dan 3500 kg. Wil je een grotere caravan trekken? Dan dien je eerst te slagen voor je rijbewijs BE. Vraag de caravan- of autodealer naar de details voor de voertuigen, zodat je zeker weet dat de caravan en de auto bij elkaar passen en in combinatie veilig de weg op mogen.

Kies je bolide

Ben je op zoek naar een sterke en comfortabele caravantrekker? Dan kun je uit een aantal type auto’s kiezen. Met een grote, nieuwere caravan kiezen kampeerders vaak voor een SUV-achtige auto. Wijzelf moeten het doen een doodeenvoudige station. Maar de motor is wél belangrijk, met een naaimachine onder motorkap bedwing je de alpen niet. Tegenwoordig voldoen zowel diesel, benzine als elektrische auto’s aan de eisen om een caravan te trekken. Goede voorbeelden van een goede caravantrekker zijn biijvoorbeeld de Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV, Ford Kuga 2.5 PHEV en de SEAT Leon 1.5 eTSI Sportstourer.

Dit is een aangeleverd artikel van Bynco.com.

I love kamperen