Header Caravan Salon 22
Grootste kampeerbeurs van Europa

Ons bezoek aan de Caravan Salon 2022

Caravan Salon 2022

Elk jaar is het voor ons vaste prik: eind augustus bezoeken we de CARAVAN SALON in Düsseldorf. In 2022 is deze kampeerbeurs van 27 augustus tot en met 4 september. Op vrijdag 26 augustus mochten we al naar binnen om onze lezers alvast een voorproefje te geven. Met bergen foto’s en nieuwe inspiratie kwamen we terug. Karin deelt graag haar ervaring met de CARAVAN SALON 2022! (En check zeker even onze CARAVAN SALON-stories bij de hoogtepunten op ons Instagram account!)

CARAVAN SALON 2022: 16 hallen kampeerplezier

CARAVAN SALON is de grootste kampeerbeurs van Europa en dit jaar, weer zonder coronamaatregelen, is de beurs weer groter opgezet. In 16 hallen kom je in totaal 736 exposanten tegen, dus de eerste tip: trek je wandelschoenen aan en neem de tijd, want er is veeeeel te zien! De CARAVAN SALON 2022 is onderverdeeld in een aantal onderdelen:

– Motorhomes and caravans 

– Travel & Nature

– Equipment & Outdoor

– Campervans

– Technology & Components

– Premium

Lichtgewicht

De campers, buscampers en caravans nemen de meeste hallen in. Alle grote merken zijn aanwezig, ook merken die je in Nederland niet zo vaak tegenkomt. Deze beurs is dus heel interessant als je een nieuw kampeermiddel zoekt. Tussen de caravans en campers zie je grote terrassen waar gelukkige kopers in gesprek zijn met de verkoper. Aan de bezette tafeltjes te zien kunnen we volgend jaar weer voldoende nieuwe bezitters verwelkomen 🙂 Ik ben zelf niet op zoek naar een nieuwe camper of caravan, maar vind het wel leuk om even te kijken welke vernieuwingen er zijn. Caravanproducenten spelen door hun materiaalkeuze steeds meer in op de ontwikkelingen die we zijn bij (elektrische) auto’s. Je ziet dus langzaam aan meer keuze in lichtere caravans. Ook de eerste volledig elektrische campers zijn er, al zal het bij de grote exemplaren nog even duren denk ik. Speciale vermelding voor de Hobby Beachy, die niet nieuw is, maar wel ontzettend leuk. Wannahave in ons team! 

Salon 2022 Hobby Beachy
Dit is de binnenkant van de Hobby Beachy. Een superleuke caravan, maar ook best geschikt als ons tweede (zomer)kantoor, toch? 😉
 ID BUzz camper
Uiteraard was de elektrische reïncarnatie van het Volkswagen T1 busje ook aanwezig. Deze heet de ID Buzz en is geheel elektrisch.

Joekels op de CARAVAN SALON 2022

De Premium hal blijft altijd leuk, campers in de grootte van vrachtwagens waar je ook gemakkelijk je Porsche in kunt stallen. Van de gemiddelde waarde van zo’n voertuig kun je tegenwoordig driekwart huis kopen, niet voor niks is dit de premium hal. Mooi om doorheen te struinen en weg te dromen. Waar zou je naartoe gaan als je zo’n wagen tot je beschikking had?

Concorde porsche
Het blijft fascinerend, deze joekels van campers. Maar of je er in Nederland mee op een minicamping terecht kunt…?

Nederlandse Kampeermerken

Ik vind zelf de Travel & Nature hal altijd het leukst. Hier vind je veel campings, leuke toeristische bestemmingen, tenten en vouwwagens én leuke kampeeraccessoires. Onze Nederlandse vrienden van Campooz en SVR stonden hier ook, evenals Holtkamper, Rebel Outdoor, Molecaten campings en bekende voortenten producenten. Hier doe je inspiratie op voor leuke nieuwe campings die je niet direct in Nederland tegenkomt en je kunt er gelijk shoppen voor kampeerproducten bij Berger, een grote Duitse kampeerwinkel. 

Caravan Salon 2022 Rebel Outdoor
De kampeerspullen van Rebel Outdoor zijn nét even anders en kunnen prima het hele jaar gebruikt worden. De Thermosflessen en bekers vind je bij ons in de shop!
Caravan Salon 2022 SVR
De vrienden van SVR waren ook van de partij. Duitse kampeerders gaan graag naar de Nederlandse boerencampings.

Handigheidjes en noviteitjes

De Technology & Components hal bevat heel veel techniek voor campers en caravans en is vooral interessant als je hier verstand van hebt óf een producent bent. Maar hier kwam ik bijvoorbeeld ook Drive Dressy tegen, waarmee je jouw (bus-)camper kunt voorzien van je eigen hoezen, zonneschermen en andere aankleding. In 40 designs, bijna jammer dat ik geen buscamper heb 🙂 

Drive Dressy
Camperstoel bekleding met een persoonlijke touch. Is gewoon een goed idee!

Een dagje uit naar de CARAVAN SALON

Ik bezoek de beurs elk jaar en altijd valt het me op hoe mensen van deze beurs echt een gezinsuitje maken. De hond gaat mee, de kinderen hebben van alles te doen en er lopen bezoekers van alle leeftijden. Op het  grote buitenterrein staan onder andere barbecues, curryworst standjes en biertaps. Je haalt iets lekkers en schuift aan bij de lange houten tafels. Voor je het weet ben je in gesprek met je buren en deel je campingtips!

Caravan Salon 2022 Eetplein buiten horeca
Overal kun je lekker zitten en genieten van het Duitse goede leven.

Nachtje tukken in je eigen kampeermiddel

Na een lange dag kun je op P1 gewoon blijven slapen, zeker makkelijk als je een camper hebt. Je bent niet de enige, zo’n 3500 voertuigen verblijven hier één nacht of langer. Echt een unieke en gezellige beleving! In het weekend gaan er zelfs gratis shuttlebussen naar de oude binnenstad van Düsseldorf, dus leuk om te gaan winkelen of op zoek te gaan naar de beste schnitzel van de stad. 

Caravan Salon 2022 Kleine off road caravan
Misschien kan je volgend jaar deze jongen wel achter je auto hangen 😉

Nog snel naar de CARAVAN SALON 2022?

Wil je dit jaar nog gaan? Dat kan tot en met zondag 4 september. De tickets zijn online verkrijgbaar, het handigste om deze van tevoren aan te schaffen. Heb je geen tijd meer, dit jaar? Plan de CARAVAN SALON 2023 dan alvast in je agenda! En kijk nog even naar onze eerdere bezoekjes aan de CARAVAN SALON. 

Caravan Salon 2022 De Waard
Ook tentliefhebbers komen aan hun trekken op de CARAVAN SALON 2022.
I love kamperen