Watermeloensalade met feta en munt
De ultieme campingsalade

Watermeloensalade met feta en munt

Fijn campinggerecht: Watermeloensalade!

Deze watermeloensalade met feta en munt is de ideale salade. Grote mensen én kinderen vinden ´m heerlijk. Hij is verfrissend, makkelijk en heeft maar vier ingrediënten. De zoete watermeloen, zoutige feta-kaas en de frisse munt zijn een fijne smaakcombi. Vier ingrediënten betekent geschikt voor op de camping, want dan houden we van makkelijk en snel! Een lekker frisse lunch of lekker voor bij de BBQ. 

Watermeloensalade

Wat heb je nodig voor de watermeloensalade

Een watermeloen
Een pakje feta
Flink wat takjes munt
Een komkommer
Peper en zout naar smaak.

Zo maak je ‘m!

Snijd de watermeloen in dunne plakken en snijdt er vervolgens blokjes van. Zet de watermeloen een tijdje in de koelkast, zodat ie lekker fris blijft. Heb je geen koelkast? Dan doe je er verstandig aan om de meloen als laatste te snijden en direct alles bij elkaar te gooien en op te eten 😉
Snijd de komkommer in kwartjes (of maak er met de dunschiller sliertjes van als je daar zin in hebt) en de feta in kleine blokjes. Snijd of scheur alvast de munt in wat kleine stukjes.
Doe de watermeloen, komkommer en feta bij elkaar in een schaal. Bestrooi met peper en zou naar smaak en strooi op het laatst de munt er overheen.
Je kunt de watermeloensalade eventueel wat ingewikkelder maken door balsamico, olijven of rode ui toe te voegen. Maar deze simpele variant is al om je vingers bij af te likken!

Eet smakelijk.

Watermeloensalade
Met rode ui, olijven en balsamico is-ie ook heerlijk!

Probeer ook eens dit pannenkoekenbeslag uit! In onze shop verkopen we ook het leuke Caravanity Kookboek, vol leuke recepten voor op de camping. En wil je meer weten over gasloos koken op de camping? Wij hebben er uitgebreid onderzoek naar gedaan 😉

I love kamperen