Caravan Salon 2023
CARAVAN SALON 2023

Gigantisch veel kampeerinspiratie in Düsseldorf

CARAVAN SALON 2023 – de plek voor kampeerlovers

Ben je op zoek naar een heleboel kampeerinspiratie onder één dak, breng dan een bezoek aan de CARAVAN SALON 2023 in Düsseldorf. Van 25 augustus tot en met 3 september 2023 kunnen kampeerfans van over de hele wereld uitkijken naar een breed scala aan producten op het gebied  van campers, caravans, kampeerwagens en accessoires. Maar je kunt er ook prima ideeën op doen voor je volgende vakantiebestemming. Net als vorig jaar, worden in zestien (!) beurshallen en op het buitenterrein ’s werelds grootste kampeer-aanbod  gepresenteerd.  Neem je wandelschoenen maar mee! 

CARAVAN SALON 2023

Tien dagen lang staat Düsseldorf in het teken van kamperen. Nouja, de Messe (een heel groot conferentiecentrum) dan. CARAVAN SALON 2023 is de grootste kampeerbeurs bij ons in de wijde omtrek, dus als je nieuwe merken, modellen en innovaties wilt ontdekken, dan is het een goed idee om eens te gaan kijken. Eind augustus zullen in Düsseldorf meer dan 700 exposanten vertegenwoordigd zijn, die op hun beurt de nieuwste snufjes en hun mooiste producten laten zien. Het gaat van tenten tot luxe mobiele woningen en alles wat daar tussen zit. Check hier de lijst van exposanten

CARAVAN SALON 2023

StarterWorld in hal 7 

Kamperen blijft een populaire manier van vakantievieren en het aantal mensen dat begint met kamperen stijgt ieder jaar. Voor deze nieuwkomers heeft de CARAVAN SALON met de StarterWelt  (hal 7 / direct bij Ingang Noord) een adviescentrum ingericht. In het  informatiecentrum van de StarterWelt geven experts praktische tips voor verschillende typen voertuigen, reisroutes of de keuze voor campingstaplaatsen. Uiteraard staan ze ook klaar om specifieke vragen te beantwoorden en persoonlijke advies te bieden. Bovendien is er een interessant programma met diverse kampeer-thema’s. 

CARAVAN SALON 2023

Doe-het-zelf-bouwen

Vorig jaar was er voor het eerst een speciale ‘Abenteuer Selbstausbau’ (Doe-Het-Zelf-Bouw-Avontuur) afdeling op de beurs. Dit jaar zal op de CARAVAN SALON 2023 dit paradijs voor (camper) doe-het-zelvers aanzienlijk uitgebreid worden. Met dagelijkse lezingen voor beginners, gevorderden en professionele bouwers over bijvoorbeeld energievoorziening, materiaalgebruik, verwarming en koken, wonen en timmerwerk, ramen en luiken, isolatie en indelingsplanning. Natuurlijk zijn er ook veel aanbieders van accessoires, technische uitrusting en onderdelen op de CARAVAN SALON 2023 te vinden.

Slapen op CARAVAN SALON 2023

Eventjes naar Düsseldorf voor een kampeerbeurs, dat is natuurlijk wél een stukje rijden. Gelukkig er de mogelijkheid om te blijven slapen met je eigen kampeermiddel. Maak je er gelijk een minivakantie van! Tijdens CARAVAN SALON 2023 wordt parkeerplaats P1 namelijk omgetoverd tot het Caravan Center: 3.500 staplaatsen met en zonder voorzieningen! Misschien wel de grootste camping van Europa 😉
Het Caravan Center is na sluitingstijd van de beurs dé ontmoetingsplaats voor de bezoekers, exposanten en pers. Met een groot event- en  cateringgedeelte en ’s avonds een muziekprogramma. En als je de beroemde Altstadt van Düsseldorf wil verkennen, kan je gebruikmaken van een gratis pendelbus. Staanplaatsen voor het Caravan Center kan je boeken via de Ticketshop van de CARAVAN SALON 2023 (en dit kan alleen als je ook de beurs bezoekt). 

CARAVAN SALON 2023

Reisinspiratie in de Kino

Ben je toe aan wat inspiratie op het gebied van bijzondere bestemmingen. In het TraumtourenKino worden de bezoekers meegenomen op een reis naar spannende caravanbestemmingen zoals Noorwegen, het Arabisch Schiereiland en Zuid-Amerika.
Maar er is meer om bij weg te dromen op CARAVAN SALON 2023.
Bij de European Outdoor Film Tour (EOFT) kunnen bezoekers spectaculaire outdoor en avonturenfilms kijken. Even lekker uitrusten van het rondhobbelen op de beurs met prachtige beelden van rotsklimmers, kajakkers, paragliders, skiërs en nog veel meer.  

E-bike parcours in hal 15 

Kamperen en fietsen, dat hoort voor veel mensen toch wel bij elkaar. En dus is er op CARAVAN SALON 2023 op het buitenterrein voor hal 15 en groot E-bike parcours. Daar kunnen bezoekers naar hartenlust e-bikes, elektrische scooters en eco movers uit proberen. 

Kinderen mee naar de CARAVAN SALON 2023

Ben je kampeerder én heb je ook nog een stelletje kinderen. Geen nood, je hoeft niet persé oppas te regelen, want er is op de CARAVAN SALON 2023 ook veel te doen voor kids. Er is ook een soort speurtocht waar kinderen op verschillende posten spannende opdrachten kunnen oplossen. Van een behendigheidsspel tot een natuurquiz of een zoekspel. Kinderen kunnen zich inschrijven bij de stand van het “Deutscher Wanderverband” en een prijsje ophalen als ze de opdrachten hebben gedaan. Op het buitenterrein zijn ook verschillende speel- en klimtoestellen te vinden.

Kinderen spelen op het buitenterrein van Messe DUSSELDORF

Tickets CARAVAN SALON 2023

Tickets voor de CARAVAN SALON 2023 zijn alleen online te koop. Net als een toegangsbewijs voor het Caravan Center om een nachtje te kunnen blijven slapen. In het weekend zijn de kaartjes wat duurder dan door de week. Uiteraard gaan wij ook een kijkje nemen zodat we jullie weer alles kunnen vertellen over alle nieuwtjes op kampeergebied. Hier lees je het verslag van de CARAVAN SALON 2022!

I love kamperen