Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Pechhulp voor jouw caravan of vouwwagen

Als je gaat kamperen ontkom je niet aan (soms lange) reizen naar je bestemming. Caravan, vouwwagen of aanhanger aankoppelen en…karren maar. Hopelijk kom je veilig aan en kan de vakantie beginnen! Toch kan er onderweg natuurlijk wel eens wat fout gaan en dan vind ik het zelf een fijn idee dat je de Wegenwacht kunt bellen. Want zelf een lekke band vervangen terwijl de kinderen in de berm staan….ik moet er niet aan denken. De ANWB Wegenwacht biedt verschillende pakketten voor pechhulp aan, waaronder pechhulp voor de caravan of vouwwagen in Nederland en Europa.

 

ANWB Wegenwacht caravan

De ANWB biedt verschillende pakketten voor de Wegenwacht. Zo kun je kiezen voor pechhulp voor de auto in alleen Nederland, maar ook voor Europa. Extra zekerheid koop je met Pechhulp Europa. Dit zijn allemaal jaarpakketten en bieden hulp onderweg in het geval van pech aan de auto.

  • Blijf je in Nederland? Dan is pechhulp voor de caravan of vouwwagen inbegrepen in het pakket
  • Reis je binnen Europa met de caravan, vouwwagen of camper? Kies dan voor het aanvullende pakket. Het pakket voor de camper is apart te kiezen en daarvoor betaal je iets meer.

Wegenwacht Europa alleen voor de vakantie

Dit is handig! Als je alleen tijdens de vakantie met de aanhanger of camper naar het buitenland gaat, kun je kiezen voor de kortlopende Europa Service. Hiermee ben je gedekt voor maximaal 21 dagen en je moet dan wel de jaardekking pechhulp in Nederland hebben. Op dit moment betaal je voor de kortdurende Europa Service € 4,- per dag. Of dit prijstechnisch gunstig is, ligt aan je andere pakketkeuzes dus reken het even goed uit voor jouw situatie!

Pech….en dan?

Ik vind het een voordeel dat je ook in het buitenland naar de ANWB Alarmcentrale kunt bellen, dus je wordt direct in het Nederlands te woord gestaan. Zij regelen verder wat er moet gebeuren en dat is wel zo fijn als je daar  langs een drukke snelweg staat. Ik heb voor het gemak de ANWB pechhulp app op mijn telefoon, daarmee kunnen zij na jouw toestemming direct de huidige locatie inzien en je kunt vanuit de app bellen naar de Alarmcentrale. Altijd het nummer snel beschikbaar!

Vervangende caravan bij pech

Als de caravan of vouwwagen niet gerepareerd kan worden, is de vakantie dan voorbij of krijg je dan een vervangende caravan? Ik heb contact gezocht met de klantenservice en zij geven aan dat je inderdaad een vervangende caravan krijgt als je Europahulp inclusief de aanhangservice hebt afgesloten. Als er geen caravan beschikbaar is, kun je de kosten voor hotelovernachtingen declareren. Voor de maximale waarde en verblijfsduur lijkt het me belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen.

Pechhulp voor de vouwwagen en caravan met leaseauto

Veel mensen hebben een leaseauto waarbij pechhulp als service is inbegrepen. Het is wel belangrijk om te controleren of een aanhanger is inbegrepen bij de dekking. De ANWB biedt op dit moment helaas geen ‘losse’ dekking alleen voor je caravan of vouwwagen.

Wie komt je helpen?

De ANWB werkt samen met 7000 Europese medewerkers van verschillende pechhulpdiensten. Het is dus niet gezegd dat je een Nederlandse Wegenwachtmedewerker treft op de Route du Soleil. Toch kwamen wij in Italië (Gardameer) de overbekende gele auto’s tegen met medewerkers die daar tijdelijk in de zomermaanden service bieden. Dat noem ik zeker service!

I love kamperen