Kamperen met kinderen nederland
Hollandse kampeermerken slaan de handen ineen

Winnaars van Duurzaamheidsprijs gaan samenwerken

Karsten Tenten & Easy Caravanning slaan de handen ineen

Leuk kampeernieuws, want de twee oer-Hollandse kampeermerken Karsten Tenten en Easy Caravanning gaan samenwerken! Altijd mooi om te zien dat nationaal kampeertrots de handen ineen slaan om de kampeerder nog fijnere kampeerproducten te bieden. Lees snel wat die samenwerking precies betekent!

Volgende stap in strategische samenwerking

Vorig jaar waren Karsten Tenten uit Zwaag en Easy Caravanning uit Emmen al te zien op een gezamenlijke stand op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht én de Caravana in Leeuwarden. Dit jaar zetten de Nederlandse bedrijven de volgende strategische stap door hun krachten verder te bundelen. Sinds de introductie van de TakeOff (zo heet het prijswinnende model van Easy Caravanning) produceert Karsten het zogeheten tussencanvas (tussen trailer en hefdak) van dit kampeermiddel. Samen bedachten ze de bijpassende modulaire luifel-tent, zodat je buiten ook lekker droog zit.

Karsten Easy Caravanning (1)
Het pand van Karsten met een aantal Take Off’s voor de deur!

“Bij Karsten geloofden we direct in dit cross-over kampeermiddel. Anders dan bij traditionele toercaravans, ben je dankzij het tentdoek veel meer een met de omgeving. En daar houden wij van. Daarom zijn we direct aan boord gestapt tijdens de productontwikkeling in 2019”, aldus Marc Takken, directeur-eigenaar van Karsten Tenten in Zwaag. “Bij Karsten was ons businessmodel tot voor kort gebaseerd op 2 pijlers: kampeertenten (onder de naam Karsten Tenten) en werktenten (onder de naam Tent World Unlimited). Qua seizoenspatroon vullen deze twee productlijnen elkaar goed aan. Maar we waren eigenlijk al een poosje op zoek naar een 3e pijler waarmee we de senior tentkampeerder, en de tentkampeerder die nóg meer luxe, comfort en faciliteiten zoekt, blijvend aan ons kunnen binden. Het product portfolio van Easy Caravanning vormt hierin de perfecte aanvulling. Dus toen we de mogelijkheid kregen om onderdeel te worden van deze innovatieve Nederlandse kampeerfabrikant hebben wij geen moment getwijfeld. Temeer omdat de bestaande samenwerking de afgelopen 5 jaar al bijzonder prettig verloopt. We hebben echt een klik met elkaar – spreken dezelfde no-nonsense taal – en dat is belangrijker dan wat dan ook.”

Duurzame kampeerproducten

Maarten de Roos, oprichter en directeur-mede-eigenaar van Easy Caravanning. “We zijn bijzonder verheugd met Karsten en hun commitment, dat nu kracht is bijgezet door samen met ons Easy Caravanning verder uit te bouwen. We zetten beiden al flink in op duurzaamheid. Niet geheel toevallig won Karsten de 1e prijs voor Meest Duurzame Kampeermiddel in 2022 en wij met de TakeOff, inspelend op de trend van elektrificatie van het wagenpark, een jaar later. We zijn echt complementair aan elkaar.”

Karsten Easy Caravanning (3)
Dit is de combinatie van de Take Off en de Karsten Luifel.

Voorbereid op elektrificatie

De Take Off van Easy Caravanning kenmerkt zich door kleine afmetingen, een laag gewicht en aerodynamische eigenschappen, wat het een fijn kampeermiddel maakt voor bezitters van elektrische auto’s.  Eenmaal op bestemming is er slim en gemakkelijk extra ruimte te creëren met tentdoek. De Roos: “In de nabije toekomst zullen we hand in hand nieuwe – made in Holland – kampeerconcepten ontwikkelen. Hierbij staan duurzaamheid, luxe, maar ook het echte buitenleven-gevoel door toepassing van katoenen tentdoek, centraal.

Nederlandse kampeermerken

Wij zijn heel benieuwd wat voor moois er uit deze samenwerking voorkomt! Wij houden het voor je in de gaten. Ben je wel gecharmeerd van katoenen tentdoek? Check dan volgende week de review van de Karsten Touring Luifel, die we even uitprobeerden tijdens een weekendje kamperen!

I love kamperen