Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Bij de Coen en Sander Show

Vanmiddag werd ik live geïnterviewd door Coen en Sander op Radio 538! Want de tent is weer helemaal terug van weggeweest, zo lazen zij in het AD. Coen en Sander vinden kamperen maar gedoe..met je wc-rol onder je arm over de camping en dat geknoei met het opzetten van die tent…. Dus belden ze mij met de vraag: wat is er nou eigenlijk leuk aan kamperen?! Ik heb ze meegenomen in een aantal kampeertrends. Waar had ik het over?

En dat op een doodnormale woensdag!
En dat op een doodnormale woensdag!

Je kunt het item hier terugkijken en luisteren! (ergens halverwege stopt het, de rest volgt vast nog. Toch?)
(en kijk nou wat een leuk beeld op de 538 site)

Daar sta ik dan.
Daar sta ik dan.

Glamping
Met je wcrol over de camping hoeft bij de meeste campings allang niet meer. Bij glamping (glamourous camping) heb je soms zelfs eigen sanitair, er staan boxsprings klaar zodat je lekker kunt slapen, een bubbelbad naast de tent, er kan voor je gekookt worden en je hebt alle ruimte. Maak het zo mooi als je zelf wilt! Met deze vorm van kamperen heb je dus wel de campingervaring, maar niet het ‘gedoe’.

glamping nederland
Glamping!

Bamping
Als je dat vooral niet wil, kun je ook heel minimalistisch kamperen. Back to basics: bamping! Pak een natuurterrein, zet je tentje op en kook op 1 pitje. Weg van de drukte, geen afleiding en genieten van de natuur.

Urban camping
Je tent opzetten in de stad: urban camping. Ik deed het al eerder en er zijn steeds meer initiatieven om bij de stad (al dan niet tijdelijke) kampeerplekken te maken.

urban camping
Urban camping in Genua

Champing
Wil je echt eens op een heel exclusieve plek kamperen, probeer dan eens champing: kamperen in een kerk! Je leest er hier meer over. Ik ken nog geen Nederlandse initiatieven op dit gebied, maar dat lijkt me toch eens leuk!

Kleine caravans
Sander verbaast zich over de kleine caravannetjes-trend. Daar kun je toch niet in slapen?! Vaak kun je er juist wel in slapen maar verder weinig anders. Koken, krantje lezen en relaxen doe je dan dus buiten. En veel ‘kleintjes’ worden prachtig opgeknapt door heel creatieve mensen. Zo hebben deze een tweede (of inmiddels zevende) leven en kun je vrij voordelig een eigen caravan aanschaffen. Ik wil ook een kleine caravan!

Mini caravan
Mini caravan

Kamperen kun je doen op de manier die bij jou past en je geniet altijd van de buitenlucht en ruimte. En wat ik ook vertelde: je kunt met kamperen lang van het seizoen genieten: in voor- en naseizoen zijn er zoveel mooie dingen te doen op de vele leuke campings die Nederland rijk is. Aankoppelen en gaan!

Lieve Coen en Sander, bedankt dat jullie me belden, ik vond het ontzettend leuk!
Coen en Sander kamperen

I love kamperen