Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Dagje naar de Caravansalon 2023

De Caravansalon 2023 is de grootste kampeerbeurs van Europa (en misschien wel van de wereld), dus daar moesten wij van I Love Kamperen wel eventjes naartoe afgelopen week! Hoewel we de highlights de hele tijd hebben bijgehouden op ons Instagram account, lees je hier nog even makkelijk de hoogtepunten van Caravansalon 2023 terug!

Caravansalon 2023: Op zoek naar kleur!

Zoals jullie misschien weten zijn wij altijd op zoek naar wat meer kleur op de camping, dus staan onze voelsprieten altijd afgesteld op een andere kleur dan grijs. Meestal is het een magere vondst, maar dit jaar hadden we iets meer geluk.

Caravansalon2023 kleur
Van minicaravans tot custom stoelhoezen voor de camper…
Meer kleur op de Caravansalon 2023
Die vrolijke kampeeraccessoires hang je aan het eind van de dag gewoon op in je gekleurde Eriba Touring 😉
Gekleurde kampeerspullen op de Caravansalon 2023
Van dit soort kleurtjes worden wij natuurlijk erg blij!

Het hefdak is hot!

Wat ons opviel was het grote aantal hefdakjes deze beurs. En niet alleen op camperbusjes, óók waren er caravans en campers met hele hefconstructies. Neem nou deze campers van Knaus. Deze zijn eigenlijk uit nood geboren omdat de leveringsproblemen van de gebruikelijke chasis nog steeds niet zijn opgelost. Daarom heeft Knaus besloten te werken met wat ze konden krijgen en een camper ontwikkeld die echt wel vernieuwend is!

Knaus Camper Van Hefdak Caravan Salon 2023
Dit hadden wij in ieder geval nog nooit gezien. In dertig seconden is je camper uitgeklapt en kan je gewoon rechtop staan en beginnen met kamperen.

E Power

Elektrisch rijden is allang geen nieuwtje meer, maar de kampeerwereld hobbelt er over het algemeen een beetje verdwaasd achteraan. Nu lijken er dan toch wat caravans te komen die lichter zijn (1100 kg maximaal toegstaan gewicht) en daarnaast ook duurzaam geproduceerd. Ook is gasloos kamperen een duidelijke trend. Onder de noemer E-power zijn er flink wat elektrische caravans te bekijken. Koken op je inductiekookplaat, de boiler wordt elektrisch verwarmd en de kachel werkt ook niet meer op gas.

E Power gasloze caravan
Gasloos is een trend te noemen, dus dat betekent dissels zonder gasaansluiting!

Overigens hebben we in Dusseldorf héél weinig elektrische campers of camperbusjes gezien. Die worden over het algemeen snel te zwaar, dus we hopen daar volgend jaar meer innovatie in te zien.

Daktenten

Daktent kamperen is razend populair. Waren een aantal jaar geleden de drie aanwezige daktenten op de beurs nog een échte bezienswaardigheid, staan er nu hallen vol mee. Daktenten voor 2 personen, maar ook voor vier personen. Opblaasbaar of niet. Simpel of met hele luifels voor een complete vakantie. De stijgende populariteit schijnt onder andere te komen door de groei van het aantal elektrische auto’s. Daarom waren er volop accessoires om het kamperen met je auto nog comfortabeler te maken.

Daktenten op de Caravansalon 2023
Heeeeel veel daktenten. Kan je zelfs weer met je Trabant op vakantie 🙂
Daktenten op elektrische auto's
Met de elektrische bolide kamperen in de daktent en een minikeukentje in de achterbak!

Vaste prik op de Caravansalon 2023: Mega campers

In Nederland zie je ze niet zo vaak rijden maar in andere Europese landen zijn deze gigacampers echt wel populair. In de beurshallen waar deze joekels staan opgesteld lijkt het wel alsof je bij de juwelier bent belandt. Alles straalt geld uit! En hoewel je vaak niet écht binnen mag kijken in deze campers van meer dan een half miljoen, blinkt de binnenkant je door de ramen uitnodigend tegemoet. Het is vooral heerlijk om naar te kijken en te zien welke auto er nu weer uit de ‘garage’ komt zetten. 😉

Concorde grote campers auto in camper camper met garage
Het is toch net alsof je bij de juwelier bent? En in die grote knaller rechts, kan een hele Audi!

Pump up the tent!

Een opblaastent is niets nieuws, maar een RONDE opblaasbare voortent hadden we nog nooit gezien. Ook bij daktenten en vouwwagens wordt gebruik gemaakt van deze techniek en dit lijkt een beetje de good-old stok te verdringen.

Opblaastent Caravansalon 2023
Een ronde, opblaasbare voortent. Die hebben we nog niet gezien op de Nederlandse campings! Zou het iets voor jou zijn?

Uitschuiven

Er is de afgelopen jaren veel belangstelling voor zelfbouw van camperbusjes, dus daar was ook weer veel te zien en te voelen. Veel mooie systemen om in en uit je camperbus te schrijven. Maar het in en uitschuiven beperkte zich dit jaar niet alleen tot deze doe-het-zelf-hal. Ook bij de gevestigde merken waren er veel uitschuifelementen te zien. Ingeklapt ideaal voor onderweg. Eenmaal op de plaats van bestemming even uitschuiven en je hebt zeeën van ruimte!

Uitschuiven zelfbouw campers caravansalon 2023 buscamper
Als je op zoek bent naar zelfbouw systemen voor je camperbusje zijn kampeerbeurzen de ideale plek om je te oriënteren. En je ziet: uitschuif-elementen worden toegepast in alle prijsklassen.
Beauer 3x caravan uitschuif caravansalon 2023
Je hebt altijd baas boven baas. Bij deze Beauer 3X caravan schuiven de zijkanten in de binnenkant en ga je op pad met een schattig rond bolletje.

Kampeermiddelen als kantoor

Wij hebben al jaren een oogje op de Hobby Beachy als rijdend kantoor voor I Love Kamperen, maar ze heeft nu concurrentie gekregen. Veel mensen werken remote over de hele wereld, dus waarom zouden we niet eens een camper of caravan maken die bijzonder geschikt is om in te werken. Het zijn beiden nog prototypes, die zijn ontwikkeld om dat vrijheid voor mensen betekent dat je overal moet kunnen werken. Kunnen wij ons uiteraard goed voorstellen. In de Alpine Cross Cabin Concept Van, kan je alles doen wat je in een normale camperbus ook kan, maar je kunt er ook twee afgesloten kantoorruimtes van maken. Caravanmerk Fendt stond op de beurs met een zogenaamde ‘studie’ van de ‘Adfendture’ een caravan waar je in kunt werken. Compleet met een bureau, tweede scherm, podcastmicrofoon, verzin het maar. Wij testen ‘m met liefde uit, Fendt 😉

Kantoor op de camping werken in een caravan Frendt
Links de Alpine Cross Cabin Concept Van, rechts de ‘adventure’ concept caravan van Fendt.

Duitse Gemutlichheit op de CaravanSalon 2023

We hebben veel leuke nieuwe dingen gezien op de Caravansalon 2023! Jij kunt er zelf nog heen tot en met zondag 3 september!
Waar we in Nederland echt nog wat van kunnen leren is de gezellige horeca op de Caravansalon. Bratworsten, pullen bier en dan gezellig aan lange biertafels. om even uit te puffen van al die 16 hallen kampeerinspiratie. We zijn benieuwd wat we op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht aantreffen in Oktober. 1 ding is zeker: Wij zijn er bij dus dat is in ieder geval al gezellig 😉

Caravan Salon Horeca

I love kamperen