Vouwwagens populair
700.000 kampeermiddelen in Nederland

En 100.000 daarvan zijn vouwwagens!

Voor het eerst meer dan 700.000 kampeermiddelen in Nederland!

Feest! Want volgens cijfers van brancheorganisatie Kampeer en Caravan Industrie (KCI) zijn er dit jaar voor het eerst meer dan 700.000 kampeermiddelen in Nederland. Het gaat dan om caravans, campers en vouwwagens! En het bijzondere is: de stijgende verkoop van vouwwagens is daar de oorzaak van!

Vouwwagenverkoop blijft stijgen

In tegenstelling tot de verkoopcijfers van nieuwe caravans en campers vlogen vouwwagens afgelopen jaar als warme broodjes over de toonbank! In 2022 is er flink geplust in vergelijking met 2021. Er zijn 21 procent méér vouwwagens verkocht! En laten we het nog even wat breder trekken: Ten opzichte van pre-coronajaar 2019 lag de verkoop vorig jaar maar liefst 64 procent hoger.

700.000 kampeermiddelen opgezette vouwwagen meisje in bos

Ruim 3000 nieuwe vouwwagens in Nederland.

De vouwwagen -of beter: ‘tenttrailer’, zoals de meeste moderne varianten tegenwoordig worden genoemd- is al een hele tijd aan een ware revival bezig. Fabrikanten zijn afgelopen jaar in veel mindere mate gehinderd door leveringsproblemen voor onderdelen, laat staan door tekorten aan computerchips. Voor camper- en caravanproducenten betekende dit dat er op de Nederlandse markt in 2022 fors minder kon worden afgeleverd dan het jaar ervoor. Daarentegen vonden bijna 3.200 nieuwe vouwwagens hun weg naar Nederlandse kampeerders (tegen zo’n 2.600 in 2021 en minder dan 2.000 vouwwagens in 2019). Campooz, Cabanon en Jamet zijn de populairste merken in 2022.

700.000 kampeermiddelen, maar Meer dan 100.000 vouwwagens

Inmiddels telt ons land volgens de experts van KCI in totaal meer dan 100.000 vouwwagens, terwijl er ook 420.000 caravans zijn en ruim 180.000 kampeerauto’s. Daarmee passeren we voor het eerst de grens van 700.000 kampeermiddelen in Nederland. En dat juichen wij bij I Love Kamperen alleen maar toe!

Handig achter de elektrische auto

KCI-voorzitter Leo Diepemaat begrijpt de vouwwagenkopers helemaal: “Sowieso is een tenttrailer compact, superlicht en daardoor eenvoudig te trekken achter vrijwel elke auto. Elektrische en hybride auto’s zijn langzaamaan de standaard, maar veel daarvan mogen maar weinig gewicht trekken. De tenttrailer is dan dus de ideale oplossing. Er wordt ook maar weinig extra luchtweerstand veroorzaakt, dus het energieverbruik blijft ook binnen de perken.”

700.000 kampeermiddelen vouwwagen tenttrailer achter auto langs kust zee

Een vouwwagen zet je tegenwoordig makkelijk op

Gehannes met een vouwwagen behoort bovendien echt tot het verleden: “Tegenwoordig zijn tenttrailers van alle gemakken voorzien en ze staan vaak al binnen een paar minuten. Vervolgens heb je eigenlijk alle voordelen die je ook van een caravan of een camper hebt. En als je eenmaal hebt gekampeerd, zoals zovelen tijdens corona hebben ontdekt of herontdekt, dan wil je niet meer anders”, aldus Diepemaat.

Vouwwagens zijn hip

Bij I Love Kamperen wisten wij natuurlijk al dat vouwwagens hip zijn 😉 Wij krijgen dagelijks het verzoek voor leuke vouwwagenproducten in onze webshop. Daar hebben we naar geluisterd en een klein beginnetje gemaakt. Al die 100.000 vouwwagenbezitters kunnen namelijk deze leuke emaille mok aan hun kampeerinboedel toevoegen 😉

700.000 kampeermiddelen vouwwagenmok mok met vouwwagen
Deze mok mag natuurlijk niet ontbreken in die 100.000 vouwwagens in Nederland!
I love kamperen