Onze ervaring bij camping de Lemeler Esch

Kamperen voor gezinnen en beginners

Ervaring camping de Lemeler Esch

Een natuurcamping midden in Overijssel: dat klinkt als groen en ruim! Met de caravan verbleven wij op natuurcamping de Lemeler Esch. Een camping met een bijzonder verhaal, hele mooie plaatsen, leuke mogelijkheden voor buitenkinderen én een knus boscafé. Wat ons betreft een aanrader voor mensen die van ruimte én luxe houden. Lees hier onze ervaring met de Lemeler Esch!

Natuurcamping de Lemeler Esch visual 01

Natuurcamping met faciliteiten

Bij een natuurcamping denk ik al snel aan een natuurkampeerterrein, vaak mooi gelegen en rustig, maar met alleen wat basisfaciliteiten. Ook prima, maar bij de Lemeler Esch is véél meer aanwezig en die combinatie vond ik toch wel prettig. Mooi aangelegde velden omgeven door bossen, verzorgd sanitair, een winkeltje voor je verse broodjes, goede WiFi op de kampeerplaats (waar je ook iets aan hébt zegt maar 😉 )en veel georganiseerd voor kinderen. De camping ligt aan de Lemeler- en Archemerberg en vanaf de camping kun je vele wandel- en fietsroutes starten.

Eindeloos wandelen en fietsen
Eindeloos wandelen en fietsen
Alle ruimte
Alle ruimte
Speciaal sanitair voor kinderen, altijd handig!
Speciaal sanitair voor kinderen, altijd handig!

Bijzondere mensen en accommodaties

Het liefste loop ik altijd in alle rust samen met de eigenaar over de camping. Ik hou van de ondernemersverhalen en de passie van deze mensen. Eigenaresse Wilma had gelukkig even tijd voor me. Ze vertelde me over haar visie op rust, natuur  en vakantie. Samen met haar enthousiaste team heeft ze dit vertaald naar de camping, waar natuurbeleving en ruimte nu centraal staan. Her en der op de camping zijn speciale plekjes ingericht om even te dagdromen, even bewust stil te staan. Zoek ze maar op en ervaar het, heb ik ook gedaan!

Zoek de woorden....
Zoek de woorden….

De camping heeft geen seizoensplaatsen voor kampeerders, wel zijn er mooie accommodaties waar je ook met slechter weer kunt vertoeven. De supermoderne ’trek-in’ is een luxe trekkershut met prachtig uitzicht, ook de safaritenten vind ik te gek. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wij kampeerden met de eigen caravan, vooral de ruime plekken vielen mij op. Dat is op veel campings wel anders, toch? Als je wilt kun je op een autovrij veld staan, of kiezen voor privésanitair.

De luxe Trek-in trekkershutten staan op een mooi veld!
De luxe Trek-in trekkershutten staan op een mooi veld!

Eindeloos spelen

Na aankomst was ik mijn jongens gelijk kwijt: op bijna elk veld staat een speeltoestel, op ons veld zelfs een hele grote zandbak. Ook waren er voetbaldoeltjes, maar het állerleukst vonden ze het speelbos. Een terrein waar ze naar hartelust kunnen graven, water kunnen oppompen, beestjes kunnen zoeken en gewoon lekker vies kunnen worden. Eigenlijk is er op de hele camping genoeg voor ze te ontdekken. In de vakanties neemt ‘Wijze Wieger’ de kinderen mee op ontdekkingstocht in de natuur.

Natuurcamping de Lemeler Esch ervaring 09

Lekker rotzooien in het speelbos
Lekker rotzooien in het speelbos

Vechtdal

De camping ligt in het heel veelzijdige Vechtdal. Vlak bij de camping ligt Ommen, je kunt eindeloos fietsen en wandelen en er wordt veel georganiseerd. Dat vind ik toch altijd wel leuk, even van de camping af en de omgeving ontdekken!

Doe eens luxe: een ontbijtje

De camping biedt een (vind ik) ontzettend leuke service: een speciaal ontbijtje. Doe eens gek en verras je medekampeerders op een mooie zondagochtend! Wij hebben er echt van genoten! Allemaal verse en streekgebonden producten in een gezellige picknickmand. Kosten zijn € 7,50 per persoon, gewoon leuk om eens te doen.

Lemeler Esch ontbijtje: heerlijke streekproducten!
Lemeler Esch ontbijtje: heerlijke streekproducten!

Natuurcamping de Lemeler Esch ervaring 04

Natuurcamping de Lemeler Esch ervaring 03

 

 

I love kamperen FacebookHeb jij ervaringen met de Lemeler Esch of ben je nieuwsgierig? Deel je mening met 15000 lezers op onze Facebookpagina! 

*De Lemeler Esch heeft ons uitgenodigd om bij hen te komen kamperen.

I love kamperen