Blog met kampeertips, camping & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Tolbadge voor Frankrijk én Spanje

Met een tolbadge betaal je automatisch bij de tolpoorten in bijvoorbeeld Frankrijk. Dat is handig en snel, want je mag gebruik maken van de snelle banen voor de poort en hoeft niet te knoeien met kaartjes en contant geld. Ik schreef hier eerder al over mijn ervaring met de ANWB tolbadge.  Nu kreeg ik bericht van Sanef (de tolpoortjesexploitant) dat je komend seizoen zowel in Frankrijk als Spanje gebruik kunt maken van de nieuwe ‘Bip & Go’ badge. Lijkt me handig.

Je komt aanrijden, poortje doet piieep en je kunt weer door 🙂

Bip & Go badge

De badge werkt net zoals de andere badges, je plakt deze aan de binnenzijde van de voorruit en jouw verbruik wordt zo geregistreerd bij de poorten. Je kunt gebruikmaken van de aparte rijbanen, waar meestal aanzienlijk kortere rijen staan omdat je langzaam door kunt rijden. Dat heeft ons eens aanzienlijk veel tijd gescheeld en dat is toch prettig als je al zo lang onderweg bent! Achteraf ontvang je dan de factuur. Deze nieuwe badge is ook makkelijk voor motorrijders en campers en je kunt er ook bij 300 Franse parkeergarages mee betalen. 

Tolbadge Frankrijk en Spanje

Zoals ik het lees is deze badge wat duurder in de aanschaf dan die via de ANWB (door € 10,- verzendkosten), maar het voordeel is dat je deze dus óók voor Spanje kunt gebruiken en daarvoor niet weer apart iets moet regelen. Zo’n badge is overigens vooral handig als je vaker naar Frankrijk en/of Spanje reist én langs de files wil gaan. En ook handig voor mensen die altijd kaartjes kwijt zijn 😀 Bestellen doe je hier (in het Nederlands). 

Heb je een vraag over de tolbadge of iets anders? Deel het met duizenden andere kampeerders op de Facebookpagina!

One response to “Tolbadge voor Frankrijk én Spanje

Comments are closed.
I love kamperen