Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Bip & Go Tolbadge voor Frankrijk & Spanje

Met een tolbadge betaal je automatisch bij de tolpoorten in bijvoorbeeld Frankrijk. Dat is handig en snel, want je mag gebruik maken van de snelle banen voor de poort en hoeft niet te knoeien met kaartjes en contant geld. We schreven hier al eerder over de ANWB tolbadge.  Je kunt ook gebruik maken van de Bip & Go tolbadge. Zij hebben ook een mobiele app. Best handig!

Bip & Go Tolbadge 1
Je komt aanrijden, poortje doet piieep en je kunt weer door 🙂

Bip & Go tolbadge

De badge werkt net zoals de andere badges. Je plakt deze aan de binnenzijde van de voorruit en jouw verbruik wordt zo geregistreerd bij de poorten. Je kunt gebruikmaken van de aparte rijbanen, waar meestal aanzienlijk kortere rijen staan omdat je langzaam door kunt rijden. Dat heeft ons eens aanzienlijk veel tijd gescheeld en dat is toch prettig als je al zo lang onderweg bent! Achteraf ontvang je dan de factuur. Deze nieuwe badge is ook makkelijk voor motorrijders en campers en je kunt er ook bij een heleboel Franse, Spaanse, Portugese en Italiaanse parkeergarages mee parkeren.

Bip & Go App

Met de app kan je de kosten bijhouden, maar je kunt ook je route uitstippelen, elektrische laadpalen vinden en kijken waar de benzine het goedkoopste is.

Bip & Go Tolbadge App

Tolbadge Frankrijk en Spanje

De werking is eigenlijk hetzelfde voor particulieren als de tolbadge die je bij de ANWB koopt. Je betaalt een bedrag per maand als je de badge gebruikt, maar als je ‘m een lange tijd niet gebruikt dan moet je eenmalig administratiekosten betalen. Hij is wat lastiger aan te vragen; je moet het online doen en je kunt dus niet fysiek naar een ANWB winkel. De app is dan wel weer erg handig om meteen je facturen in te zien. Je hebt een abonnement voor als je maar heel sporadisch naar het zuiden rijdt, maar je kunt ook een abonnement afsluiten als je vaak naar je zonnige bestemming in Frankrijk, Spanje, Portugal of Italië rijdt.  Bestellen doe je hier (in het Nederlands). 

Heb je een vraag over de tolbadge of iets anders? Deel het met duizenden andere kampeerders op de Facebookpagina!

I love kamperen