De termen 'caravan' en 'camper' zijn populair op Marktplaats

Allemaal op zoek naar een nieuwe?

Kamperen populair op Marktplaats

Samen een caravan of camper kopen: volgens Marktplaats is dat heel populair in 2018. Zij zien dat de zoekwoorden ‘camper’ en ‘caravan’ superpopulair zijn (dat verbaast me niets) en deden onderzoek naar hoe kampeerders hun kampeermiddel gebruiken en of zij deze ook samen delen. Karin deelt haar caravan zelf ook en ziet zeker voordelen!  Marktplaats keek ook naar verschillende typen kampeerders: welk type ben jij?

caravans-marktplaats-populair

Samen caravan kopen

Een groot deel van de Nederlanders koopt samen met anderen een camper of caravan, waarbij voornamelijk de camper populair is om te delen. Vooral jonge mensen schaffen met elkaar een camper of caravan aan. Onder de 30 jaar geeft 20% aan dit product samen met familieleden te kopen, met een ander gezin (15%) of met vrienden (5%). Zelf deelt Karin haar caravan ook met haar ouders: ‘buiten de schoolvakanties kunnen zij vaker op pad dan wij en waarom zouden we hem in de stalling laten staan’?

Voordelen caravan of camper delen

Het delen van een caravan of camper heeft natuurlijk prijsvoordelen. Denk aan de vaste kosten, die je door 2 of meer gezinnen kunt delen, bijvoorbeeld:

  • stalling
  • verzekering
  • onderhoud

Je moet natuurlijk wel met elkaar afstemmen wie wanneer de caravan gebruikt. We hebben nog een ander voordeel ontdekt: als je samen 1 camping boekt voor een paar weken, kun je mooi elkaar afwisselen. De één bouwt de tent op, de ander breekt af. Scheelt je zomaar een paar uur ellende, hahaha.

Types kampeerders

Met de caravan of camper op vakantie kan in allerlei vormen en maten. Daarom legde Marktplaats verschillende kampeertypes voor aan caravan- en camperbezitters:

  1. Happy Campers (57%) kamperen vooral omdat ze het tof vinden en willen genieten van de vrijheid. 
  2. Roadtrippers (28%) deze kampeerders trekken van camping naar camping. 
  3. Family Minded (14%) kamperen met de kinderen en hebben de camper of caravan daar helemaal omheen gebouwd.
  4. Socials (13%) deze kampeerders vinden het heerlijk om nieuwe vrienden te maken op de camping. 
  5. World Travellers (12%)  deze kampeerders gaan zo lang mogelijk op reis om zoveel mogelijk te zien van de wereld met de camper of caravan.

Wij zijn duidelijk happy campers 🙂 Waar herken jij je in?

Caravan populair op Marktplaats: meestgezochte woorden

Wat we verder opvallend vonden in dit onderzoek is dat de woorden ‘camper’ en ‘caravan’ op respectievelijk de vierde en zevende plaats staan in de top 10 meestgezochte woorden op Marktplaats in 2018. Wow! We kijken graag naar caravans op Marktplaats ( om te zien wat er is en hoe mensen hun caravans inrichten) en het valt ons op dat veel caravans ook supersnel verkocht zijn. Het lijkt de huizenmarkt wel 🙂 Andere populaire woorden zijn tuinset, fiets, loungeset, scooter, Playstation 4,  hoekbank, kast en eetkamerstoelen. 

Heb jij je caravan of camper via Marktplaats gekocht of toch liever bij een dealer? We zie voor beide voordelen overigens. Overweeg jij om een caravan te kopen? Dan heb je zéker iets aan ons gratis e-book ‘Help ik wil een caravan!’

I love kamperen