Camping de Zeevangshoeve

Kamperen bij Edam

Camping de Zeevangshoeve

Kamperen aan het IJsselmeer en heel dicht bij Edam én Amsterdam: dat kan bij camping de Zeevangshoeve. Deze camping hoort bij een actief boerenbedrijf en is aangesloten bij de SVR. Je kunt er terecht met zowel campers en caravans als tenten. Door de ligging is dit een geschikte camping voor een weekendje in Noord-Holland. Hier kun je eindeloos wandelen en fietsen en de toeristische highlights bezoeken. Geniet van de rust en het vrije uitzicht!

Wij kampeerden zelf op deze camping! Hier lees je onze uitgebreide ervaring. 

Camping bij Edam

Deze boerencamping ligt achter de dijk langs het IJsselmeer. Hierdoor wordt je ’s morgens wakker met het geluid van het kabbelende water. Aan de randen van je camping heb je bovendien vrij uitzicht over de weilanden. Dit is echt typisch Noord-Hollands! Zoals de meeste SVR campings is ook de Zeevangshoeve vrij klein en overzichtelijk. Het sanitair is echt een groot pluspunt: vernieuwd, ruim, compleet en schoon. Lees daarover meer in het uitgebreide artikel over onze ervaring.

campin zeevangshoeve edam

Wat is er te doen op de Zeevangshoeve?

De camping heeft een kleine maar charmante speeltuin voor kinderen. In de vakanties wordt hier veel gebruik van gemaakt. Verder mogen gasten meekijken in de stal van de melkveehouderij. Koeien zijn heel vriendelijke dieren en de boer vertelt graag over zijn vak. Misschien kom je zelfs een kalfje tegen! Er wonen ook twee gezellige hangbuikzwijntjes en meerdere kippen op de camping.

In de schuur kun je als gast overdekt lekker een kopje koffie zetten en een krantje lezen. Er staat ook een voetbaltafel, bij regenachtig weer is een toernooitje zo opgezet!

Kampeerplaatsen en accommodaties

Op de camping zijn ruime kampeerplaatsen aanwezig. Bij alle plaatsen is gebruik van elektra, wifi en warm water inbegrepen. SVR leden krijgen zoals altijd korting op hun verblijf. De plekken zijn groot, zo’n 100 tot 120 m2. Ze zijn voorzien van elektriciteit en deels verhard. Voor campers zijn er speciale plekken langs de rand. Kijk gerust even rond waar je wil staan, de eigenaresse wil je daar best bij adviseren!

Wandel door historisch Edam, dan kom je zomaar dit soort gezellige plaatjes tegen.

In de omgeving

De camping ligt op wandel- en fietsafstand van Edam. Dit dorp uit de 12e eeuw heeft een hele rijke historie en prachtige grachtenpanden. Bij de camping zijn (gratis) fiets- en wandelroutes te verkrijgen. Als je zin hebt in een toeristisch uitje, kun je de kaasmarkt bezoeken. Tip: wandel in de morgen over de dijk naar het dorp, misschien ontmoet je net als ik lammetjes!  Iets verder ligt het bekende dorp Volendam, waar je een haring haalt langs de bekende dijk. Maar Laag Holland heeft nog veel meer te bieden. Ga suppen, op theeproeverij, lekker uit eten of ontdek de Beemster! Kijk ook hier eens voor tips over leuke uitjes in Noord-Holland.

Reserveren is zeker in de vakanties aan te raden. Kijk hier voor tarieven en reserveren. 

I love kamperen