Caravansalon 2022 logo
Giga kampeerbeurs: Caravansalon 2022

Kampeerinspiratie in Düsseldorf

Caravansalon 2022: vooruitblik

Kampeersfeer, op zoek naar een nieuw kampeermiddel, een nieuwe camping ontdekken of de nieuwste snufjes: dat kan op CARAVAN SALON 2022! In Düsseldorf vind je jaarlijks de grootste kampeerbeurs van heel Europa op 26 augustus tot en met 4 september 2022.  We bezoeken deze beurs al jaren en komen elk jaar enthousiast terug. Dit jaar is de beurs nog groter met drie extra hallen en veel aandacht voor campings en mooie kampeerbestemmingen. Wat ons betreft een aanrader en we vertellen je waarom CARAVAN SALON 2022 leuk is om te bezoeken.

Caravansalon 2022

Waarom CARAVAN SALON 2022 bezoeken:

  • Grootste kampeerbeurs met 16 hallen en 600 exposanten
  • Bijna alle merken caravans en campers zijn vertegenwoordigd, ideaal als je een nieuwe caravan op camper zoekt
  • Veel campings en toerismeregio’s zijn aanwezig
  • Lekker ter plaatse kampeerspullen shoppen
  • Door de vele shows, buitenevents en foodtrucks echt een dagje uit
  • Overnachten met camper of caravan naast het beursgebouw is een feestje op zich
  • Makkelijk te combineren met een bezoek aan het oude centrum van Düsseldorf

Maak er een minivakantie van

Eind augustus is het vaste prik voor ons: even de grens over voor twee dagen kampeersfeer. Vanuit Noord-Holland zijn we in iets meer dan twee uur rijden al in Düsseldorf en meestal maken we er een uitje van door een nachtje te blijven slapen. Bij aankomst in de stad zie je al dat dit een enorm festijn is: er blijven jaarlijks duizenden kampeerders overnachten op de tijdelijke ‘camping’ naast de beurshallen. Ook ver na sluitingstijd van de beurs is het hier nog gezellig 😊

Check de website van CARAVAN SALON

 

Tenten en bockwurst 

Met 16 hallen, 600 exposanten en zo’n 180.000 (in 2021) tot 268.000 (in 2019) bezoekers over 10 dagen is CARAVAN SALON al jaren de grootste kampeerbeurs van Europa. Door het enorme aanbod is het een echte kampeerbeleving. Een beurs is in Duitsland echt een dagje uit voor het hele gezin. Je ziet op Duitse beurzen meer mensen die echt voor het amusement komen en er gerust meerdere dagen samen op uit trekken. Alle hallen komen uit op een grote centrale buitenruimte die vol staat met foodtrucks, enorme barbecues en -op zn Duits- lange tafels met bier, bockwurst en gezellige kampeerburen. Aanschuiven maar! De kinderen en zelfs de hond gaan hier gewoon gezellig mee. 

Alle kampeermiddelen en -merken zijn natuurlijk aanwezig: van caravans en campers tot vouwwagens en daktenten en alles er tussenin. Daarnaast zijn er veel technische accessoires, outdoorkleding, kampeeraccessoires en nieuwe leuke ontdekkingen van kampeerproducten die je nog nooit eerder zag. 

Caravansalon 2022 caravan

Héél veel kampeermerken & Nederlandssprekende adviseurs

Het handige is dat bijna alle merken voor kampeermiddelen in Düsseldorf aanwezig zijn. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw kampeermiddel is dit ideaal, omdat je in korte tijd alle modellen kunt vergelijken en zelf kunt ervaren. Ook minder bekende merken of merken die in Nederland nog niet aanwezig zijn, kom je hier wél tegen. Zeker bij de grootste merken kun je wel spreken met Nederlandstalige verkopers. Dit zijn verkopers van Nederlandse dealers, mocht je besluiten om bijvoorbeeld een caravan te bestellen, zullen zij deze vanuit Nederland ook afleveren. Daarnaast zijn er ook echt oer-Hollandse merken aanwezig zoals Campooz en Holtkamper. 

