camping knaus hennesee
Het land van duizend bergen

Bij camping Knaus Hennesee

Diep doorademen in het land van duizend bergen

Zwemmen, roeien, zeilen, vissen, zwemmen of een tochtje met een rondvaartboot: geniet van het schitterende decor van de Sauerlandse Hennesee. Volop waterpret, zon, zee, stranden, heuvels en Biergarten in ‘het land van de duizend bergen!’ 

Of u nu verkoeling zoekt op een warme zomerdag of wilt roeien op het meer: de Hennesee biedt volop waterpret voor iedereen. Dit natuurlijke stuwmeer in de Berghauser baai – circa 300 meter hoog – vormt het hele jaar door een fijne uitvalsbasis voor sportieve vakantiegangers. Het bergmeer leent zich perfect voor een verkoelende duik, sightseeing, wandelen, fietsen en het opsnuiven van cultuur. Van metershoge uitkijktorens tot attractieparken en belevingspaden: volop vermaak voor jong en oud!

Op zoek naar een leuke camping in deze omgeving? Bekijk dan hier camping Knaus Hennesee. 

Waterpret aan de Hennesee
Uitgestrekte bossen, imposante bergen en een schitterend groen oeverlandschap: ontdek de mooiste plekken vanaf het water tijdens een rondvaart! Stap aan boord van een prachtig gerestaureerd passagiersschip – de MS Hennesee – en laat u in alle rust naar Mielinghausen brengen. Hier is het aan de recreatieplas heerlijk vertoeven: neem een frisse duik in het meer of strijk met uw handdoek neer op het zandstrand. Of dompel u onder in de meest verrassende watersporten en ga heerlijk kajakken of SUPPEN nabij de Berghauser Burcht kajakken.  

SinnePfad

Families die van een stevige wandeling houden, wagen zich aan het gloednieuwe SinnePfad (zintuigenpad), waar kinderen op speelse wijze met de natuur kennismaken. Onderweg passeren ze tien educatieve doe-stations waar alle zintuigen aan bod komen: van een heus insectenhotel tot ‘De Tolbrug’ en ‘Het Schip.’

Een leuk vervolg van deze gezinswandeling is ‘Xavers Ranch.’ Op deze  kinderboerderij vermaken kids zich met schapen, mini-shetlanders, geiten en lama’s en klimmen, klauteren en ravotten ze heerlijk in de speeltuin, terwijl u bijkomt in de Biergarten. Ter afsluiting van de dag kan u een potje schaken of minigolfen bij de Minigolfbaan in Eversberg, met een prachtig uitzicht op de bergen. Een leuk en sportief uitje voor het hele gezin!

camping knaus hennesee

Himmelstreppe

Een absolute must see is de Himmelstreppe, op het hoogste punt van het Arnsberg-bospark. Een baken in het landschap: 581 meter hoog en een hele bijzondere trap met 333 treden. Eenmaal boven is het uitzicht op de Hennesee, de Hennedam en de stad Meschede grandioos. En ook in de avonduren is het panorama – door de verlichte treden van de Hemeltrap – overweldigend betoverend. Sitebezoekers van Tripadvisor zijn laaiend enthousiast. ,,Vooral ’s avonds met de sfeerverlichting is de Hemeltrap een verrassing!” aldus een bezoeker. Bijzonder: de verlichte Hemeltrap maakt deel uit van de twee kilometer lange Henne-Boulevard, die Hennesee en de binnenstad van Meschede verbindt.

Of beklim de 35-meter hoge Lörmecke-Turm. Eenmaal de top bereikt, geniet u van een schitterend uitzicht over het Hochsauerland.

Freizeitpark FORT FUN & Karl-May Festival
Zoekt u een leuk dagje uit met hele gezin? Van achtbanen tot een gigantisch reuzenrad, waterattracties en de langste rodelbaan van Europa: kinderattractiepark Freizeitpark FORT FUN heeft het allemaal. Het park in de heuvels van het Sauerland is als een Wild-West-stadje ingericht en biedt vermaak voor iedereen! Hoewel bezoekers op Tripadvisor de entreeprijzen van het park duur vinden, zijn er nauwelijks wachtrijen. De Wild Eagle is één van de topattracties: zweef als een adelaar met meer dan 80 km per uur hoog boven de bomen!

‘s Zomers en in het voorjaar vinden in het Sauerland allerlei leuke culturele feesten plaats. Zo ook de Karl-May-spelen in Elspe. Hier komt indiaan Winnetou ‘tot leven’ met cowboys, stoomtreinen, stuntmannen én paarden. Het podium staat middenin de natuur en is voorzien van goede akoestiek: even waant u zich in het Wilde Westen…

Meschede & Eversberg

Nabij Meschede – een duizend jaar oud dorp in het dal van de Ruhr- vindt u prachtige historische gebouwen als Schloss Laer, de abdij van Köningsmunster, heuvels en authentieke vakwerkhuizen. Bijzonder: Abdij Köningsmünster aan de Klosterberg, het woonhuis van de monniken van de Benedictijnen. Hier eet u mee met monniken (!) of slaat u zelfgemaakte monnikendelicatessen in bij het nabijgelegen kloosterwinkeltje. Tot slot ontdekt u in het schilderachtige Eversberg – in 1981 verkozen tot het mooiste Duitse dorp – de mooiste traditionele Sauerlandse vakwerkarchitectuur. Ga hier naar de uitkijktoren van de burchtruïne om van een adembenemend uitzicht te genieten!

Dit is een gastblog, geschreven door Mathilde Hartholt voor Rent-a-Tent. 

I love kamperen