Second Tent Event
Koop of verkoop een tent op het Second Tent Event

Duurzaam en leuke vakantievoorpret!

Second Tent Event: Tenten kopen en verkopen!

Zet het Second Tent Event op zondag 21 april absoluut in je agenda als je op zoek bent naar een tent, of er juist eentje hebt liggen die je graag wilt verkopen! Het Second Tent Event is een eendaagse camping waar kampeerders tweedehands tenten kunnen kopen én verkopen. Ideaal voor beginnende kampeerders om een tent te scoren en natuurlijk een heel mooi duurzaam initiatief voor al die tenten (en dit jaar ook vouwwagens) die in de garage staan te verstoffen! Wij vinden het een top-idee!

Second Tent Event: wat is dat?

Op zondag 21 april vindt de tweede editie van het Second Tent Event plaats op recreatieterrein het Doornse Gat in Doorn. Lekker in het midden van het land. Op deze pop-up camping zetten verkopers hun tent op en bieden deze te koop aan. Zo-goed-als-nieuwe familietenten, retro seventies exemplaren, tunneltenten, tenten voor backpacking… alle tenten zijn welkom. Dit jaar zijn ook vouwwagens welkom. En als je geen tent of vouwwagen te koop hebt maar er juist één zoekt, is de ideale match hier snel gevonden.

Second Tent Event
Tijdens het Second Tent Event kan je ook lekker chillen in festivalsferen!

Een tweede kans voor tenten

Er liggen ongelofelijk veel ongebruikte tenten op zolder. Zonde toch? Dat vinden ook kampeerders en initiatiefnemers Eva, Esther en Petra. Online een tent verkopen kost moeite (opzetten, fotograferen, tekst maken, gedetailleerde vragen beantwoorden). Kopers willen hun nieuwe tweedehands tent juist met eigen ogen zien, voelen en – niet onbelangrijk – ruiken. Mocht die tent met veel gedoe toch op Marktplaats belanden, dan is het voor de kopers lastig om zomaar een tent aan te schaffen. Dat moet beter, zo vinden de initiatiefnemers. “Wij willen het maken van duurzame keuzes binnen de kampeerbranche stimuleren. De (ver)koop van tweedehands tenten en tentreparaties zijn hier een geweldig middel voor. We willen bezoekers laten inzien dat hun kampeerspullen niet in wegwerpartikelen veranderen zodra zij ze niet meer nodig hebben. Én dat een tent verkopen simpel en leuk kan zijn.”

Duurzaamheidprijs voor Second tent event

En die duurzame insteek werd afgelopen jaar direct beloond met de Duurzame KampeerAwards 2023 voor Meest Duurzame Innovatieconcept! Volgens de jury is het Second Tent Event een praktische vorm van circulariteit en dan ook nog tijdens een leuk en gezellig festivalconcept waarbij een grote doelgroep wordt bereikt.

Een tent of vouwwagen kiezen

Afgezien van dat dit Second Tent Event een slim duurzaam initiatief is, is het natuurlijk ook heel belangrijk om een tent of vouwwagen te ervaren. Helemaal als je beginnend kampeerder bent. Je wil er even in staan: plakken je haren niet statisch aan het plafond? Of liggen: pas je er wel helemaal in en is de binnentent donker genoeg voor je? Ook kan je de ritsen, horren, scheerlijnen en nog veel meer gewoon op je gemak inspecteren. Een beetje een kwaliteitstent kan een flink aantal jaar mee, dus tweedehands kan over het algemeen prima. En omdat het geen nieuwe tent is ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit.

Check hier de aftermovie van vorig jaar!

Second Tent Event: kampeervoorpret

Tijdens het Second Tent Event zetten de verkopers hun tenten en vouwwagens midden in de natuur op. Het veld is omringd door wandelpaden, een avontuurlijke zandheuvel, verschillende speelvoorzieningen en picknickbanken. Er staan foodtrucks met eten en drinken, er wordt een vuurtje aangestoken voor het roosteren van marshmallows, er zijn workshops en er is muziek. Een leuke plek voor gezellig kampeervoorpret, wat ons betreft!

Je second tent verkopen

Voor bezoekers is het event gratis. Als je je tent wilt verkopen vraagt de organisatie van het event een bijdrage van €19,50 per tent. Je mag voor dat bedrag met de hele familie of vriendengroep je tent komen opzetten (en je krijgt koffie!). Het opzetten doe je tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Bezoekers zijn tussen 11.00 uur en 17.00 uur welkom voor een kopje koffie, lekker eten én natuurlijk voor het vinden van de ideale tent voor de volgende kampeervakantie.

Reserveren doe je via www.secondtentevent.nl.

Second Tent Event

I love kamperen