Caravansalon 2022 caravan

Nieuwe campings en regio’s ontdekken

Op de CARAVAN SALON 2022 wordt er nog meer aandacht besteed aan het aanbod van campings en regio’s en zijn er hallen toegevoegd. Onder de noemer Travel and Nature zijn hier campings en toerismeregio’s samengebracht. Dus: waar zullen we dit jaar eens heen gaan? Dit vinden we meestal het leukste gedeelte van de beurs, omdat je dan echt zin krijgt om op avontuur te gaan. We hebben hier eerder kennisgemaakt met campings en campingeigenaren die we in Nederland nog niet waren tegengekomen. Heb je bijvoorbeeld zin om een rondrit door Oostenrijk, Duitsland, Zweden of Slovenië te maken? Grote kans dat je hier mensen treft die lokaal bekend zijn en je perfect de mooie plekken kunnen wijzen. 

Caravansalon wegwijzer bord

SVR op de CARAVAN SALON 2022

Ook onze partner SVR is dit jaar – voor het eerst – op de beurs te vinden. Zij presenteren zich met het aanbod van 2000 kleinschalige campings in Nederland en de rest van Europa. Bezoek de stand in hal 3 en maak kennis met de medewerkers! Zij zijn aanwezig om te helpen met campingtips (ze weten de mooiste plekjes aan te wijzen) en op bepaalde dagen zijn er ook campingeigenaren op de stand aanwezig. 

SHows vol kampeer-inspiratie

Het is tijdens de beurs ook altijd leuk om een paar shows en presentaties mee te pakken. Experts op het gebied van allerlei kampeeronderwerpen vertellen dan meer over reisbestemmingen, manieren van kamperen of innovaties.

Tip: download de Caravansalon app. Hierin wordt het hele programma vermeld en kun je pushberichten instellen als er een presentatie gaat beginnen die voor jou interessant is. 

Caravansalon 2022 auto in camper

Beginnende kampeerders

Voor startende kampeerders is de Starterswelt dit jaar weer wat uitgebreid. Daar kun je onafhankelijke informatie vinden voor als je net begint: welk kampeermiddel past bij mij, wat neem ik mee en waar ga ik naartoe? 

Shop je kampeergear

Op de beurs kun je héél goed shoppen, je bent niet de enige die na een beursdag met volle tassen naar de parkeerplaats sjouwt 😊 Er zijn enkele grote kampeerwinkels met leuke producten, maar ook kleinere standjes met winkelaanbod. 

Leuke producten op kampeerbeurs

Overnachten bij de Caravan salon 2022

Misschien wel het meest bijzondere van deze beurs: duizenden mensen blijven overnachten op een enorme tijdelijke camping naast het beursterrein. Een groot parkeerterrein is geschikt gemaakt om te verblijven met camper of caravan en ter plekke is er altijd weer een gezellige sfeer, óók als de beursdag er allang op zit. Doordat de beurs zo groot is, gaan veel mensen meerdere dagen of zelfs een week naar Düsseldorf en maken er echt een uitje van. Dus neem je barbecuetje en wijnglazen mee!

Voor het overnachten bij de beurs met camper of caravan heb je een apart ticket nodig. Deze kun je vooraf reserveren in de ticketshop

Buiten uitrusten van de caravansalon

Dagje Düsseldorf?

Vanaf het beursterrein is er een snelle verbinding met de ‘Altstadt’, het historische centrum van Düsseldorf. Leuk om lekker een terrasje te pakken, te winkelen of een van de vele culturele bestemmingen te bezoeken. Echt een gezellig centrum, zeker in de weekenden kan het er druk zijn. 

Toegangsprijzen Caravan salon 2022

De tickets voor de Caravansalon bestel je vooraf handig online. Dit zijn de toegangsprijzen voor 2022:

Dagkaart volwassenen

Tijdens het weekend: 18 euro per dag (check de opties voor combinatiekorting)
Op werkdagen: 16 euro

Dagkaart kinderen 6 tot 12 jaar

Tijdens het weekend: 8 euro per dag
Op werkdagen: 6 euro per dag

Tickets voor de beurs en/of het kampeerterrein bestel je hier

CARAVAN SALON 2022

Datum: 27-8 tot en met 4 september
Openingstijden: dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: Düsseldorf Messe, Stockumer Kirchstrasse 61, 40474 Düsseldorf

Caravansalon plattegrond

 

Meer lezen over de CARAVAN SALON? Kijk dan even op de verzamelpagina met alle blogs over dit onderwerp!

I love kamperen